Dont fuck and drive!

Aaah, va ja längtar tills min massage imorrn, min "postmuskel" ömmar och svider efter alla returer, paket och buntar! En hel timme ska jag bara få ligga och njuta och få knutarna utknådade! (: Blir en tidig morgon imorgon, jag är int riktigt van vid att kliva upp med tuppen. Ska åka med pappa till Tärna som börjar klockan sju, onödigt att köra två bilar när vi ska va i Tärna ungefär samtidigt. Så då packar vi in cykeln i hans jobbarbil så får jag ta å trampa hem efter jobbet imorrn. Ska förbi Linny Depp en sväng innan massagen å sen vet ja int va ja ska göra innan jobbet börjar. Vad har Tärna att erbjuda mellan klockan halv nio och tio..... (?) Blir väl att hänga på Konsum och irritera Linn eller kanske ta sig en promenix runt samhället.

Ikväll har jag å Tina varit å slagits med myggen, uuuuuuush va ja hatar dom där bitande varelserna..... ! Annars har ja faktiskt int gjort nå mycke alls ikväll... Men tiden har ändå bara sprungit iväg och nu så här i efterhand önskar ja att ja hade tagit tag i att röja upp inne på rummet eller börjat framkalla bilder. Har ju massa oframkallade bilder och jag ska försöka organisera allt i olika fotoalbum, vilket jag har sagt huuur länge som helst, så nu tycker ja faktiskt att ja borde ta tag i det på riktigt! Men det är ett stort projekt och många minnen dyker upp... Just nu har jag fastnat i innebandymappen, gud vad jag saknar laget och innebandyn!

FIDO - fuck it and drive on
(eller var det "dont fuck and drive"?)[v]

Storumandagarna

Har alldeles just kommit hem och det blev bums isäng för att orka med morgondagen. Jag måste väl erkänna att det är skönt att ja int börjar jobbet förrän klockan 10 på dagarna, så när de blir sena nätter så får ja ändå sova ut. Helgen har varit fylld med oerhört blandade känslor, men är alldeles för trött för att ens tänka tillbaka på den. Ligger i sängen och känner att kroppen och ögonen blir tyngre och tyngre. Solbrännan börjar kännas, men det i sig är en härlig känsla. Jag vill tacka min ornitolog som praktiskt tagit gett mig hennes lägenhet i sommar, i utbyte mot att ja tar hand om hennes blommor. Dom har inte dött för mig än, och jag som aldrig i hela mitt liv haft "riktiga" blommor är riktigt stolt.. Men ja fick ju hjälp med att vattna dom i helgen.

Jag förstår inte riktigt vad som håller på att hända med mig, det är som om jag har nära döden upplevelser i mitt huvud gång på gång, så där när man ser hela sitt liv i snabbspolning. Det finns stunder jag helst bara vill radera, men hur mycket man än försöker finns dom kvar. Jag vill helst bara glömma en del saker, och kunna leva mina vardagar utan alla dessa tunga tankar, men ja har ju absolut rätt jobb för att kunna tänka flera gånger om... Jag har många gånger fått höra av mina vänner att ja tänker för mycket. Men det kanske är den jag är; Dessan - tänkaren.

Näe, nu ska ja släcka ner denna flashiga laptop och lägga huvudet till rätta på kudden.

Oj, höll på glömma! Här "Lisa" och ornitologen, har ni en bild på min nyklippta hårskalle!I need you to need me,
I want you to want me,
. . : : T(h)a(i)jmat : : . .

Snapshot!

Åh, hjälp tänker ni nu säkert. Ska hon skriva å gnälla å tjata igen?
Faktiskt inte! (: På helt egen hand har jag insett att de hjälp int å sitt här å gnäll för sig själv, de har inte löst nått av mina problem. Har grejat på hela kvällen, vet faktiskt inte hur tiden har runnit iväg så snabbt. Har packat ner hela garderoben i min väska... Jag har absolut ingen aning om va ja ska ha för kläder och jag antar att det är ett problem som man får leva med hela sitt liv, eftersom man är tjej. Hah! Jag undrar om pojkar någon gång har såna problem? Eller om dom bara kastar sig i duschen, slänger i nå vax i håret och drar på sig det första bästa och tänker "de här dug!" (?)

