En sån där...

....dålig dag!!!! :/ Allt känns bara så jobbigt, så mycket, så fel, så tjorvigt.... Blä!
Klev upp klockan 8 för att ta igen allt plugg som ja int lyckades göra igår.
Men ja hann som int göra så mycket, klockan elva var vi på skolan och började slipa lite på rapporten.

Efter det cyklade jag ner på stan för å fara på forex, men dom had int hemma nå egyptiska pund.......

Sen var det bikinishoppningen, uuuuush! Jag ljuger inte, jag provade ALLA bikinisorter på Stadium, samt ett x antal på Lindex, HM & Change... Dom var för stora, för smååa, för fula, för färgstarka, för "horiga".... Eller så är det jag som helt enkelt int är gjord för å ha en bikini. Å ja kan ju int ligga näck på stranden.... (?)

Jag skulle behöva ett Fab5-gäng som följde med mig varje gång jag far ner på stan. Jag brukar alltid komma hem tomhänt å va ja än provar så hänger jag tillbaka det. Skulle haft nån som bara slängt en bikini i famnen på mig å knuffat mig till kassan, å så va de klart!

Min piercing har fortfarande inte kommit!
Dessutom så blir de ingen Anja på innebandyplanen ikväll..
Och paniken inför tentorna stiger.....

Nu blir de plugg, plugg, plugg!!


Läxan från helvetet

Mycket snack, liten verkstad!
Har tänkt plugga hela dagen, har två tentor nu snart å de känns verkligen int nå bra inför nån av dom... Men att kliva upp vid halv nio för å komma igång med pluggandet var helt förgäves! Hittade istället massa annat att underhålla mig med; har diskat, dammtorkit, dammsugit, torkat golven, städat badrummet, tvättat, sett charmed, skrivit ut å ramat in kort, slängt kartonger å plast. Men jag får väl trösta mig med att de kanske int ha vari en helt bortkastad dag, trots att ja int fått nå radiologi eller anestesi inpräntat i huvet!
 
För övrigt har vi en läxa från helvetet.. en hel vecka utan tandborstning! Och efter en kvälls festande med Ankan där vi gjorde Nordmaling osäkert, chips å snacks å ännu mer drinkar med M & V... det har satt sina spår i munnen vill jag lova! Sen så är planerna att jag & A ska äta surströmming imorrn, så jag passar på att be div1 och div2 om ursäkt redan nu, eftersom ja komm å stinka satan imorrn på träningen, haha! Dock så få ja leta efter en annan ursäkt till mina stolp- och ribbskott, eftersom synundersökningen i veckan visade att ja ha perfekt syn!

I torsdags hade jag min första patientexamination. Klarade det galant, mina registreringar stämde precis med examinatorns! Däremot chockade vi klasskamraten H, som var tvungen att gå förbi behandlingsrummet två gånger och sedan sticka in huvudet: "Dessan, hånglar du med patienten?!"  Haha! Efter behandlingen så bjöd min söte patient mig på lunch och väl hemma stod en bukett rosor på bordet! Snacka om att vara en uppskattad tandhygienist! <3

"Borstar tänderna och tänker på dig. Jag gör som du har sagt."Annars är det mycket som snurrar i huvudet just nu, ja försöker ta dagarna med ro å försöker reda ut en sak i taget. Men för tillfället så måst ja fokusera på de här två  jäkla tentorna och fixa allt inför resan. Jag vill ha NOLL oro och NOLL stresskänsla när jag landar i Egypten. Ja & snigel ska ha det underbart!

Livet är som en brustablett - det löser sig!


Anki - Wherever you go <3


Hej å hå!

Fart å fläkt heela dagen!

- hade patientföreberedelse.
- tog vaccination mot hepatit A.
- tvättade å bakade på håltimmen.
- tittade på röntgenbilder hela eftermidagen. 
- hämtade mitt pass! (:
- gjorde palt.

M, V & T komme över å tillsammans hamnade vi i den berömda paltkoman! Mysigt mysigt! :]

Har självklart sett dr. House också, vad vore en tisdagskväll utan House?!
Nu blir det iallafall sängen, längtar sååå mycket efter att få lägga huvudet på kudden. Har int kunna sova så bra de senaste nätterna, kanske beror det på "Barnhemmet"?


