Varning

Jag fattar inte. Jag är så nere, så deprimerad, så osocial och helt inne i mig själv och mina egna tankar. Det känns som om ja inte ens "lever själv". Som om ja sitter nånstans å tittar ner på mig själv, ungefär som en Sims-spel... Jag ser mig jobba, ser mig komma hem, ser mig lägga mig i sängen. Skäller på mig när ja inte tar tag i saker och får ordning på all oreda och kaos. Men jag kan som inte "göra någonting". Det är som om ja bara går på automatik...
Någon som känner igen känslan?

Man har ju helt enkelt sina bättre och sämre perioder; ibland när man uppe i det blå, ibland nere i dyn. Man får helt enkelt bara försöka förstå sig på hur man ska hitta gnistan och motivationen att kämpa sig upp ur den där djupa dyn. Vad det är som gjort att man har hamnat där...

Nu ska ja lägga mig i sängen å skrika i en kudde, sen ska ja ägna en stund åt min söta älskade kissekatt. Sen ska ja röjja upp här hemma, handla, byta om och sen väntar en riktig mys-fredag!

Förresten, fick punktering idag. Men tanken på den stackars postiljonen vars bil rullade ner i en å, gjorde att ja liksom "jaha, då är de bara att byta".  Vanligtvis hade jag nog reagerat me att svära inne i postbilen, slå lite på ratten och desperat knappat på telefonen tills ja fått tag i någon som kunde hjälpa mig. Hur som helst så är jag glad över att det inte var  min postbil som rullade ner i en å.


Duktiga pappa!

Jag måste ju bara få skryta på den duktiga snickaren, pappi har ju hunnit hur mycket som helst på bygget under veckan som ja va borta! Kolla här! :)

Före:


Efter:


Mamma, pappa & Tina lastade Golfen och släpet fullt med grejer till stugan å lämnade ja å lilla mys-Kitty ensamm hemma. Nu har dom hur mycket som helst på Loppis där, så far dit och fynda vettja! (: Efter jobbet idag så for ja ner till dammen och försökte få upp en storfisk, men icket.... Dom e storbjudd i dammen! Sen hjälpte jag morfar att handla och sen har ja faktiskt int gjort så mycket... Grejjat på lite här och där...

Sen så bannar jag mig själv att ja liksom gett upp träningen.. Ja va ju på g där ett tag, men sen vet ja int va som hände. Eller jo, ja fick semester ;P Hur som helst.. Laisalidenloppet på lördag. 1.5 mil i fjällterräng... Ska man fara dit otränad och hoppas på att gå i mål ändå kanske? Kan ju vara en bedrift :)

Fyndet jag gjorde ikväll i rummet gav mig ett stort leende på läpparna. Jag säger bara; håll hårt om era vänner!

Min Kitty måste för övrigt vara den goaste katten som finns. De här nätterna ja nu har varit hemma har hon legat högst en centimeter från mitt ansikte <3 Hon följer mig vars jag än går och ligger just nu vid min sida och spinner högt [v]


Semesterveckan!

De fick bli en liten bilddagbok istället för massa text om min semestervecka :)

Stopp nr 1; Forsmark

Stopp nr 2; Stensele/Kaskeloukte
Stopp nr 3; Laisbäck
Stopp nr 4, Lycksele Djurpark/Mamma Myskos

Stopp nr 5; Umeå


Stopp nr 6, Nordmaling (det fantasilösa stället)Stopp nr 7; Piteå

Stopp nr 8; Eva


Stopp nr 9; Stensele


Stopp nr 10; Posten


Stopp nr 11; HEMMA
Hemma hos min kissekatt!!<3 (efter 134 mil, 4km och 700 meter) ;)

Goodbye!

Nu drar jag!!
Golfen har nog aldrig varit så här fullpackad med grejer, men ändå tynger tanken på att ja har glömt nå superviktigt... Konstigt! KittyCat ska jag spänna fast i framsätet, sen blir det hög volym och ett första stopp i Forsmark!

/Semester-Dessan

[v]

Lasse Gjertsen

Killen e grabben!!!


Hjälp mig!

