Hur ska man prioritera?

"Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple. Och en banan, för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitaminer. Man måste också dricka 2 liter vatten och äta en skål yoghurt, för att få de bra bakterierna i magen. Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Man ska dessutom äta nötter och bönor varje dag. Och glöm inte att tugga varje tugga minst 36 gånger. Efter varje måltid ska du borsta tänderna. Och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet!

Man måste också sova minst 8 timmar per natt. Och jobba 8 timmar per dag. Man måste ta en promenad varje dag, i minst en halvtimme. Du ska också hinna med din familj, moppa golv, diska och tvätta. För att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur. Du ska också hinna med att läsa tidningen för att hänga med och lyssna på ekot en gång i timmen. När man räknar ihop allt detta här ovan behövs det minst 29 timmar.

Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt! T.ex. duscha i kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt umgås med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv. Då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner (som man ska vårda dagligen) samtidigt som du äter äpplet. Drick en slurk vin till det, du kommer att behöva det.."


Ett år närmare till pensionen

Jag bangade utgången på annandagen, kände mig som en pensionär när syrran, erotica bowser, mammsen & pappsen for ut på galejj medans ja la mig i sängen med korsordet. Födelsedagsfirandet började tidigt, när de komm hem från puben så väcktes ja av sång å blev uppjagad till köksbordet där vi fikade å öppnade presenter. Snacka om tjuvstart att öppna sina paket kl tre på natten ;)

Pussis å hans familj komme mitt på dagen, riktigt överraskande å roligt att hela familjen hängde med =) Sen har Lilla Snigel med familj varit här också. Tårtan blev ruskigt god, tummar upp till mig! Gräddtårtan får en extra touch när man river ner Mint Krokant i grädden (:

Annars var gårdagen rätt lugn. Supergod tacos till middag! Sen blev det att se hockey framför tv:n. Myste i min nya fina morgonrock också. Love it! 

Då var alltså julafton och födelsedagen avklarad, nu är nyårsafton nästa "bekymmer". Vars ska man vara, vad ska man göra, vars ska alla andra vara, vars VILL ja vara. Varje år, samma mysterium.

Nu ska ja vänta in pappa å se om han ska hänga me på skate.
Sen ska ja duscha å hoppa in i morgonrocken. Sen ska vi till morfar med en tårtbit å sen ska ja självklart mysa med min Pussis!


Annandagen

Årets annandag började med lite fix på mina gamla klassiska längdskidor. Och efter att pappa varit å jobbat en stund så for vi å åkte skate :) Blev 6 jobbiga kilometer å ja hittade muskler som jag sällan brukar använda! :P
Efter skidpasset så for ja me mamma å handlade inför morgondagens bravader, tårtor ska göras å middag ska planeras. Erotica Bowser har kommit hit nu också, vi har suttit å trixat en stund med julklappen som han fick av mig. Dock så gav vi upp utan att ha löst mysteriet!

Det pratas om utgång ikväll, men ja måst erkänna att ja e int så sugen när int Pussis komme upp. Men å ena sidan så är ja jädrigt sugen, med tanke på att ja bara varit ute "på riktigt" en enda gång sen skolan började. Skulle va kul å klä upp sig ordentligt!



Har just ätit middag å har satt mig för mig själv en liten stund inne på rummet. Låter som vi har fått besök av våra norska vänner, så ja tro ja ska gå ut å hälsa lite. :) Vill bara först visa en bild på den fina cansvastavlan som pappa fick och en rolig bild av dagens gås-middag ;P




Julafton

Det var tänkt att min julaftons-morgon skull börja med skidåkning tillsammans med pappsen, men han had redan åkt när ja klev upp. Lika bra det eftersom ja int äg några skate-skidor, dom ha int dragi upp nå klassiskt spår än. Ja bestämde mig för att va duktig ändå, så ja gjord bort ett träningspass istället, blev två varvs tung löpning runt elljusspåret. En härlig start på en härlig dag.

