All helgona <3

Boungiorno! Jag å Kitty sitt ensam här hemma å försök få någon ordning på KOF:en medans mamma är på jobbet å pappa & Tina är i älgskogen. Har två kapitel kvar i boken, sen gäll de å nöta in allt. Ja hoppas att ja kan förlita mig helt å hållet på boken, ja förstår int ett ord av de ja ha antecknat i föreläsningshäftena och bilderna ger mig int nån större hjälp heller... Suck..

Har dessutom just börjat så jag får ta å rappa på lite känner jag. Har varit hos morfar idag, handlade och städade upp ranchen åt honom. Lilla morfar blir så glad när man kommer på besök (: Har kastat i mig lite lunch och en kaffekopp och medans datorn höll på att uppdatera sig så hann Kitty få sina klor klippta. Hon har blivit så himla duktig, sötisen satt alldeles still i mitt knä tills jag var färdig! 

Värmeljus brinner bredvid mig här på köksbordet och jag skänker tankar till alla mina kära som lämnat min vardag. Speciellt många tankar har gått till farmor å lilla Lady som har varit en stor del av mitt liv [v]


Unge herr Rabih fortsätter att dominera i Idol och gåshud deluxe under hans italienska framträdande igår. Lyckades översätta två ord i låten, hah! Jag gör nog lite framsteg i min italienska ändå!

Näe, nu är de bäst ja lägger in en växel å kör igång med KOF:en igen!


Hej å hå!

Nu var de ett tag sedan ja uppdaterade bloggen, de har varit en stressig vecka men jag har samtidigt hunnit med lite smått och gott (:
I måndags var vi å såg bio med Evelina & Danne; "Flickan som lekte med elden" och jag måst säga att jag personligen tyck att den va lite bättre än film nummer ett :) Det var pricken över i:et att vi for iväg å gjorde någonting, måndagskvällar är de enda kvällar vi har tillsammans, så vi har bestämt vi ska försöka ta vara på dom ordentligt! Dessutom trevligt att vårt sällskap bestämde sig för att haka på så där i sista minuten. =)

 I tisdags lastade jag Golfen med Eken, Olle & Olle och då drog vi på skottskola med Patrik Lönell i spetsen. Shit alltså!, ja fatta int hur man kan skjuta så hårt. De lät "swiish" å "swoosh" å klubbor knäcktes! Lät som bollen träffade i 300km/h i nätet, stolpe eller på vår tappra målvakt som fick något saftiga blåmärken. Det kommer däremot ta ett tag innan de låter "swiish" å "swoosh" från mina skott, men nu har vi tekniken färskt i huvudet å ja måst säga att vi alla gjorde framsteg. Nu är de bara å nöta våra "sweepers" å "chrashers"!

Onsdagen
var en jobbig dag som började med extrem huvudvärk, men jag gjorde mitt bästa med att använda inläsningstiden på morgonen till plugg. Dock utan större framsteg. På eftermiddagen had ja en patient som gjorde mig oerhört obekväm, en mycket speciell herre... Ibland undrar man varför vissa personer går på studentklinik överhuvudtaget.... På kvällen blev det träning och på vägen dit i bilen blev det vacker sång i baksätet från Johansson & Olle som lyckades överrösta basen, imponerande!

I torsdags var jag "tandsköterska" på kliniken och när passet slutade klockan tolv skyndade jag mig hem å lastade bilen med pappas "lilla" julklapp, packning och Kittykatt. Sen brummade vi iväg mot fjälls. Vi mellanlandade hos Mamma Mysko där ja fick mig kaffe å nybakad sockerkaka, mums! Väl hemma konstaterade jag att det är exakt 39 mil från uppfarten till vårt hus i Umeå till uppfarten här hemma.

Blev ett vinglas med mammsen på kvällskvisten å sen la jag mig i sängen med hund och katt och började läsa lite KOF. Har kopierat ur boken, så de känns lite bättre nu. De ska gå vägen :) Har suttit på förmiddagen med instuderingsfrågor, och ska fortsätta göra ett ryck nu. Vi har varit iväg på tjäderjakt med Tina, så de blev ett litet uppehåll med pluggandet. Tina skällde fast två stycken som vi såg, men de vart int så att vi sköt. Dels för att dom satt så väl gömda och dels för att de var hönor. Totalt såg vi tre stycken och hörde två flaxa iväg, så nog finns dom =) Ikväll blir det nog bara att plugga och sedan bara vara hemma å se Idol å umgås med mammsen å pappsen. Nu ska ja fortsätta med KOF:en, wish me luck =)

WWIII i sal D

World War III i sal D, var ett kort men dock ett intensivt krig som varade mellan 11.3o-12.08

Enligt min mening, så är det inte ett lärorikt sätt att måste kugga för att få den information man behöver för att kunna klara sig senare i arbetslivet. Det var med lärarens mening att inte "servera informationen", vi skulle leta reda på den själv. Visst, jag håller med om att det är nyttigt att själv ta reda på information, man tar faktiskt in det på ett bra sätt. Det säger jag ingenting om. Men när flertalet av oss i klassen inte hittade informationen, inte var säker på om vi hade hittat rätt eller inte ens säkra på vad det egentligen var som vi skulle leta reda på, så var iallafall jag säker på att jag inte skulle klara av den frågan.

Då skulle jag, uppskattningsvis, ha behövt en uppföljning. Att hon frågar om vi alla har kunnat hitta informationen och hjälpa oss lite på traven. Inte hemlighetshålla informationen till dagens tentamensgenomgång och stå där framme och säga "det här är ingen svår uppgift att leta reda på, det är inte så svårt det här".