Jag är så himla stressad och har ingen ro alls i kroppen.. Andas Dessan!
Än så länge har jag....:
- plockat ur diskmaskinen
- städat upp i köket
- slängt in tvätt i tvättmaskinen
- bytt sand i Kittys låda
- betalat räkningar
- skrivit tid

Har kvar att:
- tvätta ännu en tvätt, plus hänga upp allt
- dammsuga
- tvätta bilen (!!!!!)
- äta middag
- springa
- se simpsons (vilket typ är för sent)
- skriva till Anja
- fixa ihop alla papper till telefonen jag ska lämna in
- PACKA

Ångesten, framförallt beslutsångesten är stor. När jag kvällar imorgon har jag en hel veckas ledighet att se fram emot. En vecka som har varit enormt efterlängtad! Men nu sitter jag här, och har absolut ingenting planerat... Mycket "eventuella" saker och alla alternativ bara flödar i mitt huvud. Det enda jag vet är att jag absolut inte bara ska vara hemma och trampa på fötterna. Då hade jag lika gärna kunnat jobba. Så nu ska jag packa hela mitt liv i en väska och sen far jag dit Golfen för mig! Visst är det tråkigt att fara å semestra själv, men ja behöver verkligen komma iväg!!! 

Nu till helgen blir det nog Forsmark över lördagen och hjälpa pappsen med loppis. Sen vette tusan. Blir det Åsele, eller blir det kanske Holmen Gungar? Kanske blir det Umeå några dagar och möjligen pdol (?).... Sen är det ju Motorveckan i Lycksele... Och tärnamarknan nästa helg. JamenUSH, kan någon bara hjälpa mig att styra upp det här?! Jag vill komma tillbaka till jobbet nästa måndag och tänka "Guuud, vilken bra vecka det har varit!"

Någon som har förslag eller råd som kan hjälpa mig styra upp allt detta till en toppenvecka så vore jag enormt tacksam. För just nu vet ja då int om min hjärna ens fungerar?

Denna vecka har varit helt underbar... <3 Mer kan ja inte säga, för ja hittar faktiskt inte några ord som kan beskriva....

[v]

Jag älskar den här känslan!!!!!

Äntligen helg!

Livet är verkligen som en bergochdalbana! Hela veckan har varit så långsam, så seg, så trög och varit asjobbig. Men nu är det äntligen slut på arbetsveckan!! Men vad vi haft roligt under sorteringen, ojoj (: Mina kakor tog slut på en och samma dag, kvar var det bara en kryptisk lapp "Det smakade bra, Dessan! Vi vill ha mera! S.O.T"

Här hemma grejar vi med den nya stereon och mammas nya I-pod. Det ska installeras och det ska hämtas programm, de ska testas och framförallt.. Stereon ska testas med höög volym! Medans mamma å pappa sitter i köket å ska registrera I-poden så sitter ja här å försöker bara få tiden att gå lite snabbare....

Men snart..... <3


Man kanske skull ha börjat jaga

Nu ska det banne mig bli ändring!
Ni vet känslan när det har gått allt för lång tid innan man tar tag i saker och ting? Man skjuter jämt upp det, av olika anledningar som i stunden känns alldeles rimliga. När man senare tänker efter, var dom lååångt ifrån rimliga. Hade man tagit tag i det från början hade det varit ur världen för länge sen.

Där kommer självdiciplinet in. Och tålamodet. Men här har ni en tjej med Noll självdiciplin och Noll tålamod. Men när det börjar svikta ska jag börja tänka på vad en kille i Örnsköldsvik sa till mig.

"Fan, ni uppe i Norrland ska ju ha tålamod. Sitta där i skogen å vänta på någon älg, de kallar jag tålamod."

Man kanske skulle ha börjat jaga... så man får lite tålamod!"Varje djup sorg har en förlorad glädje till föremål.
Tappa inte bort denna riktning.
Låt inte sorgen glömma sitt ärende.
Sorgen är den djupaste ära som glädjen kan få."


Dessan rörmockare!

Jag skulle verkligen vara en perfekt rörmockare! Pappa sa "Du är ju bäst!" 
*stolt*

När ja komme hem ikväll så kastade jag i mig plättar och sen tog jag cykeln å trampade iväg till pappa som skulle jobba lite extra. Och vilken rörmockare jag var! :) Alldeles själv läste jag av hur vi skulle lägga golvärmeslingorna, hur många slingor de skulle vara i varje rum samt vilket avstånd de skulle vara emellan dom. Pappa la ut listerna, ja clippade fast dom och sedan började vi lägga slingorna. Kände mig så smart, så teknisk och framförallt lite manlig ;) Men min tumme ömmar nå så inni h-vete av alla clippen, tror ja måste sjukskriva mig imorrn. Hur ska de nu gå att sortera? :P

Fick ett paketuppdrag idag av "Jespersson" och jag antar att ja fick mig straff efter att ha hånat honom för hans enormt roliga uttal... För jag "glömde" mitt uppdrag, vilket resulterar me att ja måste raca me golfen runt Laisholm imorrn innan jobbet för att utföra paketutlämningen....