Bäst ja lägger mig å försöker sova snart, efter alla postmil imorrn blir de å mila ner till Storuman juhee.... Men om de blir nån löpartävling för mig, de vette tusan. Efter att ha varit hängig, snorig och hostig en hel vecka så komm ja nog bara bli besviken på min tid.... Men vi får se! Jag är ju en sån människa som absolut vill göra allt på en gång, på nått sätt ska det alltid gå å få ihop! 

Ångesten och oron är dock stor, jag vill bli av med denna stora klump i magen.....
 Oboy och morot ...

Jag är bitter!

Jag är bitter på så mycket just nu, idag är inte alls någon bra dag! För det första så vill ja bli av med min förkylning, sååå jobbigt! För det andra så vill ja att mina kläder ska komma.... Dom kom inte idag heller, jävla post.....(!) Om dom inte kommer imorrn så vet ja int va ja gör, min helg blir isånnafall princip förstörd. Näe, int riktigt men lite.... För det tredje så blir ja på så ledsamt och dåligt humör när solen skiner och värmen är stekande. Visst, de låter väldigt konstigt, sommarväder är ju bland de bästa väder som finns! Men att sitta i en bil hela dagarna och bara köra förbi folk som solar, är ute å går/cyklar, äter glass, badar etc. etc... Its god damn anoying! (Eller hur de nu stavas) Ja skull göra vad som helst för att få jobba utomhus, vad som helst! Till och med plantera en hel sommar! Sen har ja ingen ac i bilen heller, och sitter med långbyxor för ja hatar postshortsen...

Ja, ikväll är de en väldigt bitter Dessan som skriver. Men man har ju sina dåliga dagar också... Även om man helst vill slippa dom så är dom nog väldigt bra att ha på ett sätt. Sen så är ja lite arg på mig själv att ja int vågade klippa mig som ja hade tänkt igår, men de kan man ju som int heller göra nå åt. Och det är lätt att vara efterklok och känna att de nog hade vari bra å kapa av det riktigt ordentligt för en gångs skull.

Nu ska ja bara ta det lugnt en stund, sen ska jag fara med kartonger, plats, metall och glas. Jag är stolt över mig själv som infört källsortering i detta hus (: Sen blir det en promenad med Tina och en tripp till Ica med pappa så han får hjälpa mig me den där boxen som ja fortfarande inte får igen..... Och sen måste ja ju tvätta också! Och packa dessutom. Jag hoppas Storumandagarna ger mig mycket skratt och glädje, I need it!

Kitty hälsar (:

Godmorgon!

Vanligtvis brukar jag kliva upp kl åtta för att hinna med en liten morgonspromenad med Tina, men ja var helt däckad i sängen imorse! Har kurerat mig med alvedon, pepparrot och vitlöksdrink. Så nu hoppas ja att ja klarar mig genom dagen! Jag hoppas så innerligt att mina kläder kommer idag!!

Nu måste ja börja skynda mig iväg, måste hinna upp på Ica å se om ja får nån ordning på den där postboxen.... :S

/Posttanten


Lekstuga

Lite roar dom små! Har legat å lekt med webbkameran och hittat massa roliga funktioner! Hoppas ni skrattar lika mycket som jag har gjort (: Och alla bilder visar nog lite olika sidor och egenskaper av lilla dessan.

En "vanlig" Dessan...


Hej! Jag heter Dessan och är FEM år!


En Dessan som alltid önskat våga klippa sig kortare nån gång...


Take a closer look at me!


En bredkäftad Dessan (?)


En Alien-Dessan.


En Dessan med liten hjärna.


Dessan och samvetet.Storbystad Dessan. Hah! Önsketänkande... ;P


Dessan. Hård som sten!