Det är som att kasta in en person i en bil och säga "nu får du sitta här å lära dig å köra bil". Personen far och kör av vägen och in i en stolpe och får sedan höra "Jaa, nu får du lite körlektioner". Det känns bara oerhört dumt att måste kugga för att få veta vad det är som gäller. Speciellt när det är en fråga av stor vikt...


Nu väntar psykologiläsning och instuderingsfrågor. Yeeeej!

Hutter hutter!

Home, sweet home! Så skönt att vara hemma, ligga i min egen säng i mitt eget rum och mysa med lilla Tina. Hon blir så himla glad när man kommer hem, en liten men stor glädjespridare! <3 Dock så had mitt element i rummet gått sönder och massa vatten hade läkt ut, vilket hade resulterat med halvförstört fotoalbum som jag hade ståendes på golvet och ett riktigt kallt rum. Mamma o pappa hade fått tag i ett element innan ja komme hem, men det har tagit en stund innan värmen kommit igång. Det blev en kall natt, men framförallt en kall dag i älgskogen! Alarmet ringde 5.oo och sen for jag, pappa och överlyckliga Tina ut i kalla skogen. Hon har sprungit som en dåre hela dagen och sett ut som världens lyckligaste hund :-) Just nu ligger jag i en renbäddad säng och lyssnar till ljudet av fläkten till elementet. Måste säga att det är rätt så rogivande... Buona Notte

Jag Älskar Rabih!!

He is my hero <3 Farbror Barbro, inget du säger kan få mig att ändra mig :-p

Destination; Hemavan

Sitter just nu på bussen på väg upp till Hemavan. Har suttit med min italienska en liten stund, men de gick rätt snabbt att jag la ifrån mig boken. Känner mig inte alls motiverad. Är inte särskilt motiverad till nånting längre. Det ska bli oerhört skönt att komma hem! Bara glömma allt som har med skola o stress o göra, och bara vara. Kommer int va framme förrän tio över åtta ikväll, så ja har lite tid att döda när ja sitter här.. Känns ensamt att inte ha lilla Kitty bredvid sig på sätet, men jag får tänka att hon har de bättre med Anton i lägenheten än att sitta instängd i buren. Hon ska ju få komma o busa med Tina på torsdag iaf :-) Annars så känner jag mig allmänt ångerfull, men jag försöker tänka att det blev som det blev. Och det är ingen idé jag sitter här och klandrar mig själv över hur helgen blev. Ärligt talat är jag så besviken och ledsen, så ja had nog int orkat med det ändå.. Det räckte inte, och det är INTE okej... Snälla, försök... Nu ska jag nog ta och lägga igen ögonlocken en stund... I need it!

City VS Hammarängen

Förlust med 2-6

Det är tyvärr bäst att ja int sitt å skriv så mycket om denna match. Det jag vill ha sagt, blir nog bäst om det helt enkelt förblir osagt... Det jag däremot här och nu kan påpeka är att vi måste sluta spy ut en massa negativa saker i periodpauserna. Det är jättebra med konstruktiv kritik, men att man sitter och säger att vi är så pinsamma, ingenting fungerar, ingen gör sitt jobb, alla slarvar etc etc... Det tynger ner hela  laget. I samband med att vi bara säger sånt där, så säger vi även att vi inte tror på varandra...! Jag tycker att vi istället ska peppa varandra på ett muntert sätt, fokusera inne i oss själva på vad jag själv som spelare ska förbättra och låta tränarna sköta det "negativa". Det tror jag på...

Själv så tycker jag att jag gjorde en bra match. Jag kämpade, gav aldrig upp och vann många kamper om boll. I boxplay visade vi än en gång vars skåpet ska stå. Nu är det matchuppehåll i två veckor, sedan väntar två riktigt tuffa matcher efter varandra, Dalen och Thoréngruppen. Känns som om de komm å bli svårt att hämta upp sig, men vi får kämpa inni bomben på träningarna vi har de här två veckorna nu!

Just nu sitt ja bara hemma, var ett riktigt bad ass och skippade hela dagen i skolan idag. Mina kurskamrater tyckte det var ett bra val, tydligen så har jag inte missat någonting av värde. Vilket känns skönt... Jag är helt slut på, sömnbristen har tagit ut sin rätt och lägenheten är totalt upp och ner. Blir att köra ett ryck här i lägenheten, sen ska Kitty få ny sand och lite kattvård. Efter det blir det instuderingsfrågor och kika igenom några gamla tentor i KOF och protetik. En effektiv skolkdag med andra ord!


På väg mot skellefteå!

Sitter nu på bussen mot skellefteå, där Hammarängen väntar som starkt motstånd! Kommer bli en spännande och prestigekrävande match, dock har nervositeten inte börjat spöka än. Jag tror att det är för att ja e så himla trött.. Att kliva upp klockan fem på morgon är inte riktigt min grej.. Men trötthetskänslan brukar gå över så fort man ställer sig på planen. Jag hoppas på att mina knän ska sluta smärta, ikväll ska ingenting hindra mig. De går inte att beskriva känslan om vi får åka hem med vinst mot Hammarängen, de skulle vara helt otroligt! :-) Men nu fick vi ju med oss båda Olle's så dom komm få de svårt att bryta sig in i vårt målområde :-) Ne, nu ska jag stoppa undan telefonen, plugga in i-poden i öronen och känna taggen!!! Dom ska banne mig få starkt motstånd ikväll dom också! Grr..... Ciao

Skrattattack

De va längesen ja had riktigt roligt.. Sådär när man skrattar så att man kiknar, får ont i magen och tårarna bara rinner! Man skrattar å skrattar och de enda man får fram är "Åååh, ja få så ont i magen". Men idag på väg hem från skolan fick jag mig ett gott skratt, dock på Evelinas bekostnad! Haha! Vet int om de berodd på att vi var trött efter en lång dag på skolan,  men ja tyck faktiskt att ja va väldigt kvicktänkt och rolig. Sorry Evelina, hälsa D. ;)

Lunchade med Evelina & Eken idag (: Mitt plask över sargen på matchen i söndags nämndes och skrattet lockade än en gång. Ja å Eken taggade upp oerhört mycket inför kvällens träning och morgonkvällens match. Nu "jefflar"!!!!