Sen har ja snackat me kusinen idag, guuud vad roligt att dom ska flytta till Umeå! Lovade några gitarrkvällar, så nu är de nog dags att damma av gitarren!

Imorrn är det äntligen fredag! Känns som om den dagen aldrig skulle komma, eftersom jag hade torsdag redan igår... Är så dagavill den här veckan!

christer i p3 <3

Wait a minute mr postman!
Plikten kallar! Hej svejs!

Dessan bagare

Nu kommer ja berätta något som med stor sannolikhet kommer ge "Ankan" ett gott skratt! Begreppet "tänk till två gånger" existerar inte alls i min värld. Man kan väl säga att jag är rätt  impulsiv, men även rätt trög. Jag kan liksom inte uppskatta mått eller begrepp på det sättet att ja tycker de verkar för långt, för kort, för mycket eller för lite.

Anja hade för ett tag sen lagt upp ett recept på en kladdkaka som hon tyckte att vi läsare skulle testa, och det gjorde jag! Men som med mina bakade "bröd-monster" så blev detta bakverk lika misslyckat....
Men ja kan faktiskt med gott samvete skylla lite på dig, Anja... Du kunde faktiskt ha skrivit 4.5dl mjöl istället för 4 1/2... För dumma Dessan tänkte "41 delat med 2... Det blir ju ungefär 20 dl mjöl"... Vilken kladdkaka det blev, not! Haha!

Ikväll gjorde jag hur som helst ett nytt försök och jag var denna gång väääldigt noga med allt och nu blev den perfekt! Så nu ska ja bjuda på kakor imorrn på jobbet. Som tack för all hjälp jag fått, alla är så snälla med mig (:
"Vart tog alla vackra orden vägen, vi tappade dom nånstans på vägen... Ge mig hopp och ge mig liv, ge mig kärlek och magi. Ge mig hungern din och de ord som aldrig sas. Ge mig tro på det du har, jag ska alltid stanna kvar."

Capisk!

Dags för en liten update då! Måste säga att de va en konstig känsla att lägga lokaltidningen i varenda låda då min fina bak prydde förstasidan, men de bjuder jag på! Swamp Soccern var ett stort nöje, precis som väntat. Och ja kan säga att de va längesen ja va så mör i hela kroppen!
 


Men nu är man tillbaka till en ny arbetsvecka och det enda jag ser när ja stänger ögonlocken är post, post post och ibland några brevlådor! Inatt drömde jag tillochmed att jag körde fast vid Syterbäcken. Vilken tur att semesterveckan närmar sig med stormsteg! Morfar va int hemma på ranchen när ja skull komma me tidningen hans idag, så ja la hans posthög prydligt å fint på bron och ett äpple och en banan fick han också. Hoppas han blev glad (:

Sen tappade ja ju min fina fina piercing när ja å Tina va ute å sprang häromkvällen... Något ledsen jag blev! Sen har vi gått i över två timmar å spärrat ner i backen efter den, men jag antar jag är lite väl optimistisk om ja tror ja ska lyckas se nått som glimmrar efter elljusspåret eller i slalombacken... Bara att inse... My precious is gone!

P3 gav mig mycket skratt idag, särskilt när Lille Al Fadji alltid sa "capisk" istället för "cappisch". Jag säger ju de, de krävs inte mycket för att roa lilla mig :)

[v]

Inte gråta
Bara skratta

Sprit å silvertejp!

Jag är laddad! Väskan är packad med massa kläder, skor, en stor rulle silvertejp och spritflaskan! Är så grymt taggad på att kasta mig efter bollen i djup lera och sedan somna helt utmattad! Jag ber så innerligt till postguden att det är lite post imorgon, vill inte sitta å stressköra ner till Storuman.... Men det blir morgondagens bekymmer!

