Polly

Innan jag säger godnatt så bjuder jag på en bild av mig å lill-pollan :)


G´natt! ♥

Mini-spa!

Oj oj, idag har jag varit trött.
Börjar bli slitsamt med så "tidiga" morgnar och "långa" dagar (7-16 :P), men jag antar att de kommer att gå bättre att kliva upp resterande veckor då jag vant mig lite mer. Idag har jag varit med om lite allt möjligt, har hoppat mellan rum till rum. För det mesta har jag varit inne hos min handledare och hjälpt henne. Hon säger att jag skämmer bort henne, vilken tur att man gör nå nytta :)

Mini-spa!
Igårkväll had jag & Amanda Panda ett litet mini-spa här i lägenheten. Först så var vi ute på en löp-tur, sen blev det dush och ansiktsmask! Och som om inte det vore nog så blev det även massage, lovely lovely! Även ikväll har vi lyxat till det, med simning och bastu. Ah, så härligt!

Fina tjejer (?) i ansiktsmask.


Patient-fredag.
Imorgon har jag patienter hela dagen! Kommer bli riktigt kul, både barn, vuxna och äldre ska jag ha. Sen har jag även en fissurförsegling inbokad till nästa vecka, yes!

Jag hatar när jag inte vet vad jag ska gööööra!


En värld full av godhet

En värld full av godhet.
Dom är så snälla här på kliniken att jag börjar tro att ondska inte existerar överhuvudtaget här i världen. Jag kliver in till min handledare och frågar vad hon gör för något. "Jag håll på kolla om de finns nå jobb åt dig. Ska ringa landstinget å kolla, det är så konstigt att de int ligg ute nått. Jag vet att de behöver. Jag ska prata gott om dig!" Har jag hamnat i himmelriket eller vadå?

Tandhygienist-gettot.
Fick dessutom en karta över Arvidsjaur så ja int skull villa bort mig när jag var ute på promenader. De ringade även in det så kallade "tandhygienist-gettot", ifall jag ville komma förbi på kaffe någon kväll :) 

Pluspoäng.
Idag har jag bl.a. assisterat åt tandläkarna på kliniken, det gick bara finfint. Har fått pröva på en mängd olika saker, speciellt spännande och givande var det att få lägga bedövning! Sen fick jag mig nå pluspoäng när jag erbjöd mig att undersöka en patient vars tandhygienist låg lite efter i tidsplaneringen.
"Men gud vad snällt, kan du göra det?"
 


"Livet e int lätt förstår du. Speciellt int då man e tandhygienist"
- b
etryggande ord från min handledare!


Nu ha ja & Amanda Panda liksom däckat här inne i tv-rummet. Men snart ska vi ta oss i kragen å he oss ut på en löptur!

Saknar Kittykatten! ♥

Day two

En powernap? - ja tack!
Jag vart som rätt trött.. Hade svårt att sova inatt. Vilket måste bero på allt kaffe jag hällde i mig.. För efter gårdagens löptur så trodd jag att ja banne mig skull däcka direkt jag la huvudet på kudden. Men icket sa nicke, jag låg och vred på mig som en otålig orm och vips så var klockan sex och alarmet ringde..

Men trots lite sömnbrist så har de gått bra idag. Fick göra en undersökning på en 5-årig liten flicka, hon var så duktig så! Men man får verkligen vara pedagogisk och välja sina ord väl, så man inte tappar förtroendet till barnet. Vad det är spännande att få komma igång "på riktigt"!

Efter lunch skull de på kliniken ha nå möte som jag int behövde vara på. Vilket resulterade med att de skickade hem mig i det vackra vädret. Härligt med en kort dag! Eftermiddagen har jag spenderat här med Mona. Har sutti å surra å drucki kaffe, sen så har vi även hunnit med en promenad med lilla Pollan.

Och nu ska jag ta mig en powernap tror jag! Se sköönnt.

waiting, wishing, thinking


Första dagen

Då var första dagen på praktiken avklarad. 
Jag fick ett oerhört varmt välkomnande imorse, de tog emot mig med öppna armar. Dagen har vart väldigt spännande, men nu är det mycket nytt som snurrar i huvudet. Ett helt nytt journalsystem, annorlunda röntgen, andra koder och fraser, samt behandling av barn för första gången. Men de är så trevliga och snälla och patienterna är dessutom så glada över att det är halva priset hos mig. Det här känns superbra!



Men trött är jag.. Jag är inte alls van att kliva upp "mitt i natten".
Och sen saknar jag min lilla ögonsten!

Nu ska jag & Amanda fara å dra raggen i byn.

Dessan grillmästare!

Majs & Halloumi tillsammans med nära å kära - en härlig lördagkväll!




Underbart!

Vad det är underbart med längdskidor i detta soliga väder!!





Nu ska jag & mammsen fara å städa hos morfar!

Dumdirdum VS Farbror Barbro

Godmorgon! 
Gud, vad jag älskar att vakna upp på morgnarna och se detta:


Igår så mellanlandade jag hos Farbror Barbro & Mamma Mysko för kaffe & kladdkaka, ett kärt återseende av högsta klass som resulterade med 1-0 till Dumdirdum! ♥

Tack för besöket! :)

Ett helt samhälle i min mage!