Är hemma nu och ja sitter å funderar vad man skulle ha tagit tag i.. KOF:en känns som ett enda mörker, jag hoppas att de klarnar imorgon under sammanfattningen och frågestunden. Ush, morgondagen.. Ja vill int ens tänka på hur trött ja komm å va.
Inventering o6.oo-o8.oo
Skola o9.00-16.oo
Bussen till Skellefteå går 16.15
Börjar o8.oo på torsdagmorgon

Yiiikes!

De blir lax till middag (:

City VS Täfteå

Seger med 1-0, man tackar för det!
Dock var väl vår insats rätt knögglig, av 36 skott på mål så borde väl de ha blivit fler bollar i nätet! Blev själv rätt besviken, hade många lägen som hade kunnat bli fina mål. Dels så had ja  många lägen då jag tog skott när ja kunde ha lagt över dem till Poca eller Eken. Men man ska int sitta här å älta. Jag har förstått att de må ja faktiskt int nå bra av. Men ja ljuger om ja säger att de int had vari skönt å få sätta ett mål. Jag behöver det.

Idag har jag varit inget annat än uppgiven. Allt har krockat för mig, precis allt. Jag har haft för många bollar i luften, och har så mycket ouppklarade grejer som ja måste få reda ut innan jag kan andas ut. De gäller att bara ta hand om en boll i taget....

Boll 1.
Vi har match på söndag mot Hammarängen i Skellefteå. Bussen går kvart över fyra från Gammlia, men vi har patienter fram till klockan fem. Gruvade mig så mycket inför att fråga min lärare om det var okej att boka om min sista patient till ett annat tillfälle, så ja skulle hinna med bussen. Med det gick bara bra! Jippie!!

Boll 2.
Måste få tag i min patient för att meddela henne om ändringarna. Har inte fått något svar, varken på hemnummer eller mobilnummer. Eftersom denna patient dessutom är min samarbetspatient så måste ja meddela min tandläkare om ändringarna och förhoppningsvis ska vi hitta ett datum som passar oss alla tre. Men de känns lite vemodigt, med tanke på att denna patient verkade så ivrig att få komma!

Boll 3.
Stress och oro inför morgondagens patientredovisning. Men det löste M. med kloka ord och vi ska stötta alla i gruppen imorrn så ingen behöver känna sig dum eller uthängd. Hejja, grupp C!

Boll 4.
Måste tillbaka till Ersboda och lämna tillbaka klubba numro två, vilket ger mig 900kr åter och i samband med det kan jag betala min innebandylicens!

Boll 5.
Vi måste prata med vår handledare, så vi kan känna oss trygga på kliniksal. Att hon sänker ribban så vi int behöver sitta där å känna oss totalt dumma i huvudet. Jag får dessutom panik när jag inte själv har koll på vad jag ska göra, hur jag ska tänka eller hur jag ska gå tillväga. Jag behöver feedback och någon som kan vägleda mig i tankesätt och i handling!

Boll 6.
Jag har ingen koll på min tidbok!

Boll 7.
Maila till läraren i psykologi och kolla av om det är okej att jag inte är med på kursstarten. En extra dag hemma är så mycket värt när 12 timmar av helgen går åt att sitta på bussen.

Det är ju inte så att jag dör om dessa bollar inte klaras upp, det är simpla bollar egentligen. Men jag antar att jag är duktig på att hispa upp mig och förstora upp grejer.

Har just tagit tag i diskhögen som vi sparat nästan hela helgen och nu ska jag nog ta tag i lite studerande. Gäller bara att klura ut vad som är bäst att ta tag i först. Kanske ska ta och unna mig lite me-time först, andas lite....

Garnrace & Stand out

"Köp riktig juice för Dessan har sagt att det är bra! ...fast ja skull ju ha fråga va hon mena me riktig juice, men ja ha int hunni. Men de är säkert de här.." 

Att så små grejer kan få mig att bli så varm inombords, han är så söt min pappi <3

Idag har jag sovit bort heela dagen, klev upp tio över tolv! Har suttit å försökt få ihop lite till patientredovisningen på tisdag, men resten får vänta tills på måndag. Känner mig rätt maktlös utan T4. Inte så mycket pluggande idag med andra ord, men precis en sån där dag jag behövde!

De var riktigt skönt att få unna sig en sovmorgon, och dessutom så har älskade lilla Kitty fått mycket bus! Vi har kört race här i lägenheten med hennes nya röda garnnystan! En perfekt leksak för henne, om man inte kan leka tillsammans med henne så vet hon väldigt väl hur hon kan roa sig själv. När jag klev upp imorse så låg det röd tråd runt alla köksstolar, runt tv:n, tv-bordet och in i sovrummet (:

Blev att äta middag ute, vi bestämde oss för att testa ett ställe vi int ha prövat förut så det blev restaurang Ängen. Helt klart godkänt! Blev en pastatallrik för mig, uppladdning inför morgondagen! Sen har beställningar på extrafilm.se bara haglat in! Ojoj så roligt!, jag älskar verkligen den sidan!