Pappa BÄST

Idag har de vari en jobbig dag, men ja jublar och hurrar över att ja fick kvälla klockan sex! Hurra, hurra!!! Morgonen började med att bli klippt hos frissan i Storuman, sen brummade jag fort som tusan iväg till Tärna för att hinna med min postkörning. Man kan säga att ja e less på å köra bil nu.....  Sen så är det allmänt deprimerande att köra bil heldagarna nu när det är så fantastiskt fint väder!

Sen så är min pappa är bäst! Ja fick min bärbara dator igår med posten, men eftersom ja va i Storuman igårkväll så ha ja som int hunni fixa å trixa med den. Men de har min snälla söta pappa gjort! Så de enda ja behövde göra var att trycka på on, så var det bara å börja surfa! Virusprogramm och allt är klart!

Sitter nu här på min säng med min dator och tar det bara allmänt lugnt. Min söta lilla Kittykatt ligger i fönstret och lilla Tina ligger här nedanför sängen å tittar storögt på mig. "Jag vill uuuut". Det är väl klart lilla Tinis ska få gå ut på promenad en stund (: Men ja känner mig så hängig, hostig, snorig, trött, febrig (?), så ja ska lägga mig först en stund å bara titta in i ögonlocken tror jag. Förkylningen komm verkligen inte lägligt, måste verkligen jobba så ja får in nå pengar. Och hur blir det nu med Marknadsmilen på lördag.... Känner jag mig så här så springer jag inte en meter :/ Och Anja, hur gör vi med Tjejmilen? (: Sista anmälningsdagen är på tisdag :/ Näe, nu ska sjukdessan lägga sig å mysa med hund å katt!

Jag har fått erfara, att känslan över att ha förlorat någonting, är den mest smärtsammaste känslan som finns... Att få tillbaka det, om än bara ett litet litet tag, är bland den lyckligaste känslan som finns....
[v]


Grattis Amanda Panda!

Jag börjar se ljuset i tunneln, idag var ja faktiskt tillbaka vid kontoret kring 19.oo !! (:
Får hoppas de blir lite paket och post resten av veckan, så ja får börja komma ut i vettig tid. Dessutom så ska dom börja asfaltera vägen imorrn, så snart behöv ja int köra i snigelfart. Haha, ja skrattar för mig själv när ja tänker på söta syster yster. Hon skulle åka med mig i postbilen runt Laisholm å "lifta" till Tärna, så vi kunde gratta Cool Rider på hennes födelsedag å sen åka hem i da Golf. Hon fick sitta med bena upp till hakan med all post, alla telefonkataloger och reklam framför henne. Pappa skrattade gott åt synen när vi försökte få in allt i bilen, tur man har nött mycket tetris under alla sina dar (:

Ikväll har ja varit ute på en liten löprunda, men den fyra mil långa cyklingen sen igår hade satt sina spår och något mörbultad fick jag verkligen kämpa mig runt min slinga. Ska lägga mig inne hos syster nu å se lite av filmen "Mask". Som för övrigt också är en av världens bästa filmer! Har int ens packat nånting än, imorrn drar ja till Storuman direkt efter jobbet å sen tillbaka på onsdag. Ja vill int ens tänka på hur slut ja komm å va efter alla mil i bilen! Ja hoppas så innerligt att det är speciellt liiiite post och paket imorrn, så ja int behöv brumma till Storuman mitt i natten!

Godnatt på er alla,
även fast ja börjar undra om ja bara har en enda läsare? :O


Jag vill att min dator och mina kläder ska komma nu! Seeega poooost

Sömnbrist

Ja lovade mig själv att ta mig isäng rätt tidigt ikväll, så ja int skull sova bort hela morgondagen och få lite saker gjorda.. Men efter att ha sett en fyra timmars lång film med familjen så va ja int så trött som ja hoppades att ja skull vara. Har legat å vänt å vridit mig ett bra tag, spelat Quadrapop på mobilen och strykit både katt å hund som legat här i sängen med mig. Men de känns nått så fruktansvärt tomt och ensamt, ja bryter ihop inombords... Det är på kvällarna och nätterna som tankarna och funderingarna smyger sig fram. Stora som små. Ja önskar att ja bara kunde blinka så var det en ny dag igen! Nätterna är så oerhört långa när man inte kan sova, och dagarna blir förstörda när man får så lite sömn. Slå mig i huvudet någon, eller ge mig nå sömntabletter!!

