It´s gone, gone, gone!

Mitt usb-kort är borta! Jag har typ mitt LIV på den :( Alla låtar som syster yster har gjort, massa bilder på Ladygumman, gamla kort som jag scannat in och massa skolarbeten. Har gjort förberedelser till pluggningen inför tentan som ligger på mitt usb-kort, så ja skulle just sätta mig med det... Då inser jag att jag aldrig tog ut mitt usb-kort från datorn i fredags när ja skrev ut på medicinska biblioteket!!!! Hejja Dessan :( Jag ringde dit i hopp om att dom had fått in det, men icke sa nicke. Jag känner mig förstörd....

Prodi, ja hoppas de här slutar i en "T.-grej"...! Att imorrn när ja kollar igenom min skolväska igen, så ligger det bara där. Helt oskyldigt.

Nu sitter jag å surar... igen.Ny dag...

... nya möjligheter! Dock så blev detta int nån toppendag heller, mina braa dagar börjar bli väldigt sällsynta! Känns iallafall skönt att ha gjort kväll, dock så har min ångest och stress inte kvällat! Ja förstår int hur ja ska kunna plugga in allt innan måndag. Vi har gått långa dagar hela veckan, så helgen komm å bli beautiful! Så på ett sätt är de positivt att vi bara har två träningar denna vecka, då kan ja ägna mer tid åt pluggandet å int ha så dåligt samvete å ångest inför att eventuellt kugga när ja står på planen! Gårdagens träning gick bra, tror jag iaf... :)

Nu har pappsen fått fotoboken ja gjorde, fylld med älgjaktskort. Fick ett sms; "super bra tack tack". Eftersom pappa är fåordig när de gäller sms, så antar ja att han blev väldigt glad över den =)

Nu blir de tacoooooos!!!!!!!!!!
Å sen ska ja försöka sluta sura.........

Dessan uppgiven!

Jag är så ledsen, så arg, så förtvivlad!! Att en enda människa kan sänka en så här mycket, de had ja ingen aning om! Hela utbildningen kan fara åt skogen, just nu ser jag ingenting positivt. Jag vill känna att det är en plats där jag känner mig trygg i min roll, där personer möter mig med optimism både i blick och i sätt att tala med mig. Det som kunde ha varit en "information" imorse blev istället nästan till en utskällning. 7 olika meningar, 7 olika formuleringar, 7 gånger samma sak. Jag ville bara säga "Jaa, jag fattar. Jag ska aldrig mer skriva ut på skrivaren." Bara kritik, kritik, kritik. Du måste göra så och så och så. Jag är här för att lära mig! Kan du inte visa mig hur jag ska göra då istället för att få mig att känna mig som världens mest odugligaste människa?! Lämnade kliniksalen med tårar i ögonen, mest pga. min irration och uppgivelse över att detta ska vara en utbildning och inte ett ställe för färdiga hygienister som ställs inför prov!

Dessutom när jag vet att jag inte är världens mest odugligaste människa när det gäller det här! Jag kan! Och jag har fått beröm från annat håll, så innerst inne vet jag att jag inte ska ta till mig. Stor del av allt detta är ju bara så som hon är som människa. Man ska ta henne med en nypa salt. Men jag klarar inte av att få kritik hela tiden, jag måste få respons och konstruktiv kritik och inte bli lämnad i båset utan att veta vad nästa steg är..

Nu är jag iaf hemma å håller på att koka mig nå ägg till lunch. Sen skippar jag eftermiddagen, jag orkar inte trampa tillbaka till skolan efter detta. Dessutom had ja tänkt ta tag i pluggandet eftersom det är tenta snart. Och det är så mycket att plugga in så jag blir bara cp när jag tänker på det.... ! Så efter mina ägg ska ja kasta in tvätt i tvättmaskinen, koka mig kaffe, hälla i mig en red bull, slå på mix megapol och dyka ner i kariologipapperna!!!

/Dessi

Alla goda ting är tre

En av lördagens inköp blev som sagt en vågtång, som ja vill tacka min vän M. att ja fick upptäcka! Är oerhört nöjd å nu är arbetet med flätor över, thank you wave maker! Jag äger nu tre olika tänger som ligger högt i topp på min lista över mina käraste ägodelar!! :) Vad tycker ni? Dessan våg-, lockig- eller platthårig?
City VS Skellefteå

Först vill jag bara säga GRATTIS MAMMA! :)

Annars så finns det bara ett ord som kan sammanfatta dagens match, besvikelse. 3-4 blev slutresultatet och det var så himla synd vi inte lyckats hålla i det vi hade på gång i första perioden. Men sen måste jag ändå säga att de e ett bra resultat med tanke på vilka vi mötte. Duktiga tjejer, hela högen! Nu gäller det att visa framfötterna på tisdagens och torsdagens träning, så man får chans till nästa veckas match... Kom igen nu, Dessi! Tänk inte så mycket...