.... alltså ögonen!!


Pocas utmaning!

Har blivit sms-utmanad av Poca! :

Ta fram din mobil.
 Gå till inkorgen!
 Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
. Fråga 2 - första meningen i sjätte sms:et o.s.v (vart sjätte sms alltså)1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?

De blir nog bra de.. :)

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?

Var det tolv du börjar?

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?

Skönt att vara framme?

4. Vad är det värsta du skulle kunna säga åt din fiende?
Smitta som finns i utlandet, typ i mat.

5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?

Det gick bra, det börjar verka efter 10-14 dagar.

6. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?

Jo, jag tog mig upp :) va piggare än förväntat!

7. Vad vill du höra mest av allt?
Jo, han berättade ju att han hade hånglat upp din mamma igår på hotellet :P

8. Vad kommer bli dina sista ord i livet?
Haha, perfekt..

9. Vad säger du till en nära vän som fått en dödlig sjukdom?


Tänk int för mycket bara.

HAHA!!
Nu utmanar jag Hanna & Prodi!

Klippt

Idag har jag klippt mig!Lys og värme!

Wohoo, nu har biljetterna kommit! (:
Nu återstår "bara":
- passet
- bokningen av sthlmresorna tur å retur
- vaccinationen
- val av utflykter
- kamera
- bikini å mycke annat smågrejs!

Sen vänta ja ju på att min nya piercing ska komma med posten också (:

Tränat innebandy ikväll, sjukt kul! De va ju två veckor sist vi hade träning, men väntar man på nå gott så vänta man ju aldrig för länge! Förnyade mitt kontrakt också, väldigt uppskattat att dom så gärna vill ha kvar mig i föreningen å int vill att ja ska dra till någon annan klubb. Det värmde!

Innebandy blir de till helgen också, ska spela cup me syster yster i tärna! <3
Ska klippa mig också, yiiikes! Jag har alltid varit jättejätterädd om mitt hår. Pappa säg jämt "de sitt int i håre", men jääävlar va ja kan stortjuta om de int alls blir som jag tänkt mig! Och Anja... ja komm aldrig å göra en Britney!

Har laddat in "lys och värme" på datorn så mamma äntligen kan få tillbaka sin dansbandskiva. (Nej, jag är inte en dansbandsnörd, men denna låt är ett undantag!)

Nu ska ja klippa klorna på lilla Kitty, sen måste ja läsa lite i radiologipärmen inför imorgon!
Gonatt! (:

Aport!

Kitty lekte aport igår, sött!!!
Ja & Anton sköt en toffs till varandra å Kitty jagade den fram å tillbaka, fram å tillbaka. Sen råka ja skjuta ut den i hallen, å va gör hon?! Hon tar toffsen i munnen och kommer med den å släpper den framför mig! Jag har världens sötaste kissekatt! (: <3Har fixat pass nu efter skolan, kommer se ut som ett mongo på kortet men de bjuder jag på! ;)
Nu blir de anestesi, ciao!

Iiiiiiiiiiiiiiiiih!! (:

Asså, shiiit! Jag & Lilla Snigel ska till EGYPTEN!
Jag är så glad så ja vet int vars ja ska ta väägen!! När jag klev ut från resebyrån så tog jag världens skutt på torget å sen komm alla känslor och glädjetårar i flera liter! All panik jag känt över denna resa, all frustration, all depression; nu är allt detta över och bara ren LYCKA! Nu får jag ÄNTLIGEN komma iväg!!
- det otroliga Karnaktemplet med det enorma tempelområdet
- ta sig över Nilen med små flodbåtar
- Konungarnas Dal
- de 18 meter höga Memnonstoderna
- jeepsafari i öknen
- rida kameler
- öknens vackra stjärnhimmel!

Jag bad om ett mirakel...
Jag älskar dig min impulsiva snigel!! <3
Det komm å bli oförglömmliga minnen för livet!

Förlåt syster, mamma å pussis för att ja skrämde er med mina tårfyllda samtal <3
 

Mirakel!