Idag har det varit en kort dag, vi klev inte upp förrän vid tolv och sen har vi varit i Tängis hos morfar å hälsat på. Städat å grejjat på lite. Syster yster klippte till hans skägg lite granna också, blev riktigt grannt (: Väl hemma igen tog jag mig en promenad med Tina och sen var det filmdags och nu ligger jag här i sängen å väntar förgäves på John Blund. Försöker "smyga" mig på tangenterna, är rädd att mamma å pappa ska vakna av ljudet av tangenttryckningarna... Inte lätt, men ja får hoppas dom inte stör sig och att pappa int har nått emot att ja lånar hans dator (:

Imorrn ska ja försöka ta mig ut på en löprunda och försöka fixa till här inne på rummet. Blir nog en sväng till Tängis igen, eventuellt så blir de surströmmingsmiddag med morfar. Mumma! Mycket annat som ja måste fixa med också. Min "att göra lista" är en hel sida lång, men ja har ju även en lång sommar framöver mig så ja ska nog hinna beta av grejerna som jag har skrivit upp :) Nu hostade pappa till, bäst ja stänger ner datorn så ja inte håller dom vakna.

Kitty springer just nu fram å tillbaka i huset och vill leka av sig lite, ja hoppas hon snart hoppar upp i sängen å kryper in i min famn å spinner såsom hon brukar. Min söta lilla Kittykatt. Va skulle ja göra utan min lilla ögonsten?

Vad brukar ni göra när ni inte kan sova?

Sött!

Efter en hel kvälls prat och en del midsommarsupar på altanen så gick vi in för att se färdigt "Hide and Seek"...
Men syster & Eotica Bowser la sig rätt tidigt in på filmen och nu har mamma och pappa somnat i famnen på varandra i soffan (: De är riktigt hjärtgripande att se sina föräldrar sova i varandras famn! Ja antar att dom aldrig kommer att kunna se färdigt den filmen från början till slut, även fast ja tjatat på dem att det är en film man verkligen måste se, för den filmen har verkligen allt =)

Det har varit en riktigt trevlig kväll, det var längesen hela familjen var samlad och ett riktigt stort plus att syster yster fick komma hem och vara med oss ikväll! <3 Vi bjuder på en riktigt deppig midsommarbild, men ja vill betona att det ligger mycket humor bakom denna bild även fast det föreställer en nalle som har hängt sig  i midsommarstången på självaste midsommarafton ;P
Har så mycket tankar i huvudet, det bara snurrar och snurrar. Jag önskar man vore en spåkvinna så man kunde se vad framtiden har att ge. Men nu sitter jag här, oviss om framtiden och känner mig så ensam. Vad ska ja va i Hemavan å göra?  När ja kan se hela världen! Jag längtar så innerligt till min lediga vecka och jag hoppas att ja tar mig i kragen å reser till Göteborg. Det är ju inte varje dag man är bjuden till kusten och jag kan nog behöva lite miljöombyte och andra vyer!

Nu är de nog bäst att avsluta detta inlägg innan ja blir alltför dramatisk och djup... De enda ja kan säga är att denna ornitolog saknar sin fågel nått så innerligt......... (!)


Glad Midsommar!

Jag har helt och hållet "glömt bort" att det är Midsommarafton idag, jag har noll midsommarkänsla! Midsommar har alltid varit en höjdpunkt på sommaren för mig, varje sommar som liten hade man alltid som roligast på Midsommar. Antingen så var vi i husvagnen och då blev det alltid sena nätter med mycket skratt! Sen så har det som alltid varit en tradition att fira den med Linn och Amanda och var vi inte i husvagnen så var vi i Forsmark eller så har vi varit i Bergnäs.