Hela dagen och kvällen har varit toppen! Morfar har varit här hela dagen å vi skjutsade hem honom då han höll på somna på köksstolen :P Tomten har även hunnit hit och jag tackar å bockar för alla fina julklappar! <3



Pussis imponerade genom att ge mig en privat lektion i make up, samt valfria produkter från Make Up Store för 500 kr! De hade ja verkligen inte väntat mig av honom <3 Samt en fin hylla för förvaring av filmer och cd-skivor, vilket vi verkligen behöver hemma i lägenheten!
Mamma å pappa måst ha hört mina skällsord om den förbannade Epsonskrivaren, en skrivare/scannare/kopiator finns nu i mina ägor! Super!
En liten svart och söt handväska och en "bandlös" bh fick jag av min kära syster yster och  Erotica Bowser har berikat mig med en vattenkanna (toppen!).
Från "Lisa´s" fick jag ett litet hemma spa och från Åbacken en tekanna, samt te-set, halsband och handdukar.

Tomte Desireé gav sin kära mor nyaste boken i Lanley-serien, dyrparfym´n och ett mobilfodral. Pappsen fick också ett mobilfodral och en cansvastavla på Tina, 90x60cm. Syster yster fick en wave maker och en tröja.  Och söta lilla morfar fick en kalender där vi plockat ihop egna bilder.

Superbra julklappar! :)

Just nu ligger vi allihopa i tv-rummet å tittar på Sagan om de två tornen, mysigt mysigt :) Hoppas ni alla har haft en underbar dag!

Dan före doppardan

Patientbehandlingarna igår gick superduperbra och avslutades med flaggan i topp. En stressad, men glad Dessan, formligen flög upp på cykeln å trampade sedan hem mot lägenheten. Mot ledigheten. Ja & Kitty städade undan det sista i lägenheten å brummade sedan iväg mot Stensele <3 Väglaget var inte alls det bästa, värre snörök ha ja int vari me om. Det är riktigt ansträngande att köra när föret är dåligt, det var så skönt när jag såg Stensele-skylten! Först stannade jag till hos "Lisa" där min mor å syster var, lämnade ju en laddning glöggbollar till både Lisa å mammsen :) Efter det korta stoppet så gjorde ja å Kitty kväll hos Pussis, där god middag väntade. Kvällen tillbringades i tv-soffan, en sån där skön å mysig hemmakväll [v] En efterlängtad sådan.

"Imorrn får vi öppna julklappar" . Dessa var de första orden ja sa till Pussis när jag vaknade. Ja ha int riktigt förstått hur nära julen har varit förut, det är först nu när jag blivit ledig som jag verkligen fattar att det faktiskt är jul. Alla adventer har jag liksom förträngt, blev chockad när jag insåg att alla fyra ljusen brinner. Morgondagen blir mysig, och jag väntar med spänning. Speciellt tills de andra öppnar sina julklappar, har hittat perfekta julklappar!

Idag har vi faktiskt gjort lite av varje här hemma. Först had ja ju en fullpackad bil att tömma och sedan började diskussionerna om hur canada-gåsen skulle tillagas som Pussis hade skickat med. Det slutliga valet blev lergryta och resultatet blev mummsfillibabba! Efter middagen samlades vi alla i tv-rummet för att titta på Ice Age 3, och som jag trodde så skrattade vi alla :) Jag antar att jag är en rätt bra människokännare när det väl kommer till kritan!

Dessutom så har jag å syrran spelat BingoLotto hos morfar, dock ingen vinst. Nära flera gånger, vilket morfar beskriver som frusterande. Kan int annat än att hålla med! Sen kan man ju int låta bli att glädjas åt julklappen som Idol-Erik fick av Lotta; platina. Han har redan sålt över 40.000 skivor sen i måndags, det är bara att gratulera! :)

Nu är det julafton om 11 minuter, ha nu en underbar jul allihopa!

VILKEN JULKLAPP!!!!

Mamma skickade mig just ett sms som gav mig ett stort leende på läpparna. RABIH SKA VARA MED I LET´S DANCE!!!



"Rabih ska vara med i Let´s Dance!"

"Gissa vem kvällstidningen på nätet påstår ska vara med i lets dance? Jepp, Rabih! Glad nu? :)"

"Har du hört vem som ska vara med i Lets Dance? Vad ska man säga, snart kommer de väl att falla grisar från skyn oxo. Tur att man kan trösta med att calle har släppt ett album!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"


Krock i planeringen!

Idag har jag verkligen varit effektiv! Först så hann jag ju med ett träningspass, sen skrev jag å Evelina sammanfattningen. Sen iväg på skolan för att kolla kliniktavlan om ja had fått nå återbud och sedan vidare mot Ålidhem för att hämta och returnera postpaket. Väl hemma så kastade jag i mig lasagne alá Dessan och efter det var det dags för hoppackning. Jag har typ packat alla kläder jag äger, ja kan aldrig bestämma mig vad jag ska ha med mig! En typisk tjejgrej gissar jag på.