Just nu sitter vi å ser på "Wipe Out", skulle va kul å testa på faktiskt :) Efter det känns det som att de blir sängen, jag är så himla slut på.. Sen så lurar en irriterande hosta och kittlingar i näsan, ajaj! Har försökt plugga litegrann också, men jag har NOLL motivation och känslan är att jag liksom redan har kuggat så det är ingen idé. Den inställningen måste jag ändra på!

Denna vecka blir tung känner jag, ge mig kraft!!!!!!!!!!!

Grattis igen, mammsen <3

G´night

En snabb (?) tur på stan.

Som jag lovade mig själv, så tog jag mig en väl behövd sovmorgon idag. Ojoj, vad härligt. När jag hade vaknat till så gjord vi oss iordning för å cykla ner på stan en snabbis, men väl nere vid cyklarna möttes vi av en märklig syn; någon had snott A´s sadel och sadelstång!!


Något chockade så tog vi bussen istället, men möttes då av en till överraskning, dock en glad sådan. Gratis buss hela dagen, jippie :) Mina inköp på stan bestod av en språkkurs i italienska, en vågtång och nya leggins. Sen såg jag en tröja på HM som jag bara var tvungen att ha, men den fanns int i min storlek vilket resulterade med att jag tog bussen bort mot Strömpilen för att skaffa mig den. Nu är den min och den är sååå fin!! :)

Blev två kassar mat från Maxi också, och det som skulle bli en kort sväng nere på stan blev istället en heldag, var hemma klockan fyra!! Så de kan gå! J. har kommit på besök å nu har grabbarna dragit ut på lite hålligång.. Sitter i soffan med Kitty å tittar på "Who want to work for Diddy", hon är allt bra lustig den där Kim, haha! Sen blir det nog int så mycket för mig resten av kvällen, måste ju vara tipp topp imorrn på seriematchen!!!!! Hejja hejja, jag är sååå nervös!!!!

Hjärt, lungräddningskursen igår var väldigt lärorik. Vi fick öva på väldigt realistiska dockor, sk. Mini-Anne. Jag tyckt att dom va så himla lik robotarna på I-robot! Kolla!/Dessi

Friday

Thank god it´s friday! Antal timmar sömn för min del den här veckan har varit "under all kritik" - som Anders Bagge skulle ha sagt. Men imorrn väntar en oerhört efterlängtad sovmorgon, oj oj se skönnt!
Alarmet ringde o7.3o och en trött dessan cyklade till skolan, bytte om till klinikkläder och rushade upp till min samarbetstandläkare. Jag måste säga att jag tidigare känt att de int ha vari så inspirerande och  motiverande att ha samarbete med tandläkarstudenterna eftersom det innebär extrajobb som vi måste offra under vår sällsynta inläsningstid. Men förmiddagen har varit lärorik och nästa pass är det min del i behandlingen, depurera och ha munhygienkontroll. Vi fick återbud det senare passet så jag passade på att ringa in mosters dotters inneboende som hade problem med visdomständerna. Vi spolade rent och ordinerade behandling, kändes riktigt skönt att ha hjälpt till att lindra smärtan. Inflammation i visdomständerna är det VÄRSTA man kan ha, vilket jag kan säga av egen erfarenhet. Om vi säger så här, så trodde jag aldrig att jag, i 18-års ålder, skulle komma in gråtande till mamma å pappa om nätterna och lägga mig emellan dem. Jag hade så jädra ont, så jag kände stor sympati för vår stackare i behandlingsstolen!

Sitter just nu med en kopp kaffe och försöker skaffa mig lite klarhet i knoppen inför eftermiddagen. Vi ska vara på Gamla Akuten och ha återupplivningskurs fram till fem i eftermiddag. Känns som om de kan bli riktigt spännande och lärorika timmar!

Annars blir det att vila upp sig inför seriepremiären på söndag. Träningsmatchen i onsdags tog ut sin rätt och jag känner mig allmänt matt och sliten i kroppen. Men på söndag ska jag ge järnet och jag hoppas att ja kommer att kunna leverera!!!

/Dessi

Jag älskar den här känslan!

Jag har haft sån oerhörd prestationsångest inför kommande innebandysäsong! På träningarna den senaste tiden har jag absolut inte visat vad jag egentligen går för och kände att min chans började "rinna ut i sanden".
Tränaren inledde kvällens träningsmatch med ungefär dessa ord:
"Jag vet att det kanske känns som ni har höga krav att prestera, men det är det jag vill. Man ska kunna prestera när det väl gäller, när det är viktiga matcher."