Pussis har alldeles just dragit ut med grabbarna, så ja å Kitty ska packa ihop innebandyväskan och sen bara känna lugnet och ladda upp ännu mera. Jag hoppas jag får mig en god natts sömn så jag kan ge 200% imorrn!

Här kommer en låt som brukar få mig att känna taggen!
 


Bom! (hihi)


Tack för din röst

Tack för din röst på Rabih.
Tack för din röst på Rabih.
Tack för din röst på Rabih.

Tre röster från mig, får han! (:

Take me far far away

Stress, ångest och panik har blivit en stor del av min vardag.... Not good.

Men man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke
 
- kloka ord från en klok farbror.
 
Trampa Dessan, trampa!


Mamma Myskos pissliljor

Så skönt med en kort dag idag, verkligen behövligt! Hemma kl 13.oo och då had ja t.om. handlat också (: Det första jag gjorde när ja komme hem var å slänga mig på soffan och sen öppnade jag inte ögonen förrän tjugo över tre igen! Det är så skönt att sova! Jag är så less på all stress, panik och ångestkänslor!!

Det blev Mamma Myskos pissliljor till middag idag, muuuums filibabba vad gott!!! Har ägnat många tankar till den familjen idag. Saknar dom! Sist ja gjorde pissliljor var när ja bjöd Jenny Inte Tall och Linny Depp på middag, så de va längesen! Tror minsann de va nångång i 2an på gymnasiet (?) Och tack för kopparna och faten jag fick då, dom har jag här i lägenheten (:
 
Annars så blir de rätt lugnt ikväll, ja had int tänkt öppna en enda bok eller börja plugga nånting alls ikväll. Ska bara känna lugnet, busa med lilla Kitty och sedan dra iväg på träningen och hoppas på en bra prestation från min sida! Nu ska jag renbädda sängen - längtar tills ja ska lägga mig ikväll! :P

Vilken jävla dag!

Jag vet inte vars jag ska börja, allt är bara åt skogen! Dagen började med huvudvärk och alvedon till frukost. Sen var det tentaskrivning, gick därifrån efter 35 minuter. Vet inte om det är ett bra eller dåligt tecken.. Orkade inte sitta längre å grubbla, huvudvärken vann åter igen. När jag var hemma ville ja bara lägga mig på värmedynan framför tv:n, men bestämde mig först för att göra ett ryck. Diskade, städade toaletten, dammtorkade och dammsugade. Sen la jag mig med Kitty i soffan en timme och tittade in i ögonlocken, sköönt.

Sen väntade en helveteseftermiddag på kliniksal. Jag blev så ledsen, så upprörd, så frustrerad, så arg. Brast ut i gråt, alla känslor bara vällde fram. Det här funkar inte, det här kan man tamme tusan inte kalla en utbildning. Jag är glad att vi är många som tycker samma sak, så nu ska vi ta tag i det här. Känns på ett sätt väldigt vemodigt, men vi kan inte ha det så här längre. Det är meningen att skolan ska vara ett ställe att lära sig saker.. :/

Jag längtar hem så mycket, jag vill inte vara kvar här längre... Men nu är det snart helg, då ska jag bara ta det lugnt och unna mig lite "me-time". Sen blir det match på söndag, jag hoppas verkligen jag får spela nu när pussis ska komma å titta... Efter helgen väntar en oerhört jobbig vecka, men jag ska bita ihop och ge järnet. Sen åker jag hem till mammsen, pappsen, lilla Tina å SNÖN!!! <3

Just nu sitter ja å väntar på att fotbollen ska ta slut, så ja törs visa mig i resten av lägenheten. Va int alls peppad på socialt umgänge just nu. Speciellt inte med fotbollstokiga pojkar...

/Dessi


Rikare och fattigare

Efter idag blev jag två innebandyklubbor rikare, men 1400kr fattigare. Så de kan gå! Men de lutar åt att lämna tillbaka den vita, blev småkär i den andra å har redan sprättat bort plasten på den. Dessutom så tror jag att Linny Depp röstar på den eftersom den är rosa ;) Den är iofs tydligen för lång, men om ja känner att ja vill ha den kortare, jaa... Då anlitar ja någon som får justera längden åt mig helt enkelt. Sen kostade jag dessutom på mig en efterlängtad värmedyna, vilket var himmelriket att ligga på en stund efter maten (: 
Tack för skjutsen till Ersboda, Bert!

Efter trippen till Ersboda så trampade Evelina hit i full hastighet och ojoj vad vi var duktiga när det gällde pluggandet! Och då är jag inte ironisk! Jag har en bra magkänsla inför morgondagens tenta, det ska nog gå vägen det här! Ska sätta mig nu å läsa igenom allt en gång till, sen ska jag dra iväg på träning å inviga nya klubban/klubborna.

Det som oroar mig mest imorrn är faktiskt inte tentan, det är hur det kommer att gå att ha två patienter på ett klinikpass. När det knappt går vägen när vi bara har en patient, hur ska det då gå med två? Vi borde absolut klona lärarna, ja känner bara stress och panik när jag tänker på hur eftermiddagen kommer att bli.....

Jag längtar så mycket tills imorrnkväll, en pluggfri kväll!

Tentaresultaten

Parodontologin; godkänd.
Kariologin; godkänd.
Fluordelen; underkänd.