Men det har blivit en krock i min planering, had just tänkt packa in allt i bilen så ja tar mig iväg lite fortare imorrn. Det tar ju sin tid att springa upp å ned med alla grejer ner till bilen. Men självklart så håller några på att flytta in/ut så ett släplass står utanför å blockerar ingången å hissen är ockupperad. Jag får vänta en stund helt enkelt.


Ush, jag känner mig så superstressad. Blä. Bäst att fortsätta med "att göra listan".

Löpning ger energi

Hej, mitt vinterland!


Så mysigt att va ute å springa av sig i snön, dock så måst ja erkänna att de blev en snygg liten vurpa här ute på infarten! Kände mig int alls peppad på att ta tag i styrkedelen när ja väl kommit in i värmen, men ja lyckades ta fram vinnarskallen å betade av mage, rygg, armar och vader. Dock så har ja sparat 25 armhävningar och 25 tåhäv tills senare ikväll, jobbigt! :P

Har just duschat å nu väntar efterlängtad kaffekopp och glöggbollar innan jag tar tag i sammanfattningen! Jag känner mig oerhört pigg och laddad, ja hade glömt bort att det var så skönt att springa :)


Godmorgon!

Sån tur att min lilla Kittykatt väcker upp mig när ja sover alldeles för länge.. Vaknade upp tio över elva, när hon hoppade upp å bäddade på min mage. Det kändes som om klockan bara var halv sex på morgonen, pinsamt att måste kämpa sig upp vid elva på dagen. Men jag är farlig på att sova på helgerna, om ja inte ställer någon klocka sover jag lätt bort hela dagen.


Det är milda 6minusgrader ute och stora lapphandskar faller ner mot marken. I love it! Har sugit i mig en saftig blodapelsin å nu had ja tänkt fara ut å göra bort träningspass nr. 1. Vår tränare har nämligen gett oss ett ihärdigt träningsschema som vi ska följa under julen; 10 pass ska göras under 15 dagar. Tänkte börja beta av några här i Umeå där kylan inte är lika bitande som hemma :)

Nu måst ja skynda mig ut i snön å springa innan ja tappar suget!

Julstress?

Det råder kaos i mitt huvud. Jag är superstressad. Ändå har jag inget att vara stressad över. Jag har hela dagen plus morgondagen att förbereda mig för hemfärd, men ändå springer jag här fram å tillbaka i lägenheten å ja vet int riktigt vad jag ska ta tag i först. Är det detta som kallas för julstress kanske? Det bästa är nog om jag sätter mig ner å gör en lista å betar av den eftersom.

Artikeln är översatt, det blev till slut 8 dataskrivna sidor. Men nu är jag så less, så ja vette tusan vart jag ska hitta motivationen att försöka få ihop en sammanfattning och titel på den. Den ska vara inne innan midnatt på nyårsafton, men man vill ju gärna känna sig ledig under julen. Har även hunnit med att baka fler glöggbollar som ja ska ta med mig hemåt. Den första laddningen skickade jag nämligen hem till Pussis familj. 

Sen så är jag så himla less på parkeringssystemet här på Liljansberget. Att måsta flytta bilen varje dygn är ju ett helvete. Det finns int några lediga förhyrda parkeringar, så lilla Golfen har ingen egen parkering eller motorvärmare så den måste startas, flyttas 5 meter å sedan parkeras igen. Inte bra! Speciellt inte när kylan har börjat komma! Medans jag har bakat glöggbollarna, så har Kitty spanat efter parkeringsplats :)


Måste bara visa en jättesötbild på Kittykatten min :)


Mmmm, yoghurt!


City VS Skellefteå

En väldigt tung förlust med 4-5. Vi hade dom. Vi var så nära. Vi hade så många snygga anfall, men bollarna ville verkligen inte in. Skellefteå däremot had int alls lika självklara lägen som vi had, men nog fan fick dom bollarna att trilla in ändå! Det här var den värsta förlusten på länge, kändes riktigt tungt och jag blev väldigt besviken. Har svårt att glädjas åt mina två mål när det inte räckte till en seger. Jag förlorar hellre med 10-0 än att förlora med 1 mål. Tack å lov för Dire Straits som fanns här hemma å tröstade mig när ja kommit hem.