När det var 5 minuter kvar av första perioden tänkte jag för mig själv "Nu har jag fem minuter på mig att prestera, annars riskerar jag att sitta på bänken" Och när jag verkligen kände att jag ville visa för mig själv att jag kan, så var bänken något jag inte ville sitta på resten av matchen. Då hände det. Pang i krysset! Min glädje gick inte att ta miste på, det var en segerkänsla inombords som inte gick att beskriva. I was back on track! Jag kan fortfarande det här!

Jag har min braa femma att tacka mycket för ikväll. Vi hade bra fart och mycket rull med bollen, trots halkigt golv lyckades vi få fram snyggt spel! Sammanlagt blev det tre mål för min egen del och jag sitter här och ler när jag tänker tillbaka på situationerna! Matchen slutade med 5-1 till oss, mycket bra jobb tjejer!!

Jag måste också passa på att skriva hur oerhört bra vi är i boxplay! De fick int trycka in ett enda mål på fyra boxplay. Mjölksyran började kännas under det fjärde, men vi had gett oss tusan på att int låta dom förfina siffrorna!

Min självkänsla höjdes med enorma steg ikväll. Nu ska jag duscha och lägga mig med ett leende på läpparna.[I wish you were there......]


Håll i hatten!

"Håll i hatten, Tim har kött i backen!"
(Om man tittar riktigt noga kan man se älgen där mellan träden)
Detta var första gången i hela mitt liv som ja följde pappsen på älgjakt, så de va riktigt skojj att han fick skjuta! De hördes väl när älgen "smög" sig genom skogen, men att se den de va int nå lätt. Hejja pappa! Dock så tyckte jag att kronan såg oerhört löjlig ut på den stora älgen. 6 små taggar, och det skämtades om att de skulle allt bli ett par fina salladsbestick!

När de stora tuffa grabbarna grävde ut magsäck, tarmar å hjärta så tog jag tillfället i akt å avreagera min arbets utbildningsskada. Nu får väl mina klasskamrater en chock om dom läser detta, men jaa.. Jag öppnade och tittade på tänder och slemhinna i älgen! :P

Pappa har nu skjutit två älgar, en tillsammans med Anki å en nu när ja följt.
"Vilka lyckoamuletter till döttrar du har"
"Du få hundra spänn om du sitt me ja resten av dan"
Haha :)

En lyckad dag, som avslutades med bananpaj och humor på hög nivå i köket!

Sen så firade jag ju mammsen nu när jag liks var hemma, hon blev jättenöjd med sitt nya armband :) <3

Näe, nu måst ja ta tag i lite studier!
HejSvejs!


"Vad har hänt?!"

Var riktigt trött imorse när alarmet ringde, somnade med telefonen i handen vilket resulterade med att jag fick panikruscha till skolan efter att A. väckte mig 25 minuter i åtta. Men jag var på plats prick kl 8.oo, dock med kurrande mage och såg allmänt sliten ut. "Mår du riktigt bra?", är en standardfråga jag får när jag dyker upp osminkad och nyvaken. Men den mest klockrena kommentaren av dem alla var nog av Jespersson i somras. "Vad har hänt!?" Haha. Kändes tur i oturen att ja försovde mig just idag när jag skulle vara assistent åt min grupp istället för att ha egen patient. Jag skulle nog ha skrämt bort min patient med min morgonlook :P

Stora guldtackor till min gruppkompis som tillåter mig skolka imorrn från redovisningen, så ja kan ta mig hem i vettig tid! Så det blir att överraska familjen imorrn med att komma hem 12.30 istället för 22.30, härligt!!!!
Så nu har jag gjort helg! Nu ska jag göra ett litet ryck här hemma; ta tag i tvätthögen, packa ihop mina grejer, hämta Kittys bur och laga broccoligratäng till middag! Sen väntar innebandyträning ikväll och förhoppningsvis tar jag mig iväg med buss uppöver imorrn 05.45.

Krams


Fil & Hjortronsylt

"Om du har en taskig dag finns det inga genvägar till den perfekta dagen. Då måste du dansa en liten krigsdans och köp en trisslott. Då ska du se att livet är kasst igen."