Summa kardemumma; jag klarade båda tentorna förutom komplettering på fluordelen! Hejja hejja!


Brothers in arms

Hej hallå! 
Igårkväll bestämt ja mig för å int bara sitta hemma å uggla, så det blev utgång tillsammans med Olle (2). Trevlig kväll, dock blev väl int våra drinkar av toppklass när de enda vi had å blanda ut med var vanlig saft... Mums (!) Idag had ja tänkt ta mig en promenad bort mot Ersboda för att inhandla en ny innebandyklubba och en efterlängtad värmdyna, men hör å häpna så vakna ja int förrän tjugo i två! Och jag fick verkligen kämpa mig upp.. Klubbköpandet fick vänta och dagen har ägnats till lilla Kitty och plugg. Svårt å säga hur de komm å gå på onsdagens tenta, men ja hoppas innerligt ja kämpar de här dagarna så jag klarar den!

Ringde pappsen idag också, han var pratglad (: <3 Han va nära på skjuta älg igår igen, "om du eller anki had vari me, då had ja fått skjut" Att prata med pappsen gav mig iaf ny tändning att fokusera på skolan, love you pappi [v]

Annars så går "Brothers in arms" på repeat här i lägenheten, god I love that song!


City VS Vindeln

Förlust med 4-8
- Kom fri mot målvakt; sköt i hjälmen
- Bortdömt mål; stod i målgården
- Utvisad
- Bänkad

Jag har inget mer att säga.

G´night

Godnatt från oss
Myskväll

Jag å Kitty har myskväll med Idol, tända ljus och filtar. Vi har även hunnit nöta in ordlistan på patologin och tvättat upp tvätthögen, duktiga oss! Lilla Kitty har dessutom fått Diamond kattmat, och eftersom fatet blev tomt så antar jag att jag ligger på plus ikväll (:

De gick lite knaggligt för min favorit på Idol ikväll, men han får revansch nästa fredag. Jag tror på han. Nu ska innebandyväskan packas och känslan ska plockas fram. Imorrn gäller det! Oerhörd viktig match, och jag ser i huvudet hur vi åker hem med vinst. Jag vill verkligen uppleva den där glädjen jag ser i huvudet, i verkligheten imorgon. Hejja oss!! Vinsten ska bli vår! Och vi vill ju verkligen inte missa den omtalade belöningen ;) I samband med att ja kliver upp ur sängen imorrn så ska stereon slås på med hög volym å havregrynsgröt ska kokas! Uppladdning deluxe!

Annars är jag bara allmänt sur och arg. Ärligt talat så får jag snart nog. Nu fick jag det sagt...

Tagga!!!!!

Dessan övergiven

Jag är uppgiven, ledsen, sårad, sviken, övergiven..

Nu ska jag hem till Kitty [v]

Snart helg

Shit pomfrittes, va ja va trött när väckarklockan ringde o6.3o imorse. Men tanken på att ha eftermiddagen ledig stärkte mig å ja tog mig iväg relativt pigg till kliniksal. Gick bra att ha patient idag, dock så var de första gången ja kände mig lite svimfärdig pga. allt blod... (!) Går alltid bra med patient på torsdagar, och jag har en stark känsla om varför det är så...

Nu har ja iaf tagit mig hem å ja har gjort nå riktiga ryck här i lägenheten. Jag har;
- diskat
- dammtorkat
- rengjort mikron
- städat toaletten
- dammsugit
- klippt Kittys klor
- kammat hennes päls
- ringt till mammsen

Härnäst blir det plugg inför onsdagens tenta. Har snart sammanfattat alla häften och ja måste säga att jag har en bra magkänsla. De kommer gå bra tror jag, inte så många frågetecken iaf (: Sedan väntar träning ikväll. Sista träningen innan lördagens match, vilket är likamed uttagning. Jag vill verkligen ta mig med, jag har så mycket att ge... Det är psykiskt jobbigt att man int få veta förrän matchdagen vad det blir för femmor, hur många femmor som ska spela och vilka som blir reserver. Man kan som inte ladda upp på samma sätt. Det är ständigt en oro, fram tills den där sista timmen innan matchstart. Själv hoppas jag på en 10:a, 11:a & 12:a! Dessutom är det en oerhörd viktig match i helgen, Vindeln har visat framfötterna och har fått titeln "svårslaget lag". Om vi åker hem från Vindeln med vinst, blir det "belöning". Undrar vad det kan vara för nått... Många hoppas på något ätbart, själv tycker jag att vinsten skulle smaka tillräckligt bra. Det skulle vara en obeskrivlig känsla att få vara en del av den vinsten.

Näe, nu ska ja plugga!!
/Pluggis


Jävla Evelina!

Ush, jag är så bedövad. Jävla Evelina! ;P

"No lingua italiono"

Fan, va hajj vi är som snackar tandläkarspråk på italienska! ;)

Nu komm ja int kunna äta mat på 40 timmar. Typ.

One touch

Både jag och min kropp behövde skolka. Jag skippade förmiddagens föreläsning och tog mig istället en väl behövd sovmorgon. Vaknade dock än en gång med huvudvärk, kanske är värt att beställa tid för å få en ordentlig bettskena nu?