Julfesten med laget hade ju varit betydligt roligare med en seger i bakfickan. Men vi har haft det väldigt trevligt ikväll ändå, jag tror att de flesta lyckades duscha av sig besvikelsen innan vi for till Eken. Där väntade glögg, pepparkakor och julklappar! Jag fick mig en orgasminator mini, roligt namn! Haha! Men samtidigt så kan ja int komma på nå namn som riktigt passar in på den där saken. En sån där hårbottensmassagespindel är det iaf. Rysligt skön! Jag får gåshud när jag använder den! Själv så had ja julklappstorka så det fick bli en nogrannt utvald tandborste och en tandkrämstub helt enkelt! Och det var Pierre som fick det, hah! :)

Middag på Oleary´s blev det också. Trevligt trevligt! Och sen måst man ju gratulera svenska hockeylaget till kvällens seger! Och tack till Uffe som hjälpte mig sätta fast vindrutetorkarna på Golfen. Det var ju "bara" att ta fästena från de gamla vindrutetorkarna och sätta dem på de nya så gick de hur lätt som helst att sätta fast dom. Så nu kan jag köra hem på tisdag och kunna se ordentligt genom rutan. Kanon!

Jag bangar utekvällen, ska sätta mig å fortsätta att översätta artikeln så man fattar vad den handlar om egentligen. En fördel när man ska skriva en sammanfattning. 

Näe, nu ska ja sätta igång!

Myspys med Kittykatt

Det kändes väldigt jobbigt att bli ensam nu i fem dagar, ville så gärna att Pussis skulle stanna hemma hos mig. Vi har ju inte haft så mycket kvalitetstid tillsammans när jag har haft så mycket i skolan, samt mycket med innebandyn. Hade varit jättemysigt om han ville stanna kvar i stan någon dag extra. Men nu har han åkt, och istället för att sitta å sura så är det ju bättre att jag försöker göra det bästa av situationen. 

Jag tog mig en sväng bort på Strömpilen. Köpte en andra julklapp till min mor. Julklapp nr. 1 kändes som ett osäkert kort så då säkrar jag med två stycken istället :) Sen så blev det Systembolaget, man måste ju bunkra upp förrådet under julen när de int finns nå systembolag uppe i Hemavan. Speciellt när man har jul, födelsedag och nyår att fira!

Ligger på värmedynan med Kitty här på soffan framför tv:n. Det är lite trångt men vi ryms :)

 

Ville så gärna se "Avatar" som har biopremiär ikväll, men ja kände int för att fara dit ensam, dessutom har jag en huvudvärk som måste vilas bort. Ja ligger nog kvar här med Kittykatten och myser <3 Sen blir det tidig kväll så jag är tipp topp inför morgondagens viktiga match!  


Snälla.

Jag är oerhört ledsen.
Jag vill aldrig känna mig så här betydelselös igen.

Dessan nyfiken!

Att ha patient imorse gick bara bra. Först var det en "ny" patient, en mycket trevlig man. Den andra patienten blev jag klar med idag. Det känns så skönt när man börjar få patienter färdigbehandlade och kan gå vidare, annars känns det som om man står å stampar på ett å samma ställe och måste kalla tillbaka dem gång på gång.

Slutade kl 12 idag, då for jag hem å gjord ett städryck. Var längesen ja hade ork och tid till att röjja upp. Men nu när patientredovisningen är över, samt att patientbehandlingarna har gått super denna vecka, så "unnade jag mig" tid till att städa. Låter knäppt... Jaja. Under tiden jag städade så såg jag ett stort paket bakom dörren i sovrummet. "God Jul Desireé". Iiiih, undrar vad det äär?!

Blev hamburgare till middag när pussis komme hem. Då gjorde han mig ännu mer nyfiken. "Har du sett julklappen? Jag blev jätteglad när jag hittade den!" Men ja får allt ta å vänta till julafton, precis som alla andra små barn!

Vi har gjort drastiska försök till att byta vindrutetorkare på bilen. Men i -16grader orkade vi inte stå alltför länge å figurera. Men vi har fått dit en. Kanske. Ush, vad detta får oss att låta bilkunniga! Hur svårt kan de egentligen vara å byta ett par vindrutetorkare? Tror ja ska ta med mig dem på träningen å se om någon av tränarna kan ge mig en hjälpande hand.