Dessa ord avslutade min "bad day" med ett leende, tack farbror barbro! :) Min släkt vet alltid hur man får mig på bra humör! <3

Har just kommit hem från ett kämpigt innebandyspass å de satt ruskigt bra med en stor filtallrik med ja å pappas goda hjortronsylt. Ja had tänkt charma till mig några burkar nu när ja åker hem igen, mums mums! Ja minns va roligt de var när vi hittade det hemliga lilla hjortronstället, dit ska vi absolut gå nästa höst! De krävs många whiskeyglas innan ja avslöjar vårt lilla palats! Pappa hyschade ner mig och vi viskade hela tiden, "locka int hit nå folk". Men de va så öde så ja var tvungen att skratta över pappas iver att plocka åt sig de stora, fina bären. Dagen efter hade vi ryggvärk båda två, men de va värt de tyckte pappa :)

Ska bli oerhört skönt att få komma hem, speciellt efter "kriget" på skolan mellan lärare och elever och efter en stor press på innebandyträningarna. Blir nog att ta en tidig buss tillbaka på söndag för att ha någon chans att komma med på onsdagens träningsmatch... Men helst av allt vill jag bara ha lov, vara hemma med mammsen å pappsen å dra dåliga skämt från "Christer" och "Mammas nya kille" :P

Hade tänkt sitta uppe så ja var vaken när A. kommer tillbaka från fotbollskvällen med grabbarna, men tröttheten tar över och nu måste ja verkligen lägga mig i sängen. Börjar tidigt imorrn, ska dessutom agera tandsköterska. Bäst att vara i tipptoppform!

Godnatt på er


Bad day

Jag har en oerhört dålig dag

Over and out.

Köttbullsgatan, nummer fläsk

En rolig liten historia :)
"Jag bodde på Köttbullsgatan nummer fläsk, tre trappor upp på nedre botten. Mitt i natten låg jag i min bottenlösa säng utan gavlar och läste spännande tågtidtabeller i skenet av solstrålarna som smög sig in.

Då hörde jag ljudlösa steg i trappan och jag såg en osynlig man komma in med en bladlös kniv utan skaft. Han stack kniven rakt i hjärtat på mig men som tur var hade jag hjärtat i halsgropen och överlevde.

Jag sprang ner till hamnen och hoppade ombord på båten som tutade och bryggan gick. Efter en lång resa råkade jag ut för skeppsbrott och flöt i land på en sönder rostad spik.

Jag kom till en liten liten obebodd ö där nakna kannibaler dansade omkring med händerna i byxfickorna. Jag gick fram till en hydda utan väggar och tak, sparkade upp dörren och hoppade in genom det enda fönstret. Inne i den tomma hyddan låg fem uppätna mackor på ett bord. Jag åt upp 4 av dem och stoppade ner de andra 3 i fickan för att äta senare och hoppade ut genom ett annat fönster och fortsatte sen in i djungeln.

Plötsligt stod jag öga mot öga med två lejon. Jag sköt den ena med mitt sista skott, sen lyfte jag bomullstussar tills jag fick ryggskott, och med den skottet sköt jag det andra lejonet.

Med rädsla över att de döva nakna dansande kannibalerna skulle ha hört mig sprang jag vidare så fort jag kunde men då råkade jag ramla ner i ett bottenlöst hål där det fanns en rasande tiger. Nu hängde mitt liv på en skör tråd och med hjälp av den tråden klättrade jag upp, sen sprang jag ner till stranden och skrek så att det eka, och i den ekan utan åror rodde jag hem."

Ett tappert försök av mig att skänka ett leende på era läppar! /Dessi

Lunchtime

Är hemma en tur på lunchen. Har kramat om min lilla misse, diskat och snart ska jag ta mig ett snabbt race med dammsugaren. Det är skönt när allt sånt är gjort när man gör kväll på riktigt :)

Våra labbresultat från salivprovet kom idag, jag hade normala värden på allt plus lågt antal streptococcus mutans och laktobaciller, vilket gör att jag har låg risk att få karies. Skönt att veta!

Träning senare ikväll, mitt i idol... Typiskt.. Jag kände mig så himla göralös igårkväll, så jag har verkligen längtat efter att få ställa mig på planen igen. Dock så är vi på Elofssonhallen, bläää. Typ en mil bort! Vill ha min bil...

Imorrn är de dags för mötet.. Blir bra att få det ur världen och förhoppningsvis blir det förbättring. Och förhoppningsvis inser dom att det måste bli förändring...

Nu ska ja gå å kramas mera med min Kitty innan ja skrämmer bort henne med dammsugaren :(


City VS Hörnefors

Jag antar att ni alla har suttit helt spända på att få höra hur matchen gick! ;)
Slutresultatet blev iaf 4-4. Helt okej! Men det är mycket som gör mig irriterad, jag hoppas verkligen att de kommer att kännas bättre framöver!
Jag behöver min miniräknare!!!!!!


Har just kommit ut ur duschen och har fixat till det sista på bananpajen som skulle stå i kylen i tre timmar innan man gör den där sista touchen! Och den ser svingod ut! En liten välkomstpaj till min pussis som snart kommer hem! Sen verkar det gå en bra film ikväll, de händer inte ofta! Så jag röstar på att bänka mig framför filmen med bananpaj och glass! :)

Nu blir det "Urban Legends" tillsammans med mysiga Kitty!