Idag har jag mitt allra sista pass på kliniksal, allt ska signeras, skåpet ska tömmas och lycko-önskningar/kramar ska utbytas. Skolklockan ringer ut 17.oo. Då ska Golfen packas med "endast" fyra väskor samt min söta lilla Kitty-katt, sedan ska vi rulla ca. 43 mil uppöver - hem till mor och far ♥

Fjärilarna börjar bygga ett helt samhälle i min mage! 
Efter en skön helg hemma så ska 5 veckor sedan tillbringas i Arvidsjaur (hos Mona & Cool Rider:) där jag ska göra min praktik. Jag har typ med mig alla mina böcker och massa anteckningar.... Det börjar bli himla nervöst, men samtidigt spännande! Ett eget behandlingsrum, egna patienter, egna beslut och stort ansvar. Plus, det kommer att kosta att gå hos mig. Shit pomfrittes! 

/Hispiga Dessi

Oväntat besök

Mitt i allt virrvarr så fick jag mig ett oväntat och trevligt besök av min gode vän T. och hans bror! Det blev tråkigt nog bara en snabb visit, men lägenheten hann förvandlas till en frissörsalong. De va visst dags för snaggning :)




T. Du har varit en värdefull stöttepelare i mitt liv, vi kommer vara vänner för evigt!



Åh, herregud....

Jag är så stressad att jag har en stor stor klump i magen......
Kaffekoppen - here I come.

Did you floss today?


"Pluggkväll"

Vad tiden susar iväg när man behöver den som mest...
Jag är som lite ute i sista minuten då jag just ska sätta mig för att öva inför morgondagens projektredovisning. Men det ska nog gå bra, det är ju två klippor som ska redovisa! Däremot så önskar jag att helgen skulle ha haft en extra dag eller två, gårdagens pluggkväll förvandlades nämligen till en festarkväll.

Jag har visst blivit rätt busig på senaste tiden :)


Titanix

Har just kommit hem från buggkväll borta på Ersboda. Ett impulsivt beslut, ett mycket trevligt sådant! Dock lite för mycket folk för att kunna snurra på som man ville och brist på grabbar, vilket gjorde att man fick sitta på en stol och försöka se charmig ut. Vilket jag tillochmed lyckades med enstaka gånger ;) Har insett att en kurs i både bugg och foxtrot blir ett måste!

Lite pluggning har jag även hunnit med idag. Jag & Evelina har nu gjort det sista på powerpoint-presentationen och läst igenom den rapport som vi ska opponera på. Pricken över i:et sätter vi imorgon, då blir det ett sista ryck!

I övrigt så har jag hamnat i funderartagen. Känner mig deppig och tvillrig. Men vem gör inte det kvart i två på natten? Som min fysiklärare sa - med sömn så fixar man allt.

Första gången.

Första grillningen

Det blev en spontan utekväll igår, en torsdag. Jamen, ni hör ju vad tokigt :)
Grillning, god mat, gott sällskap, alias, spoon, kurragömma och en massa skratt!





Tack för en supertrevlig kväll!

Tog mig upp i bra tid för att hinna städa upp innan mammsen kommer på ett snabbt besök. Ska snart åka iväg och hämta henne på stationen, sen ska hon få sig nå lunch här innan hon ska iväg till tandis. Hon åker däremot hemåt direkt, hur hon pallar 12 timmars buss på en dag förstår jag inte, men då är hon ju en super-mamma ♥


Back to buissness

Då var man tillbaka till storstan. Påsklovet har varit underbart, vi har haft flera dagar med kanonfint väder! Har blivit en hel del skoterkörning, men något less man blev på alla förbannade gupp :P Några varv runt elljusspåret med pappsen blev det också, där det var superbra före :) Vi hann även med en utekväll, ett sorgligt farväl av mammas kusin I, en upprensing av "pyssel-hyllan", en massa Yatzy-spelande och sen klippte vi ju morfar. Han blev se stilig!

Jag har även fått mig ett glatt återseende av gamla vänner, samt buggande av högsta klass! De va så himla roligt och mina vader kändes banne mig som stenblock efter två kvällars dansande och skrattande! En superhärlig påsk, och en supertrevlig helg i Stensele! Tack! ♥

Har mest tagit det lilla lugna sen jag kom tillbaka till stan. Jag & Evelina har njutit av strålande sol och klarblå himmel två dar i rad. Och även idag har man fått vakna upp till sol, sol sol. Är det inte underbart så säg :)

Hoppas på att piggna till ordentligt snart, en kopp kaffe skull sitta finnt! Min kropp känns såå mör efter gårdagens långpromenad med Ev och innebandyträningen på kvällen, samt en 40minuters löpning i förrgår. Blir en skön vilodag idag!

Nu ska jag göra mig iordning, sedan ska ja ut med Kitty i koppel i det soliga vädret innan man ska bege sig bort till skolan. Måste säga att det känns väldigt vemodigt att ta tag i skolan igen när man har haft en sån lång och skön ledighet :)


Hoppas hoppas!

Jomen, du känn....
:)


Sol, sol, sol!


Long-fredag

Mammas fina frukostägg ♥


Idag tog jag mig en välbehövd sovmorgon. Gårdagen blev en lång dag fylld av många timmar i bil, samt bärande och lastande av kök fram och tillbaka, in och ut. Skönt att sova ut! Och skönt att vara hemma! Mammsen, pappsen, Tina, Kitty, syster yster, erotica bowser och lilla jag, de kommer bli en mysig och härlig påsk-helg ♥

Vädret imponerar däremot inte. Det har regnat och blåst och nu är det ishalka av högsta klass. Erotica Bowser har t.om. hunni göra en vurpa borta på skidspåret, den skull ja ha velat se!

Nu ska ja springa iväg å hitta på nå påskigt!

RSS 2.0