Det tog längre tid än va vi trodde att införskaffa oss ett par vindrutetorkare, samt att vi tog oss en tur till Kusin Vitamin. Så den där artikeln ja had tänkt jobba med ikväll, den ha liksom fallit i skymundan å snart är det dags för träning. Hur ska detta gå, Evelina? :P

Annars så njuter vi av snön å kylan som äntligen har kommit till stan! Dock så tyck jag synd om lilla Golfen som int har nån motorvärmarkabel...

Tack för det jättefina julkortet, Poca!


DM, City VS Dalen Elit

2-10 slutade matchen, snacka om att de går snabbt när dessa damer spelar. Verkligen något att se upp till å ja tror att detta var en nyttig match för oss alla, helt klart! Dessutom, en merit att ha fått göra poäng mot elitserien, jag tackar och bockar!

Jag fick int in någon patient under dagens andra pass, men det blev som bra ändå. Min första patient blev färdigbehandlad, samt så fick jag signerat det som var osignerat.

"Du verkar vara en oerhört fin människa. Du kommer passa bra med att jobba tillsammans med människor"
- värmande ord från denne trevliga herre!

Idag har jag testat på Linns glöggbollar!
Verkligen supergoda!! Jag försöker hålla mig från att mumsa i mig allihop innan Pussis kommer hem, så han också får sig en smakbit. Imorrn måst ja köpa mer blockchoklad så ja kan ta med mig en laddning hem över julen, jag har en känsla av att dom kommer att gå åt! Tack för receptet Linny Depp! :)

Nu ska ja duscha av mig denna elitseriematch å efter det hade jag tänkt sätta mig å översätta den där artikeln så man får sig en större uppfattning om vad den handlar om. Sen måst ja ju hinna me lite mys med Kittykatt också :)


En klapp på axeln, återbud och operakonsert

Då var den fruktade patientredovisningen avklarad! Men herr S. är ju som en go liten nallebjörn, så varför oroa sig? Fanns saker man kunde förbättra, det finns det iofs alltid. Saker som känns så självklara när orden kommer ur någon annans mun. Men jag antar det är lätt att man blir lite blind och låser sig vid ett perspektiv när man har jobbat så mycket med ett enda patientfall. Jag är iaf bara glad att jag fick gå å sätta mig igen med en känsla av ro i kroppen, samt klapp på axeln å lovord från några klasskamrater.

Har fått återbud till mitt andra pass imorgon. Och jag känner mig så kluven. Jag hinner ju ringa runt till några patienter imorrn under förmiddagen också, jag kan ju eventuellt ha sådan tur så att någon kan komma på så kort varsel. Eller så hör jag om min patient som jag har första passet har tid att stanna kvar, så har jag honom under båda passen? Kommer det isf att räknas som TVÅ patienttillfällen eller kommer det bara att räknas som ETT?

Tänkte att ja skulle sova på saken, men nu när ja vaknat efter min middags-power nap så känn ja mig int så mycket klokare. Ja får nog sova en nattsömn på saken helt enkelt. Vi fick oss ju int nå mycket sömn inatt, Kitty hade damp. Eller rättare sagt, så höll hon en operakonsert för oss. Konstant. Hela natten. Väldigt uppskattat. Eller så inte.

Nu ska ja nog lösa lite i min korsordstidning innan jag beger mig mot träning borta på Röbäck. Jag gissar på att det blir en relativt lugn träning, med tanke på att vi spelar DM-match imorrn, mot Dalens ELITSERIELAG.  Kan ju säga att jag längtar tills den matchen.

Usch å fy.

Gud, vad jag vill att patientredovisningen ska vara över... Ja tyck int om å sitta här å våndas, jag har hispat upp mig alldeles för mycket. Jag vill så gärna göra bra i från mig, känna mig nöjd när ja går å sätter mig igen. Jag vill inte sätta mig å känna att de gick åt helvete, få ett underkänt stämplat i pannan å sedan få sitta å skämmas resten av eftermiddagen. En tumme upp från handledaren vore inte alltför fel..

"Don’t worry about the future; or worry, but know that worrying is as
effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubblegum."


City VS Örnsköldsvik

SEGER med 4-6!!!
Vilken härlig känsla att få åka hem med vinst :)

Ja & Pussis har just sett "Watchmen", den gick helt klart att se i hela 2timmar och 35minuter :P

Nu blir det sängen!
Gonatt! :)

Dessan laddad!