Då var det dags!

Jag känner noll pepp, men de brukar lösa sig så fort man ser motståndarna på andra planhalvan, då växer hornen i pannan! Jag hoppas på miniräknaren!!!! Annars känns allt förstört... :( Kusin vitamin kommer å tittar, kul med pepp från läktaren! :)


Näe, nu blir det tigerbalsam, stretch och musik på hög volym tills ja blir upphämtad av Eken! Dvs. om typ 15 minuter, så bäst ja sätter fart! 

Håll tummarna!Ikväll ska ja kraaamas!


Jjjjjägarna

Jägarna med stort J!"Oooh, now you´re dead you sun of a bith!"


Har suttit hela kvällen och renskrivit anteckningar och kompendium från kariologi-föreläsningarna. Går trögt och jag skriver som bara på automatik, jag tar som inte in någonting. Men det känns iallafall skönt att ha allt samlat i ett och samma dokument, när det väl är dags att nöta in det så är de inte spritt i olika häften hit och dit. Min lilla Kitty är jättemysig, har legat i mitt knä hela tiden medans ja suttit å skrivit, sen däckade hon som en hejjarklack!

 Hejja Morsan!

Det är bara skit på tv, vilket gör att det blir nog bara plugg ända tills John Blund kommer på besök. Annars smålängtar jag till matchen imorrn, ojoj vad jag ska ge järnet. Men samtidigt måste jag hålla huvudet kallt, känns som en oerhört viktig match trots att det "bara" är träningsmatch. Vi måste sätta dem på plats! Riktigt bra med träningsmatcher när vi är så många nya och många som inte spelat tillsammans förut. Plus ny tränare och nytt spelsystem för många. Kan bli kul! Men lyckas vi stå så pass pall mot City div. I, så ska de nog gå vägen imorrn också!

Kram från mig

Gratulation och nostalgi

Tog mig en rejäl sovmorgon imorse, var verkligen skönt att få sova ut! Kitty väckte mig, tror att hon va less på att sitta uppe ensamm. Och de var ju lika bra att hon fick upp mig ur sängen :) Gjorde först lite ryck här hemma med dammsugaren och disksvampen, sen trampade jag iväg till min vän M. med en födelsedagskaka jag gjort till henne :)Dock så krockade det för oss, V å M var just på väg ner till stan då jag kom. Så då tog jag lilla Tellus å gick hem till Kitty, så slapp varken Tellus eller jag å Kitty vara ensam medans dom var nere på stan. Kitty och Tellus är väldigt söta kompisar!! :)


A. har fått skjuta sig en älg idag. Så nu tyck ja att han kan nöjja sig med den och komma hem istället :P
Eftersom ja å Kitty int riktigt ha nå speciellt planerat så blir det nog tv-soffan som gäller... Och när man ändå inte har något att göra, så borde man ju nästan passa på att studera lite. Så det blir läxläsning och "I want to work for Diddy" denna lördagskväll!

I miss the old days!!
Då det var fullt hus hemma, gästböcker skulle skrivas, det spelades neger/poker/black jack, alias, brännboll, fotboll, pingis. Jag saknar trion från gymnasiet.. Vi som satt uppe sent om kvällarna och gjorde pluggning till något roligt, tequilarace, dumma upptåg, bus och knäppa tävlingar. Saknar sena kvällspromenader tillsammans med min kära vän. Saknar kompisarna från urskogen, som förgyllt mitt liv och mina stunder. Vi har inte alls lika bra kontakt nu som då, men ni har förbättrat mitt liv och mitt självförtroende. Jag saknar tiden då jag inte behövde skrika, hojta, göra sig till åtlöje och vara en clown för att få synas och höras. Jag saknar tiden med "tre fulla" och jag får ångest när jag så gärna vill nå lika högt i år igen. Jag saknar tiden då allt kändes så bra.

Jag har kikat igenom mina fotoalbum och minnena bara svämmar över. Men framför allt så vill jag tillbaka.... Känns oerhört tajmat att sitta ensam när jag är på detta humör....

Plugg var det ja! HejSvejs!