Jag har bara tagit det lugnt nu på morgonen. Det blev en tallrik havregrynsgröt och en kopp kaffe vid köksbordet och sen har jag allmänt bara segat mig. Dragit på mig nå kläder, plattade hela hårskallen å nu sitter ja här framför datorn å klickar runt. Men icket att förglömma - jag har även diskat och bäddat sängen! :)

Nu behöv ja int fara på skolan förrän kl 13.oo, då väntar ett klinikpass fram till kl. 17! Har ingen patient idag, det är nämligen min tur att vara assistent. Som assistent ska vi se till att allt kurskamraterna behöver, finns i rummen. Hjälpa till vid olika registreringar så man int behöver rulla mellan patienten och knappa in värden på datorn. Detta är mycket uppskattat när man själv har patient! Sen har vi ju även det bästa av allt - slipa instrument. (ironisk) Plus att vi ska städa rummen efter att patienten har gått hem. Vi är med andra ord som en tandsköterska. Men det vi egentligen skulle behöva är mer lärarhjälp. En lärare på sju elever är väldigt lite, väntetiden med patienten är både pinsam och frustrerande.... Jag förstår inte hur vi ska kunna ha två patienter på ett pass framöver, då måst vi ju komma fram me en bättre lösning än att ibland måste sitta å vänta 30 minuter tills man får klartecken att fortsätta behandlingen. Något som chockade mig är att en grupp fått information om att man inte måste ha två patienter, utan att det är något man får ta på sig när man känner sig redo. Nu har flertalet redan bokat in två patienter/pass för att vi "måste". Suck, informationen är ju verkligen "klar och tydlig".

Gårkvällens träning gick lite halvtrögt för mig, antar att kroppen börjar säga ifrån. Men de gick ändå rätt hyffsat och ja tycker att ja börjar få in mer "one touch" i spelet! Hejja mig! Tråkigt nog så börjar knäna ge vika igen, dock finns de int så mycke ja kan göra, vilket känns oerhört ledsamt... 


"Främre knäsmärta är den vanligaste typen av knäbesvär hos yngre patienter. Det hänsyftar på utvecklandet av smärta i främre delen av knät i samband med aktiviteter som ger en ökad belastning över den patellofemorala leden (leden som bildas mellan knäskålen (patella) och den underliggande delen av lårbenet, femur). De karakteristiska symptomen är främre knäsmärta som försämras av aktivitet såsom löpning, gång uppför eller nerför trappor, huksittande eller hopp. Smärtan försämras också vid långvarigt sittande med böjda knän.
Det finns tyvärr ingen dokumenterat effektiv behandling och dessa patienter är ytterst sällan hjälpta av kirurgi. Man kan i första hand prova muskelträning hos sjukgymnast, tejpning, knäortos och moderering av aktiviteter."

Hos sjukgymnasten i Sorsele fick ja tipset att försöka stärka lårmusklerna. Men med tanke på att jag redan höll på med så mycket aktiviteter och att det gör ont i knäna efter hård belastning, så had hon inge annat råd än att ja skull försöka undvika dessa rörelser. Vilket gör att ja kanske borde satsa på tejpning eller testa med ortoser. Eftersom pengarna tryter så får jag nog be 12:an försöka tejpa åt mig, så får jag se om det lindrar smärtan!

Näe, nu ska ja faktiskt vara duktig och gå igenom lite häften inför tentan nästa onsdag!
Ciao!


Tisdag

Kommer int på någon vettigare rubrik än så här... Hur som helst är jag glad att jag fick uppleva denna tisdag. Trodde aldrig jag skulle få vakna upp imorse!

Jag har aldrig i hela mitt liv haft sådan huvudvärk som ja had inatt. Hela gårdagen och kvällen bestod av huvudvärk. Direkt ja komme hem från tentan så däckade jag med Kitty i tv-soffan. En bit in på eftermiddagens föreläsning så insåg jag att ja helt enkelt inte pallade, så ja stack hem å däckade i sängen. Pussis väckte mig 17.oo Jag klev upp å åt och la mig sedan i sängen igen. Pussis väckte mig igen kl 21.oo "Nu börjar svenska hollywoodfruar, kliv upp å se det , å e vaken nu så du orkar somna inatt". Vi såg det och sen var det godnatt! Vaknade vid tvåtiden av världens huvudvärk. Jag trodde allvarligt talat att ja int skull överleva, de kändes som en artär skull spricka i huvudet på mig vilket minut som helst. Jag låg bara å gnydde i sängen å tårarna rann. Obehagligt! Det dunkade i huvudet på mig, vid varje andetag, hjärtslag, hur jag än vände och vred på mig så kändes det som att huvudet skulle explodera. "Om du inte somnar om 20 minuter, så ringer jag akuten"
Tack å lov så lyckades jag somna efter mängder med alvedon.

Idag känns det bättre, kanske för att ja inte vågat vara utan min alvedonkur men jag har iaf hållt mig vaken stora delar av dygnet. Sen blev vi bjudna på mat hos Tyler, uppskattat! Nu stack Pussis iväg på Ica å ja ska packa träningsväskan å dra iväg på hallen. Träningarna är så pass viktiga, kan inte missa chansen!

Alla tankar till morfar som åkte in på sjukan inatt <3

City VS Sandåkern

Dagens match slutade 7-1, hejja hejja! :)
Jättekul att vi lyckades få in så många mål, riktigt snygga dessutom! Mitt favorit mål blev utan tvekan 12:ans, vars skott klingande glatt i stolpe och ribba innan den landade i nätet! 

Under första perioden var de måltorka ett tag, man blir så himla nervös när de står 0-0 så länge. Så ja måst ju säga att de va jävligt skönt å få smälla in ledningsmålet! Efter det sjönk pulsen å humöret höjdes!