Nu sitter en laddad Dessan i bussen på väg mot Örnsköldsvik. Jag gjorde ett försök med att läsa den vetenskapliga artikeln som vi ska göra ett arbete på, men halvvägs igenom den så beslöt jag mig att fokusera helt och hållet på matchen istället. Sorry Evelina ;-) Så nu har jag pluggat in i-poden i mina öron och försöker se framför mig hur vi vinner. Jag är oerhört taggad och en seger ska vi ha! Håll era tummar! :-) Vad jag är avundsjuk på Syster yster som ska se Rabih idag :-p

En heldag i Skellefteå.

När väckarklockan ringde imorse så ville ja int annat än att bara ligga kvar å sova. Trött nanting var jag. Men till slut lyckades jag vakna till å sedan brummade vi iväg till Skellefteå. Jag & Pussis lyckades betala parkering fram till 9.oo imorgon. Haha!

Vi shoppade massor. Nu har jag alla julklappar inhandlade, förutom till Håkan, så där har jag fortfarande nått att klura på. Pussis fick välja ut sin julklapp själv, dock lite tråkigt när jag inte kan överraska med något superbra på självaste julafton, men huvudsaken är ju att han får något som han faktiskt vill ha :)

Det var svårt att hitta åt varandra, Pussis mobil har nämligen gått sönder. "Jag går på Clas Olssons en tvärt, stanna nu här på Cubus". Jag stannade faktiskt på Cubus, men sen var jag naturligtvis tvungen att springa på toa och naturligtvis så gick vi om varandra just då. Haha. Men de löste han med att köpa en sån där billig telefon när han for på Clas Olssons en andra gång :)

Jag fick väärldens finaste halsband, tack pussis! Det är så himla fint :)

Det blev julklappsinslagning när vi kom hem, skönt att allt är klart. Dessutom roligt när man känner att man har hittat riktigt bra julklappar. Jag längtar tills jag får se och höra vad alla tycker om julklapparna! Jag vet att det låter som en klysha, men det är nästan roligare att ge bort saker än att få dem.

Pussis har dragit ut på galejj med grabbarna, själv ska jag känna lugnet å vila upp mig till 100% inför morgondagens bortamatch i Övik. Det är en viktig match och de får int finnas nå annat på kartan än att vi åker därifrån med en seger!

Ska försöka få till min patientredovisning nu, samt mysa lite med Kittykatten [v]

Lisa - jag blir ju oerhört nyfiken på vad du nu har hittat på ;)



Äntligen helg!

Jag fullkomligt spikade psykologitentan samt fick mig några lovord från läraren! Detta resultat, och att det äntligen är helg, har firats med supergod middag - dopp i gryta!

Visst ser det mummsigt ut? :P


Ikväll blir det plugg, plugg, plugg för hela slanten! Känns väl int alltför lockande att sitta me skola en fredagkväll, men imorrn är de tänkt att vi ska fara till Skellefteå å göra stan. Då vill ja int känna att nå plugg hindrar mig :)

Tack "Lisa" - det är tanken som räknas (:

Funderationer

Jag vet att jag har varit kryptisk angående "händelsen i mitt liv", jag antar att det är för att jag är så pass osäker och dessutom så vill jag inte låta skrytig -jag hatar skryt. "Nu händer det grejer i mitt liv" och "beslutsångest" beror på en möjlighet som jag har fått. Jag är oerhört glad över denna möjlighet, ärligt talat så kan jag inte förstå att det är sant. Känns faktiskt ibland som om någon spelar mig en spratt. Det känns så ofattbart, lilla jag... Just jag - den där tjejen från Hemavan som inte har några speciella meriter överhuvudtaget. Och ändå tvekar hon...  

Om jag ser detta från ett objektivt perspektiv och bortser från alla känslor samt den omgivning som är inblandad, så känns valet självklart. Ur detta perspektiv så ser jag mina val som två högar på bordet, den ena skiner som en guldklimp -en sån där guldklimp som jag förut bara drömt om. Har aldrig trott att jag faktiskt skulle få den. Ett synnerligt enkelt val. Från det perspektivet det vill säga.
(Farbror Barbro, du tyck nog likadant :)

Men många tankar och känslor är inblandade.
Har jag verkligen det som krävs? Är jag redo? 
Jag vill inte göra bort mig... Tänk om de blir besvikna och ångrar sitt val?