Men nu tror jag det är första gången på många herrans år, som vi faktiskt inte har nånting planerat. Blir en lugn och skön hemmakväll med hela familjen, just nu väntar vi på att syster yster och Erotica Bowser ska komma hit. Ja å pappa har försökt fundera ut hur flygplanstältet ska sättas upp, men nu har pappa lyckats lista ut hur det ska vara. Ska bli spännande att testa att sätta upp det, bara för å se hur stort det är! (:

Att jag faktiskt insåg att det är Midsommar var när pappa sa att vi borde göra en midsommarstång. Och med dom orden så komm sommarkänslan omedelbart! Så nu har vi gjort en otroligt fin (?) och väldigt orginiell midsommarstång med en tomte som pryder toppen!

GodMorgon!

Har just vaknat till och skämms över att hela dagen nästan är över redan! Ja har verkligen legat å vridit å vänt på mig tusen gånger i natt och antingen har de varit för kallt eller för varmt i sängen. Ni vet, de där vanliga när man inte kan sova.... Anki blev inlagd på kirurgen inatt, men allt är okej och hon kommer hem till Hemavan ikväll. Så skönt att höra (:

Ska följa pappa till veskogen å hjälpa han en sväng, annars händer de nog som lite idag. Har massa på min "Att göra lapp" som ännu inte är överstruket, men hey.... It´s my day off! Men! Ja ska iallafall ta tag i källsorteringen här hemma. Fixa lådor och pappkassar att återvinna i.... Ja antar att de här me att ordna upp källsortering här hemma är ett sätt att kompensera alla mil ja kommer att köra i sommar. Man får så himla dåligt samvete å känner sig som en miljöförstörare varje dag man sätter sig i postbilen. Ge oss elbilar!!!!!

Näe, nu är de väl bäst att hoppa ur pyjamasen å göra sig redo för veskogen!

Spin me round again and rub my eyes.
This can't be happening......


18

Äntligen helg! Blir riktigt sena kvällar nu när Joesjövägen har vägarbete och åkeriet blir sent.... Har tagit mig iväg med postbilen kring halv tre om dagarna, kommer inte hem förrän åtta om kvällarna. Snacka om att man blir slagen efter så många timmar i bilen och paket hit och dit. Det blir verkligen skönt med helg!

Jag har så mycket tankar och funderingar i huvudet, ja tror de har nått att göra med att det är den 18:e idag och det har visats framför ögonen var och varannan minut. Varje stämpel man har gjort, på varje pr-brev, alla som kvitterat ut paket, ja har verkligen inte kunnat missa vad det är för dag. Och jag känner mig så tom och ensam.... Jag vill inget hellre än att sätta mig i Golfen och brumma iväg... Men vad gör man när man inte vet ifall man är önskad eller efterlängtad??

[v]


Förutom att det är den 18:e idag så är det torsdag; en "T-dag". Jag och pappa har infört motionskvällar varje tisdag och torsdag (alá T-dagar). Men eftersom ja komme hem så sent ikväll så fick det vara tills imorgon. Men de känns lika bra, ja är alldeles mör i kroppen efter milen igår.

Vad har jag annars att dela med mig då....
Jo! Ja å pappa beställde en bärbar dator till mig igår! Vi hoppades att den skulle komma idag, så vi skulle kunna få leka med den hela helgen, men nu får vi allt vänta tills måndag innan lekstugan börjar!

Fan..... Nu fick ja just veta att älskade syster yster är på väg med ambulans till lasarettet, men vi vet int hur de är me hon.... :( Had hänt nått under fotbollsmatchen.... Hoppas dom ringer snart!!!


Vars är konditionen?