Är oerhört nöjd med femmans insats idag! Kan de bli bättre än att rada upp nr. 10, 11 & 12 framåt och Olle & AnnaNy bakåt? Vi stod för 3 av dagens mål, och själv fick jag gå hem lite rikare, med 1mål och 1assist. Dock så tyckt ja att vi va värd fler mål, snygga chanser, bra rull på bollen och höll tätt hemåt. Om ni frågar mig (:

Jättekul att E & D hittade dit, trots att dom had irra bort sig på Carlshem (?) ;P Sen va ju Tyler där också, de är som att man kämpar lite extra när man har ögon på läktaren! Jag tackar för det!! :)

Tränarna bjöd på bullar efter matchen, har tydligen missat att det är Kanelbullens Dag idag! Den bullen satt finnt!
Väl hemma däckade jag som en val framför tv:n, ja ha int alls tagit tag i pluggandet! Å ja ha ju int ens börja på den andra kursen vi ska tenta av imorrn. Ajaj! Ska dessutom ställa mig å göra nå middag nu tills Pussis kommer hem, sen had ja ju hyrt film tills ikväll också! De svider i ögonen så fort ja tänker på hur de komm å gå imorrn...

Den som lever får se!


TAGG

Sandåkern får de tufft idag...
Jag vädrar vinst.

Klart slut.

Ineffektiv!

Jag är ineffektiv!

Jag uppvisar nollresultat, det jag gör blir i samma stund jag gör det ogjort.

När jag gör det jag ska göra, så går det så fort så att jag inte hinner med det som jag skulle ha gjort.

Det som jag skulle ha gjort blir följaktigen ogjort och eftersom det som är gjort hör ihop med det som blir ogjort och inte går att använda, om inte det som är ogjort också blir gjort, så kan man säga att de blir mindre gjort när jag gör det jag gör än om jag inte gjort nånting alls.

Eftersom det jag gjort lika gärna kunnat vara ogjort!
Jag spyr löss!!

FY FAN VAD ÄCKLIGT!
Var inne i mitt "att göra emallanåt plugget-städningen" och fann äckliga svarta små saker överallt på mina fina blommor!!!! Som dessutom had ramlat ner på fönsterbrädan på vilken Kitty låg! Panik! Skyndade mig bära ut blommorna, sanerade fönsterbrädorna fort som fan å använde upp hela tvålen till att tvätta händerna. Enligt min blomduktiga mamma så är det sk. spins som bildar ett täcke över blad och blommor. Ohyra som kommer från blomjorden, men som tack och lov bara lever på växter så ja behövd int va orolig över att Kitty fått massa löss i hennes fina päls. Dock så väntar en dusch för Kitty ändå!

Hur som helst, så skulle dom försvinna om man duschade av dem med såpa och satte tändstickor i jorden. Ja brukar int va en människa som äcklas lätt, men de kändes som om ja skull spy 40 liter löss!! Hällde såpa över blommorna å när ja tvättade av dom fick jag svarta kryp överallt på händerna och jag ville bara kasta dom utanför balkongen och skrika. Jag finner inga ord, helvetes satan va ja mår illa, jag känner hur de kryper överallt på mig! Blä!

Blommorna står nu ute på balkongen, med typ en hel tändsticksask i jorden. De blir att kasta dom så fort jag känner mod att ta i dom igen. Nu blir det dammsugning och golvtorkning av dess like!
 


Buongiorno

Alltså, killen är grabben! Jag låg i soffan å log när charmtrollet klev upp på scenen å sjöng detta: http://tv4play.se/noje_och_humor/idol?videoId=1.1247898&renderingdepartment=2.34558 

Jag smälter! I always stand by you, Rabih ;P

Hur har pluggandet gått då? Njae, de ha kunnat gå betydligt bättre.. Jag känner ingen motivation och jag blir bara uppgiven när ja inser hur mycket det är. Har int ens börjat plugga på den andra kursen än, men på måndag ska jag leva på hoppet. Ingen idé att gå dit utan att jag ens tror att jag kan klara det. Då är det ju redan klart, då blir det omtenta nästa. Jag ska göra mitt allra bästa helt enkelt!

Förutom pluggandet så står det massa annat på schemat idag. Had tänkt storstäda hela lägenheten, måst ju ha nått att trixa med emellanåt. Sen blir det en promenad i det fina vädret, en sväng på Ica och sen blir det uppladdning med massa kolhydrater inför morgondagens match! Även tvättstugan är bokad och något korsord ska lösas. De bådar dåligt för pluggandet med andra ord....

Arrivederci signorini!

Varmt vatten och massa vicks blå!

Vaknade med halsont och vad är då inte bättre än denna perfekta huskur! Mina ögon tåras varje gång jag ska ta mig en klunk och de känns lenande och skönt för halsen. Började morgonen med att cykla på Ica för att inhandla frukost och min Kittycat har fått sig kattmjölk och blötmat av den dyraste sorten! Only for you misse! <3

Pluggningen går sådär, jag försöker verkligen men det är svårt när jag inte riktigt vet vad det är som jag ska plugga på. Och detta hemlighetsmakeri över vad det egentligen är för tabell som vi ska kunna utantill, det är ju bara kaos. Kunde vi inte bara få tabellen i handen, eller åtminstonde en länk där vi kan hitta åt den? Nu sitter jag här och söker förgäves på fass, där den tydligen ska finnas.


Wish me luck, chuck!


Lite avskrivning

De har som sagt varit en tuff vecka. Den började med en match där jag verkligen ville prestera och komma in på "rätt bana" för att kunna bevisa för mig själv. Det blev en förlust med besvikelse av dess like, jag hade väntat mig mer. Både från mig själv och från andra. Men när jag gick isäng hade jag huvudet högt, och tänkte att nu kan det bara bli bättre. Jag måste sluta tänka så mycket och börja tro på mig själv. Annars går ingenting.