Jag vill ha ett mirakel!
Snälla, snälla!!!!
/Dessan af Ugglas

T som i Tordag

Ush ush, vad ja hatar när ingenting går min väg!
Reseplanerandet går åt skogen, får se om jag får me mig gubbens lilla gumma på en solig resa me bad å parasolldrinkar! De skulle vara som pricken över i:et, som fisken i vattnet, som handen i handsken, som en dessan på innebandyplanen, ja ni fattar vinken! :) Imorrn efter skrivningsgenomgången ska nog ja ta mig ner på stan å få lite tips av resebyrån, så jag har något att fundera över under helgen, ja behöver verkligen få komma iväg å lapa sool!

Träningen ikväll blev inställd, man blir som lite tafatt när man helt plötsligt inte har nått planerat över kvällen. Tiden har istället utnyttjats till lite guitar hero, tvätt å kattbus. Ska ta å packa lite också, i helgen bär det av till stugan me en del av släkten å köra massa skoter, blir myysigt! 

Annars så blir det att ta sig isäng i tid ikväll, vår psykologilärare har ju fått oss att inse hur viktigt det är med sömn!:Sömnfakta:
När man lägger sig så ska man gärna ligga vaken i sängen i 30 minuter för att kroppen ska lugna ner sig och så att man inte ska falla i en alltför tvärt sömn. Och som läraren sa; då kan man ju antingen välja att göra en ensam aktivitet eller en lagaktivitet under de 30 minuterna. Haha! (men det allra bästa sättet var genom läsning).

Sömnen utgörs av tre sömnperioder och under dessa ligger man ibland väldigt nära vakenhetsgränsen å man väcks lätt av småljud.

Period 1
Inträffar ungefär vid tolvslaget (om man lägger sig vid 22.oo) Här har man anledningen till varför tolvslaget kallas för spöktimmen. Man vaknade lätt av konstiga ljud i huset och trodde att det var spöken som var och härjade runt. Under den första perioden så drömmer man det som hjärnan inte har bearbetat tillräckligt under dagen; t.ex. om något har inträffat och fått en att grubbla mycket.

Period 2
Inträffar vid fyra-femtiden på morgonen och kallas för vargtimmen, eftersom man oftast vaknade av att man hörde vargarna yla. Det är under denna period som man drömmer negativa drömmar; mardrömmar.

Period 3
"Den behagliga sömnen". Här drömmer man positiva drömmar och är den sömnperiod som ger den mest utvilande effekten på hjärna och kropp. Om man sover mindre än 8 timmar/natt så missar man den tredje sömnperioden, vilket resulterar med att man vaknar under den negativa perioden och man har inte fått sin behagliga sömn.

Lite onödigt vetande är alltid bra (:

Summering

Summering av helgen följer här! (:
Skrev två tentor i fredags och jag måste väl säga att det känns rätt lovande inför resultatet. Dock så vart ja så jädra kissnödig i slutet att ja va tvungen å strunta i att kolla igenom tentorna för å minska risken för spräckt blåsa. Det fick bli som det blev helt enkelt! Och min blåsa höll, tack å lov! :P

Efter tentaskrivandet så skyndade jag mig till lägenheten, hämtade Kitty å rusade till bussen. Sen hade vi 6 timmars bussresa framför oss, oooj va skönt de va å få komma hem! Å tusen tack till min goda vän I som fixade mig en matsäck så jag slapp hungra ihjäl! 

Mamma & pappa har grejat med en himla massa där hemma! Det första jag såg när jag komm in i hallen var att frysboxen (som förut alltid bara stått ivägen) va borta å de va nytt tak med spotlights. Läckert! Och inte nog med det så var kaminen borta och badrummet va tillfixat! Tydligen är det planer på att bygga ett till rum å flytta ut tv-rummet, blir kanonbra de där! 

Tiden rusade iväg alldeles för snabbt, särskilt när 12 timmar av helgen går till resandet, men en del hann jag med iaf (:

- promenerade med Tina
- gjorde "fusk"palt med Erotica Bowser & syster yster
- drack kaffe å surrade med morfar
- städade till lite på rummet
- letade efter passet (dock utan resultat)
- diggade musik med syster å kikade på nya gitarren
- såg film med hela familjen
- plöjjde mig genom nå snödrivor med pappa i bara tennisskor.
Och dessutom så hann jag leka lite rörmockare, men ja kan int säga att ja ha nån talang för de yrket...