Samtidigt så vill jag "avsluta det jag har påbörjat." Jag trivs bra, det går bra, det finns glädje, skratt, uppmuntran, nära vänner, det finns tro på just mig. En bra lösning vore ju att ta möjligheten när det är "slut". Men tänk om detta är "now or never?". Kommer jag kunna grabba tag om denna chans senare om jag inte tar den nu?

Men jag vet ju inte hur mitt liv ser ut om 9månader. Vill bara flika in att jag inte är gravid (pga. 9månader). Men jag ska ta det med ro. Det här är ett stort steg för mig, och det är nog bra om jag inte hastar mig in i detta. Borde smälta detta först, börja bearbeta det och prata med människor omkring mig. Inte tänka så mycket och ge mitt allt den period som är kvar. 

Väntar man på något gott - så väntar man aldrig för länge.


Lämmelbroar och ungdomsställen

Träningen i tisdagskväll blev inställd, å ja som verkligen gick å längtade tills man skulle iväg. Men min "görolöshet" räddades av Poca som ringde upp å bjöd med mig på promenad. Det blev en genväg till vattentornet sen över "lämmelbron" å vidare mot "ungomsstället", haha!

Träningen igår var riktigt kul, trots att vi var så få. Det blev smålagsspel i NHL VS Elitserien. Ja tyck att det är så bra träning att spela på en liten plan. Mindre plan -  mindre yta att kunna spela på. Då får man verkligen öva sig att hitta av varandra å man måst ta fram spelsinnet lite extra (:

Min patient dök upp idag. Medicinlistan är nu komplett och kliniska bilder är tagna. I´m ready to rock! Hejja mig! Jag börjar se ljuset i tunneln, jag hoppas att redovisningen kommer att gå bra och att man inte blir totalt sågad. Ja ha int alls nå problem med att stå å prata inför folk. Ibland blir jag nervös under tiden, tappar nå ord samt darrar lite på rösten, men i det stora hela så är det inte själva "talandet" jag är nervös över. Det är resultatet av mitt framförande, vad tyckte dem? Fick jag med allt? Kommer drömma mardrömmar om opponenterna, hur dom sitter där med sågar och yxor i händerna framför mig....

Har just landat hemma och jag bara njuter av att det snart är helg. Morgondagen känns lättsam, först fotokurs och sen på eftermiddagen får vi igen psykologitentan :)

Nu är det dags att börja fundera ut nå middag, om vi int skull fara å äta på mosters dotters jobb som bjuder på julbord. Får se hur det blir, ska gå å prata med herren i huset <3


Ice Age 3

Ice Age 3 överträffade mina förväntningar och gav mig väldigt mycket skratt! Blir en perfekt film att ta med sig hem över jul, jag är bombsäker på att alla i familjen kommer tycka den är rolig, t.om. du mamma ;) !

Det var speciellt denna lilla figur som föll mig i smaken- Buck! Vilken lirare!


Just nu så spelar Pussis tv-spel för fulla muggar å själv försöker jag fundera ut hur ja ska fördriva tiden. Ja bara trampar här fram o tillbaka i väntan på att åka iväg på träning... Känns som om ja vill använda tiden till nå vettigt, kanske rensa upp lite i klinikpärmen eller bläddra i några av tandhygienisttidningarna? Men inget liksom faller mig i smaken.. Får se vad jag hittar på helt enkelt!

Imorrn får ni gärna sova nån timme åt mig, kl. o6.oo ska ja va på Ica Teg å inventera! Yiiikes, va tidigt!

Pang bom & Hux Flux

Något som jag uppskattar är framförhållning. För typ tre veckor sen fick vi inlagt på schemat att vi skulle få information angående vår externa praktik. Den informationen hölls i eftermiddag och pang bom, bara sådär, så ska vi ha bestämt oss vars vi vill praktisera i fem veckor. Kunde man int ha fått en förvarning, för typ tre veckor sen, att vi kunde börja fundera på vars vi skulle vilja vara för att de skulle vara bestämt idag? Så nu satt ja där i all hast å försökte tänka.. Vars vill jag vara? Vars har jag möjligtvis boende? Eftersom vi ska stå för boendet själv ville ja både fundera ut vars jag skulle kunna bo, dels vill man ju hamna på ett ställe där man trivs. Många tankar cirkulerade i huvudet.. Men tre alternativ kunde man skriva upp, och tre alternativ fick jag faktiskt ihop. Känns dock dumt att ha "bestämt" sig innan man hört med dem som man kanske skulle kunna bo hos.. Sen så kan de ju hända att man får avslag på alla ställen man har sökt och hux flux så kan man hamna i Jämtland :P Det blir nog bra det där till slut! Men det hade varit uppskattat om man hade fått sig en liten förvarning..