Morgontrött kisse

Hon är så söt, min älskade kissekatt! När väckarklockan ringde imorse, ville inte min lilla misse kliva upp. Hon kurade istället ihop sig som en boll i sin säng, medans jag stegade upp å drog på skolan. Är hemma nu på lunchrasten, och jag har varit effektiv vill jag lova! Har diskat, rengjort mikron, städat toaletten, dammtorkat, bäddat sängen å kramat om min lilla ögonsten. Känns alltid bra att komma hem på lunchen, ge henne nå gott å mysa med henne. <3Det blir att stanna här i helgen, kände inte för å åka buss så länge för att inte kunna spendera nå tid med familjen. Så det blir träningsmatch på söndag för hela slanten. Gårdagen var bästa träningen hitills, miniräknaren var med i min beräkning och jag var nöjd. Gäller nu bara att få koll på min egen prestation, som är väldigt knögglig så här i början! Jag känner mig som ett blåbär!!! :( Förutom matchen på söndagkväll så blir de kanske en träff med Ankan imorrn! I övrigt känns de som om helgen komm å vara lååååång....

Men nästa helg beger jag mig uppöver, längtar efter er!! (Sorry "Lisa", men de kommer fler gånger hoppas jag! Du är alltid välkommen hit! Och jag ska alltid baka nå gott till dig! )

Jag måste bara säga att jag älskar min locktång! :)Näe, nu måste ja skynda mig till skolan igen! Har parod till klockan 15.oo!

Kaos!

Måste ju nämna att syster yster och pappsen sköt en älg första älgjaktsdagen! Väldigt roligt med tanke på att det var allra första "riktiga" älgjaktsdagen för syster, de kan man verkligen kalla för röta! Och ännu roligare att de gjorde det tillsammans, som ett äkta far och "son" team ;)  Grattis! :)De rådde kaos på kliniken imorse. Men jag kan för gudars skymmning inte förstå varför detta inte reddes ut när jag tog upp det redan i tisdags... Men jag antar det krävs en hel armé för att få dom att förstå att det inte funkar.. Hur som helst. Mitt snälla "klagobrev" har gjort resultat, har diskuterat ihop ett datum med hon som är ansvarig för utbildningen.. Då ska några från klassen, hon och lärarna sätta oss ner, äta lunch och förhoppningsvis blir det en bra och samordnad diskussion. Åh, vad det känns skönt att vi har fört fram vår talan!

Kände mig först väldigt elak som skickade iväg mailet, men svaret jag fick var förstående och hon var tacksam för vår uppriktighet. Fick även bra respons från klasskompisarna som tyckte det var ett välskrivet mail, för att vara ett klagobrev. Ord som "bra jobb!" och "jävligt bra skrivet, dessan!", stärkte mitt självförtroende. Det är alltid skönt att få cred!

Annars är det väldigt ensamt här hemma i lägenheten, jag har som ingen struktur på min vardag längre. Jag äter slarvigt, struntar i disken, kylskåpet är tomt, papper överallt, träningskläderna kastade runt om på golvet, går i bara leggins och linne, sängen obäddad, gardinerna fortfarande fördragna. Jag har ingen diciplin helt enkelt ;P A. skulle få spader om han såg hur det såg ut. För att inte tala om mummy ;P

Sen har man enorm beslutsångest inför helgen. Hur ska jag göra?? Skulle vara himla skönt att åka hem, men mamma jobbar och pappa å syster ska ju troligtvis jaga. Vilket isånnafall skulle resultera med att sitta ensamm hemma med Tina. Visst är de mysigt att va hemma me lilla Tinis, men jag skulle ju väldigt gärna vilja tillbringa tid med resten av familjen också när man åker buss sammanlagt i 12 timmar för att få komma hem. Blir nog att spara sig till nästa helg, då är mammsen ledig och deras planer är att åka till Forsmark, I like that place! Nackdelen är då att jag inte kan träffa morfar när jag liks åker uppöver. Sen är det ju ev. träningsmatch i helgen, och sen har jag ju en kär vän att gratulera på födelsedagen. Jaa, ni hör. Alla odds emot mig. Jag kanske bara borde ta allt med ro, en dag i taget. Och så ser jag vars jag hamnar!

Usch, vad jag svamlar! Borde ta mig ett ryck å städa fram golvet här i lägenheten, men just nu har jag sån speed i läxläsandet. Parodboken är så gott som utläst å ja ska sätta mig å renskriva anteckningarna från boken, så att kanske stor del av informationen klarnar och så jag får en  helhet på hur det egentligen går till, det här med parodontitutvecklingen. Osteoklaster, proteaser, PMN-celler å skit....

Sen är det träning senare ikväll, jag hoppas på förbättring. De känns inte riktigt bra :/ Tagga till nu, Dessi!