Jag kan för övrigt berätta att jag nu är en oerhört nöjd användare på spotify. Trodde livet var slut när man inte längre fick tag på gratis musik, nu ska ja bara försöka installera så ja kan föra över musik på min i-pod också (:
 
Idag har de hänt sorgliga grejer; bilolycka uppe vid Umfors och en person här i Hemavan som avled inatt... Alla tankar till de nära. Även fast man inte känner folk jättebra så blir det som att man känner med dom, oerhört mycket. Kommer kännas konstigt att lägga posten i brevlådan, när han inte finns längre... 

Ingen sammanhängande text blir det ikväll, men så är det när man har hundra grejer i huvudet som ploppar upp sekund efter sekund. Ja kan bli så glad för så  lite! Snälla Emil skickade upp flera "tummar" till mig med åkeriet idag, mina andra måst ha varit väldigt gamla för dom där var verkligen super! Jag är så glad att det är så trevliga människor på posten och på terminalen, dom skänker mig verkligen mycket skratt och glädje. Tusen tack till er! Det är så rogivande å stå å sortera posten och ha roliga människor att prata med, fast då  har vi ju kanske lite dålig humor också... Haha! Men dock så blir de riktigt ensamt när man väl sätter sig i postbilen och ska åka iväg, då är det bara jag och miljoners tankar....

Sen så har jag ju gjort världens godaste mat idag, palsternacksoppa är det bästa som finns! Helt klart min favorit! Tack till Dig <3

Jag längtar så mycket tills imorrn.....

The look


Dagens höjdpunkt

Hej å hå i min låda va ja å mosters dotter har varit duktiga ikväll! När ja kom tillbaka från dagens posttur kastade ja i mig lite mat, sen racade vi iväg till morfar och vi har verkligen storstädat! De blev så fint och fräsht och morfar var så glad över vårt besök, ja tror faktiskt inte han ville att vi skulle fara därifrån... Men nu är jag jädrigt trött, har varit en lång dag idag. Dagen började jag med ett löppass i den kvava morgonvärmen med lilla Tina. Ibland önskar jag att ja hade minst hälften av energin som hon har! Trots den hemska värmen så var de skönt att få komma ut å springa av sig lite innan de va dags för jobbet.. Man blir ganska knäpp av å sitta i den ac-lösa bilen.....

Det har varit jättelite post hela veckan, tar inte ens en timme att sortera upp alla paket och alla brev.. Helt sjukt! Tidigare i sommar var de så mycket att ja aldrig tog mig ut förrän vid halv tre och nu helt plötsligt åker jag iväg kring ett varje dag! Jag hoppas verkligen att det fortsätter vara så här lite post resten av veckan så ja hinner till första Swamp soccer matchen på fredagkväll. Ska bli riktigt riktigt skojj att spela igen, jag vet inte vad det är, men på nått sätt är det en tjusning att springa i lera som når upp till knäna och kämpa för den där bollen som bara tar sig en meter när man sparkar på den :P  Tusen tack till dem som ville ha mig med i laget, jag känner mig hedrad! (: Jag ska göra mitt allra bästa, och lite till! Thats a promisse!
Jag grubblar och grubblar, men vet inte vad jag kommer fram till... Allt skulle va så mycket lättare om sommaren bara kunde vara slut... Jag önskar ja bara kunde vakna upp imorgon och få se gula och bruna löv i träden. Få komma tillbaka till min vanliga vardag, som om ingenting hade hänt.. Ja ska nog sätta mig ner med ett glas mjölk och några pepparkakor, slå en signal till Skåne så löser sig precis allt.  Vilket får mig att tänka på en tavla som hänger hos Mamma Myskos mamma och pappa. Sprit löser inga problem -  men det gör ju inte mjölk heller. Så sant som det var sagt!

Jag känner igen den där känslan.. Känslan när man är så inne i nånting, man vet inte vad man håller på med eller har gjort.... Man kanske har en svag aning, men man vill inte acceptera för sig själv det man gör. Men när man väl får höra det av någon annan, är det som att en klocka ringer.. Och man tänker till lite extra. Så... jag förstår dig. Jag förstår även känslan av att man aldrig riktigt vet vad man har tills man har förlorat det.... Och man ångrar att man aldrig förstod det, förrän det var borta...

Förresten, jag älskar Christer i p3. Hur skulle jag klara mina dagar utan dom två som förgyller min vardag?

Dagens höjdpunkt.

RSS 2.0