Har just kommit hem, kändes skönt att få sätta sig ner å avreagera sig lite. Nu blir det lite julklappsinslagning å tv-tittande innan vi ska koka risgrynsgröt till middag :) Visst låter det riktigt juligt? Ska verkligen försöka koppla av innan innebandyträningen, men det är svårt när den "stora" patientredovisningen ligger å spökar i huvudet. Allt känns så osäkert och ofärdigt och allt hänger verkligen på att patienten kommer nu på torsdag, plus att medicinlistan är komplett, plus att tandläkaren som är på klinik kan ta kliniska foton. Men annars är det klart :P




Tillbaka till ångesten

Mycket har hänt sedan sist. Vet faktiskt inte vars jag ska börja. Torsdagskvällen bestod av massa blandade känslor, beslutsångest, val och en oerhörd stor klump i magen. Nog är det väl typiskt att allt alltid ska krocka. Men det löste sig till slut å de va väldigt skönt att få vara hemma hela helgen med pussis, mamma, pappa, anki, erotica bowser & tina [v]

Ja å pussis åkte tidigt på fredagmorgon, hasade oss upp halv fem på morron! Inte mänskligt! Bussresan gick dock bara bra, speciellt för min del eftersom ja sov heela vägen :) När vi klev av så möttes vi av snö, en underbar syn! Vi har även fått oss ett kalhygge på gatan, dock inte lika uppskattat. Ja tyck int om att dom ska smälla upp nå hyreshus typ mitt emot oss.... Grrrr....

Mycke har då hunnits med i helgen! Vi har ätit julbord på Laisaliden (tack mammsen för maten!), tagit oss en öl på Stig In, klippt morfar, varit på badhuset, spelat Uno, varit på premiärkväll på "nya puben", varit på Statoil typ 5ggr, gått med Tina å sett skidskytte. En toppenhelg med andra ord! :)

Nu är man iaf tillbaka i stan. Till detta oändliga regn å slask. BLÄ! Har ätit mat hos Tyler ikväll, pussis föräldrar är här å ska julshoppa. Smarrigt med lax! Sen skrämdes jag med att mina utslag kan vara bältros ..... De hoppas ja då verkligen inte!

Sen ha ja verkligen fått nått att fundera på, och det känns som om det är krig i mitt huvud. Vem vinner undrar jag? Det är ett beslut som egentligen vore självklart, men ja kan inte bestämma mig på ett stenkast. Detta behöver ja grunna på...

Nu ska ja iaf kasta mig i duschen å sedan fila på mitt "utvärderingspapper" och oroa mig lite mera inför patientredovisningen. Om inte min patient dyker upp på torsdag... Då är jag KÖRD! Jag är faktiskt stolt över mig själv att ja lyckades koppla bort all skola nu i helgen. Men så fort ja klev in genom dörren så komm allt vällande över mig å klumpen i magen bara växer... Ja ska ge järnet de här sista två veckorna och jag hoppas så innerligt att allt kommer gå galant. Ja vill inte fara hem på jullov med känslan att ja "ligger på gränsen"....


...

Nu händer det grejer i mitt liv :)

Gonatt

Dessi Depp

Den odugliga.
Hon som har fått så mycket återbud så hon måste ta extrapass.
Hon som inte "försöker tillräckligt mycket".
Hon som inte har någon redovisningspatient och inga kliniska bilder.
Hon som skapar "kalabalik" på kliniksal.
Hon som stack sig på ficksonden och "kom på det" dagen efter.
Hon som gör sin "egen" behandlingsplan.

Hon som sitter å gråter vid köksbordet.

Det har blivit för mycket för mig. Kan inte världen börja le mot mig? Återbud efter återbud har gjort att jag inte har visat upp mig tillräckligt. Jag vet att jag inte är oduglig. Det är dock svårt att behålla den tanken när omgivningen ger mig andra tecken. Jag får känslan av att alla ser på mig med nedlåtande och misstänksamma ögon. Jag mår inte bra...


"Du låter så bra genom väggen"
Tack Evelina, den kommentaren lever jag än på.


RSS 2.0