090909

Det är 9e sempter - 2009, som dessutom är en ledig dag! Jag känner att jag har laddat om batterierna till max!!
Det blev b.la. en tur på stan där ja mötte upp Ev. Är supernöjd med koftan från MQ! Sen blev de massa smink å en mössa. Men pricken över i:t var nog kaffekoppen med hasselnötsmak på Waynes. Mummselimums! He satt finnt!
Sen har jag dessutom sorterat upp alla mina bilder i fotoalbum, good work Dessan! De här med bilder är väldigt känslosamt. Jag kände minnen bubblade upp i mig, såg mitt eget liv i revy, log åt roliga stunder, sörjde förlorade vänner, gladdes åt nära å kära.


Sen har ja massa annat ja kan/ska fördriva tiden med tills ja drar iväg på träningen senare ikväll. Måste avverka några kapitel till i parodboken, sen bara måste jag repetera lite anestesi inför morgondagen då vi ska börja med mandibular-grejjen.... Sen har jag tvätt nere i tvättstugan å en katt som skriker efter lite bus! <3

Plus att ja inte förstår mig på den här jädra cambrogrejjen.......

City VS City

Träningsmatch ikväll. Mot storasyster Umeå City, div I. Jag måste säga att vi gjorde det ruskigt bra, med tanke på att vi aldrig har spelat ihop tillsammans förut, vi har inget riktigt system än å vi ha ju som int nå samspelta femmor. Jag vill nästan tro att vi hade mer anfall än vad dom hade (?) Vi hittade av varandra rätt bra, hade bra rörelse och rätt bra rull. Jag måste säga att jag är nöjd med kvällens resultat ändå; 4-2. För min egen del gick det knaggligt. Sträckningen i låret gjorde att ja inte riktigt ville maxa, men jag försökte. Fumlade bort några skott, men de kommer väl med tiden hoppas jag!

Annars då? Jaaa, ja å Kitty sitt bara här ensamma i lägenheten i mörkret å funderar lite på vad man skulle ha gjort. Jag är som inte gjord för att vara ensammen känner jag. Tur jag har min lilla Kittykatt! Jag har en svag aning om att hon komm å bli (ännu mer) bortskämd nu i veckan, när de bara är hon å jag här. Hoppas pussis får skjuta sig något stort älgmonster med många "horn" iaf!

Sen måst ja väl börja på å fundera på å hoppa in i duschen snart.. Kanske ta mig någon kvällsmacka, lägga mig i sängen å fundera över livet. Att gå omkring å vara irriterad en hel dag tar på krafterna. Har suttit å försökt dikta ihop ett "snällt" mail till hon som är ansvarig över utbildningen, så att de kanske blir en ändring mot det bättre. Känns bra att vi nu på något sätt, får vår åsikt hörd. Vi har väntat alldeles för länge med att säga någonting...

Jaa, va ska ja mer säga... Saknar mamma, pappa, anki, tina, morfar...... [v]

saknar dig <3


Dessan arg!

Jag blir så arg på den här utbildningen, så här ska det bara inte va! Informationen är kass, saker krockar, vi får dubbla budskap, vi får aldrig riktigt veta vad som händer! När man väl sen vågar säga ifrån, så is dom int ens förstå att informationen dom ger kanske är otydlig, utan dom försvarar sig med att säga att de dom sagt är klart och tydligt. När hälften av gruppen inte förstår vad som ska göras, då är de ju nått som är fel.

Visst, vi går sista året. Men vi kan tamme tusan inte allt. Vi ska kunna våga fråga saker, utan att få höra att "de här har ju ni läst, de här ska ni kunna". Det är oerhört många moment i utbildningen som vi bara har fått bli kastad in i, utan att vi riktigt känner oss redo. Hur ska vi göra? Hur gör man?

Har just kommit hem å försökt ringa runt till patienter för å fylla min tidbok. Men oron å ångesten är stor, för jag kan inte det här! Ska jag bara gissa mig fram, som så många gånger förut? Usssh, ja vet int ens va mer ja ska säga... Jag är arg, jag är förtvivlad, jag är uppgiven!

Det kändes riktigt bra att ha få mosters dotter som patient nu på torsdag inför ett moment som är helt nytt. Ett moment som vi inte ens riktigt har tränat! Men självklart. Informationen är dålig, missuppfattningar hit och dit, och "Vi har ju sagt klart å tydligt hur det ska vara, papperet har hängt här varje klinikpass". Jomen tjena! Hälften av gruppen hade ingen aning om vilka som redan hade patienter eller vilka som skulle boka egna. Så nu sitter jag här, med två patienter inför torsdagens pass. Och det blir helt plötsligt jag som har ansvaret om vem som ska få en behandling. Det är ju lärarnas misstag att det blev dubbelbokning, vill nästan bara säga att de här får fasen dom fixa.....