Måndagen blev ett stort nedslag med kritik och nedlåtande och det slutade med att jag kände mig som världens mest odugligaste människa. Tack för det. En del personer passar helt enkelt inte som lärare, meningen är att man ska lära ut - inte klanka ner. Det är min uppfattning av lärare iaf. Rätta mig om jag har fel... (?) Har haft två återbud den här veckan, jag som ville ha revanch. Visa att jag inte alls är världens mest odugligaste människa.

Det har varit långa dagar hela veckan, det har varit svårt att hitta luckor för att plugga inför tentan. Man är så slut på när man kommer hem, så man slänger sig bara framför Simpsons å Family Guy och sneglar på läxhögen med omotiverad min. Suck. Har haft dåligt samvete att Kitty varit ensam om dagarna och jag inte riktigt haft tid att busa med henne. Men hon springer å jagar sin lilla råtta så flitigt om kvällarna och det finns bara inga ord som kan beskriva känslan när hon hoppar upp i sängen om kvällarna och lägger sig å spinner på min bröstkorg. "Det gör inge morsan, det är alltid du å jag" Myyyys!

Dessutom har jag sovit dåligt. Kommer hem från träningarna runt halv elva och det tar ett tag att varva ner och fixa inför äventyren som väntar nästa morgon. Min tandgnissling har blivit värre, mina hörntänder är vassare än vassast och har gett mig sår på insida läpp. Plus huvudvärk som gör att jag knaprar alvedon dagarna i ända.

Beskedet om morfar tog väldigt hårt på mig, kändes verkligen som om allt hände på en och samma gång. Och att jag inte kan vara hemma nu känns jättejobbigt. Att ja int kan komma hem på länge överhuvudtaget känns också jättetungt, speciellt efter att de varit så jobbiga veckor nu... Men dom förstår att jag har fullt upp, dom tycker att jag ska satsa på utbildningen och dom förstår att innebandyn också är viktig för mig. Och dom vet att jag finns för dem ändå, även fast vi är ett antal mil ifrån varandra.

Jag är en människa som vill hinna med allt på en gång, men det blir många bollar i luften när man har skola här i Umeå, innebandymatcher man vill spela, familjen uppe i fjälls, A.s familj i Stensele, Syster i Storuman plus att man vill hinna me någon egen tid här i Umeå också. Som ni förstår, så är mitt liv ett enda stort pussel ibland...

Faster M. ska in på operation om någon vecka, många tankar går även till henne.

Sen blev det lite ledsamt att ja å Kitty blev ensamma här igen, men det kanske är bäst när ja måste ägna hela helgen till att plugga. Dock psykiskt jobbigt att vara instängd i lägenheten med mina tankar och pluggning inför två tentor på en och samma dag; under ett enda tillfälle. Svårt att veta hur ja ska lägga upp studerandet och jag har väldigt mycket att nöta in på så kort tid.  Stress, stress, stress....
Detta betyder också att ja int komm å få se A. på läktaren på söndag heller, vilket skulle betyda väldigt mycket. Jag får hoppas det. Mycket kan ju hända tills söndag...

Men inne i varje mörk skog, finns det en ljus glänta.
Trots jobbiga stunder den senaste tiden så måste jag ju tänka framåt, och positivt.

Det glädje mig att höra från syster yster att hon har varit hos morfar hela kvällen och att det är åt det bättre hållet, att få höra hur glad han är över oss. Dessutom så fick han ju en klippning hörde jag; alá tvillingjänten :) Att pappa blev så stolt och glad över sitt fotoalbum gladde mig också. Det värmer alltid så gott i hjärtat att göra andra glada.

Sen känner jag peppen inför matchen, jag ser  en toppenmatch framför mig! Dessutom kommer E som hejjarklack, mycket tacksamt med vänner på läktaren! Jag ska vara i tipptopp!!!!!!!

Känns skönt att ha fått skriva av sig, nu väntar en vändning! Ska göra mig en kvällsmacka nu och busa lite med älskade Kittykatt. Sen ska vi ta å läsa igenom lite kariologi innan vi lägger huvudet på sängen. Kanske lösa något korsord också. Imorrn när alarmet ringer ska ja upp som en tupp och plugga inni bomben! Hoppas jag..

/Dessi


Mitt hjärta gråter

"Man får tänka att de är hans hjärna som talar, och inte hans hjärta"

Just nu vill ja bara sjunka genom jorden, det svider i hjärtat när man ser någon man älskar må på det viset. Jag vill bara sätta mig på en buss hem, men ja kommer absolut inte må bättre av det å som de verkar nu så skulle min närvaro inte göra någon skillnad :(

Jag älskar dig morfar, jag och syster yster kommer alltid vara dina änglar.


Jag for hem från kliniksalen, beskedet fick mig att tappa all motivation och ville inte vistas kvar på en plats med vita väggar och vitklädda människor.. Jag stannade till utanför pussis skola för å få mig varma kramar och tröst å nu är ja hemma hos kisse å myser. Jag struntar i dagens föreläsningar, jag har ingen ork. Dels så komm de int å ge nått å sitta där å bara tänka.. Ska vara kvar här hemma å hålla mig sysselsatt.. Mitt usb-kort satt kvar i datorn jag använde i fredags, tack för det! Så jag har ju saker att göra för att få mig på andra tankar. Jag måste fixa tentan - för morfars skull. Ikväll ska jag ge järnet på uttagningen inför matchen, också det för morfars skull. [v]

sakran...

RSS 2.0