Då va ja tillbaks till bloggandet!
Ja lyckades ta mig ut å springa trots att den sköna soffan med mysig Kittykatt såg oerhört lockande ut! Min plan var att ta min så kallade mördarrunda, den som ja alltid tog förra sommaren. Men ja måste bara fråga... Vars har konditionen tagit vägen? Ja minns att ja tog heeela rundan utan att stanna, och då får man inte glömma att halva rundan är utefter slalombacken..... Nu va ja tvungen å  sista biten uppför backen och dessutom korta av den..... Snacka om att självförtroenden sjönk. Men sommaren är inte över!

Dessutom är de ju en sporre att Ankan taggar till så mycket till tjejmilen! Så nu kan ja ju faktiskt inte kasta in handduken!Sen får ja se om ja vågar springa Marknadsmilen nästa helg, men de skulle va kul å se ifall man kunde förbättra tiden från Åre med någon minut! Men ja ska nog int ha så höga förväntningar, nu när ja int komm å ha Emil som draghjälp utefter hela banan!
. . : : Godnatt : : . .
[v]

"Remember M, remember E...
Put them togheter and remember me..."

Day One

Sitter i soffan å är helt slut. Blev en riktigt lång dag...! 
Ja måste säga att de va riktigt klurigt å köra en manuell postbil, att växla med vänstern ger mig blackout! Å ett x antal motorstopp blev det! Ett stort plus var att söta morfar hade sparat pannkaka till mig när ja passerade Tängis vid sex-tiden,  väldigt uppskattat med lite mat i magen!

Mamma å pappa har stuckit till Forsmark över natten, ja å Kitty sitter just nu å slötittar på "Mean Girls"... Ja ska allt ta mig i kragen å he mig ut på en liten löparrunda. Klockan tickar snabbt när man väl kommit hem, så de är väl bäst ja her mig ut snart! Får väl se om ja överhuvudtaget orkar :/ Men de vore skönt att springa av sig lite grann, annars kommer ja drunkna i mina egna tankar.... (!)

Vad gör ni alla? Hör av er...

  

Jag är huvudpersonen i mitt liv

Det bästa man kan göra av en dålig händelse är att skaffa en bra inställnig, man har två möjligheter att välja mellan. Antingen så gör man någonting bra av situationen och blir en vinnare... Eller så blir man en förlorare. Jag har hela livet i min hand... Många människor kommer att komma och försvinna ur mitt liv, men det är jag som är huvudpersonen i mitt liv och det är jag som bestämmer över hur mitt liv kommer att fortsätta efter tråkiga kapitel.

Jag befinner mig i ett tråkigt kapitel och det känns som om hela världen är emot mig. Det är oerhört svårt att ta allt som en klackspark och försöka klistra på ett leende på läpparna, när de känns som om allt bara rasar samman inombords. Jag har inte kommit till den insikten än att det är jag som styr över hur jag mår, över hur jag ska ta allt det här. Jag kan inte göra någonting mer för att förhindra det som håller på att hända... Jag har ingen talan eller kan inte rå för hur resultatet kommer att bli. Jag känner mig maktlös...

Men min farmor gav mig för längesedan ett råd som jag än idag brukar tänka på... "Ta inte ut sorgen i förskott". Jag ska inte sitta och gräva ner mig nå mer... Men visst, är man ledsen så är man ledsen. Men ja kan inte längre sitta å stänga ute allt och alla.. Jag har som sagt hela livet i min hand och mycket att se. Även om allt är upp och ner i min värld, så ska ja försöka göra det bästa av situaionen, le åt sånt som gör mig glad och uppskatta allt som jag har runtomkring mig.

Men det är tungt... oerhört tungt. Och jag börjar inse att jag inte klarar av det här på egen hand. Så förlåt till alla som ja har stängt ute... Jag behöver er! Om ni har vägarna förbi Hemavan något i sommar, så vet ni att Dessan är postis hela sommaren och hittar mig nånstans på vägarna här omkring!

Nu ska ja ta å återgå till tvätten, städningen å förberedelserna inför en hel sommars arbete!

I miss you


RSS 2.0