Idag så har vi för övrigt börjat med en ny kurs; psykologi. Den är som en spännande bok som man inte vill lägga ifrån sig, när föreläsningen var slut så ville ja nästan inte gå hem, ja ville han skulle fortsätta föreläsningen. Men jag får allt hålla mig till imorgon tills jag får höra mer om psykologins mystiska värld. Nu låter jag som en riktig pluggisnörd.... ;P

Ikväll blir det träning med div. 1, ja hoppas på en bra träning och på en bra prestation från mig själv. Det brukar ju alltid gå lite rangligt när man spelar med folk man inte spelat med förut. Men som tur är så ha ja ju en hel hop från div. 2 med mig. Ska se om Poca kan hålla mig i handen lite, så kanske det känns bättre!

Glass i stora lass

Om de int had vari en obligatorisk lektion imorse, så had ja nog skolka å tagit mig nå extra behövliga sömntimmar.. Började 08.oo och slutade redan 09.15, vääärt? Å ja vet ju redan att sekretesslagen innebär att ja ska hålla käft  :P 
Drog på Iksu efter föreläsningen och kämpade mig igenom 1 timmes konditionsträning på helkroppsmaskinen och 20 minuter benstyrka, duuktiga jag! Väl hemma tog jag mig en snabbdusch och sen blev det pluggning deluxe! Tentadagen närmar sig ju med stormsteg... yiiikes! Förutom pluggningen så ha ja faktiskt int gjort så mycket ikväll, förutom att vi har vräkt i oss en massa glass och ser på Dr. House :) Killen e grabben! 

Kitty är för övrigt världens sötaste katt å som jag skrattar när hon får sina dampanfall å kör sina race här i lägenheten <3 Jag tror hon saknar att få busa av sig med Tina, men nu på fredag bär det av till hem ljuva hem! Då ska lilla Kitty få busa och lilla jag ska bli bortskämd! (:
 

Umeå City IBF VS Gullänget-Kroksta IBS

Umeå City IBF - Gullänget-Kroksta IBS 5-8
(1-1 1-2 3-5)

Målskyttar:
Desireé Larsson 1
Anna Nordvall 1 (så glaaad jag blev när du gjorde måål) <3
Sandra Eklund 1
Anna Nystedt 1
Malin Larsson 1

Poängmakare:
Lisa Eriksson 2(0+2)
Malin Larsson 1(1+0)
Sandra Eklund 1(1+0)
Anna Nystedt 1(1+0)
Anna Nordvall 1(1+0)
Desireé Larsson 1(1+0)
Emelie Johansson 1(0+1)
Anna Olsson 1(0+1)

"Med tanke på att vi i denna match blev tvungna att sätta en back i mål. Så gör vi en riktigt fin avslutning på serien. Tjejerna spelade med en positiv känsla i laget under hela matchen. Det är med tunga steg jag avslutar serien. Det har/är så kul att träna detta gäng med tjejer. För hur man hela tiden kämpar oavsett resultat."

Tack alla för en oförglömlig säsong! Trots förlusten, så tycker jag att detta var en enormt rolig avslutning på serien, och vår lilla Poppe var en klippa! Vi alla vågade göra saker vi inte vågat göra på matcher förut, humöret var på topp och vi hade ruskigt snygga chanser! He va ba ogjort! Och när jag fick göra mitt mål visste jag inte vars jag skulle ta vägen... Ja vet int vars den glädjen komm ifrån, men som jag hoppade! Men jag blir alltid så glad när jag gör mål, I cant help it!!
Men det bästa av allt... var att älskade syster satt med oss på bänken <3

"Vad är det för mening å ha ett damlag när alla het typ Olle å Erik å så?" - syster
haha!

JAG ÄLSKAR INNEBANDY!

Väl hemma så gjorde jag min bästa middagsrätt till syster yster, och hon älskade det hon med :) Sedan skull ja visa Anki den där låten som jag aldrig klarade av på Guitar Hero, och vad gjorde jag då?! Ja klarade den! Mohaha!
Lite kaffe, lite Charmed å kläduppvisning vart de också, å sedan komme pussis hem.

Näe, nu gitt ja banne mig plugga inför kommande tentan!

RSS 2.0