Meningar, ord, allt möjligt, har retat mig nu på förmiddagen. Men det allra värsta, var när en klasskompis frågade ifall hennes patient skulle ha antibiotika före tandbehandling eller ej, vilket är en viktig fråga, ifall patienten har problem med hjärtat eller har någon annan sjukdom. Istället för att svara rakt ut och ge henne ett bra och förklarande svar... "Gå hem å läs på" Vad är det här?!!!


Just nu!


Uppe med tuppen!

Det är söndag, å ja var uppe med tuppen! Klev upp vid åtta å knallade på en promenad bort mot Ica för å inhandla frukost. Min tanke var att fixa mysig frukost på sängen, men de had såklart int hunni öppna så ja knallade hem igen, utan någon frukost. De blev istället nå hopkraffs å sen ställde ja mig å bakade bröd, och de vart lyckat tillochmed! ;) Mums!

Sitter just nu med hårinpackning i håret å jävuulberg om de int bli bra nu. Jag har typ halva hårinpackningsflaskan i håret. Tack så himla mycket för alla tips jag fått :) Jag ska ha allt ni skrivit i åtanke! Annars så blir de nog int så mycke annat gjort idag, har iaf börjat läsa igenom parodboken. Det tar tid, men hellre läser ja den grundligt än å sträckläsa den å sen glömma bort allt som stod i den.. Visst är jag duktig :)

Sen måst ja ju som ändå erkänna att han gjord som bra ifrån sig Zlatan igår, näta ett mål precis i slutsekunderna. Sånt är härligt! Ja vill att serien ska börja nu, jag är så himla taggad! Träning ikväll :)

Bad hair

Vad är det med mitt hår? Det ser å känns skitigt ut jämt, även fast jag har nyduschat å de har fått självtorka. När jag då väl ska sätta upp det eller fixa till det.. jaa, då är det stripigt å jävligt! Jag håller t.om. "Inte Talls" tips, att man ska variera vilket schampoo och balsam man använder varje gång man duschar, men snart blir jag tokig! Jag har en svag aning om att de kanske har nått å göra med att ja tvättar håret för många gånger i veckan, jag har ju ändå träning tre-fyra kvällar i veckan.


Pussis är å handlar, men jag är hemma å passar kakan i  ugnen. Snart väntar besök från kusin vitamin. Var bara tvungen å sätta mig å avreagera mig lite granna, skulle ju fixa till hårskallen så man såg någorlunda mänsklig ut innan besöket anländer. Det slutade med en hästsvant för att dölja de stripiga. Någon som har några bra tips till mig?!


Annars händer nog inte så mycket mer i helgen. Träning imorron, så jag får se om ja dyker upp på ettornas nollning eller ej. Ärligt talat, så skull de kännas rätt skönt å bara sitta här hemma å grejja med lite småsaker. Hade ju tänkt börja beta mig igenom parod-boken också.. Får se hur jag gör!

Näe, bäst ja slutar babbla så inte kakan bränns vid!
Hörs!


Hej hopp!

Ja, vars ska jag börja. Har varit dålig på att uppdatera i veckan, men jag har verkligen haft fullt upp! För de första är ja int alls van å kliva upp halv sju om mornarna å gå ända till eftermiddagarna. Hoppas ja blir en bättre morronmänniska framöver! Men det är fredag idag,thank god for friday! Ja ska verkligen bara sova å vila å göra ingenting :)

Har haft innebandyträning tis, ons, tors och vi har en på söndag också. Man kan väl säga att tröttheten beror nog mycket på att jag är helt slut i kroppen. Gårdagen började med en och en halv timmes hallträning, sen for vi ut å löpte intervaller runt fotbollsplanen i en halvtimme. Jag däckade direkt jag kom hem! Men de känns oerhört kul att ha fått börja vara på innebandyplanen igen! Vi har en hård start framför oss, serien börjar om typ tre veckor. Vi har ett nytt lag, ny tränare, inget spelsystem, inga kedjor. Men vi ska göra vårat bästa, å tränaren verkar vara en klok man så de bådar gott!

Just nu sitter jag på biblioteket, skrivaren hemma bara bråkar med mig så ja passade på att skriva ner vilka dagar och tider vi ska ha patient så ja kan börja fylla min tidbok. Kl 8.oo imorse had vi kariesregistrering, sen tog jag hit Pussis å övade med ultraljud, polering å handinstrument, sedan blev det mysig lunch på hotellet här mitt emot sjukhuset :) Kändes mycket mycket bättre att få öva på en riktig människa än att sitta uppe på labb å öva på dockor!

Nu måste ja pallra mig nio våningar upp å ha förelsning med tandläkarna, termin 7 till klockan fem i eftermiddag. Suck.. Sen måste ja springa å fixa kopieringskort å kopiera resten av åhörarkopierna i cariologikursen. Ja ni hör, fullt upp för Dessi!

Hörs!

RSS 2.0