City VS Ersboda

Förlust 3-4.
Jag klarar int av att förlora nå mer nu.. Det är två matcher kvar på den här säsongen, och jag har för avsikt att komma med seger ifrån båda. Ett härligt avslut. Det är allt jag vill ha.

Mycket kan sägas. Men mycket av det är nog bäst om det förblir osagt. 

I miss the tripod. /Johnny 

En sovardag

Vilken sovar-dag!
Jag har varit helt slut idag. Klev int upp förrän halv tolv och efter en mugg palsternacksoppa la vi oss sängen igen för att se lite serier. Då somnade jag igen och tog mig upp vid halv tre. Har även hunnit med en lång middags-lur.
Ja, jag säger då det....

Känns som om ja kommer att ha enorma problem med att ta mig isäng i tid ikväll. Men det är smällar som man får ta, jag tror att man behöver såna här sovardagar nån gång då och då. Ladda upp batterierna till max! Förhoppningsvis så har jag mycket energi att göra av med under morgondagens match mot Ersboda.

Jag hoppas på en supermatch. Jag tror vi alla behöver en match som går "felfritt". Där alla passar sitter på bladen, där vi har bra positioner, bra löpningar, hjälper hemåt, att boxen funkar exemplariskt, att alla är positiva och utstrålar riktig laganda.

I-poden är laddad, naglarna är målade, mjölken står i kylen (havregrynsgröt är ett måste innan match!), och en massage är inbokad strax innan läggdags ikväll (tack pussis;)). Jag har mina rutiner :) Dessutom så har jag laddat upp med havrekakor och mjölk framför OS, de kan ju int gå annat än bra! ;)

Funderingar

Sitter med mitt 3miljonersbitars pussel - mitt liv.
Att inse så här i efterhand att man har gjort den allra sista skriftliga tentamen skrämmer livet ur mig. Om tre månader är vi legitimerade tandhygienister. Planeringen inför examens-cermonin började också lite smått idag, snacka om att jag fick stora fjärilar i magen. Det känns som om jag har så mycket kvar jag vill lära innan jag beger mig ut i arbetslivet. Riktigt fullärd blir man ju aldrig, och man kommer ju lära sig oerhört mycket när man väl har kommit sig ut. Men jag känner en viss oro inför praktiken... Det känns som man inte riktigt är bekant med hur det funkar ute i "verkligheten", det kommer inte fungera som vi har det på studentkliniken. Det hade varit önskvärt om man hade fått sig några dagars askultation och se hur "riktiga" tandhygienister utför en behandling. Vad dom prioriterar, hur de arbetar, hur de tänker. Jag hoppas att när det väl är dags för praktik, att det kommer att gå bra. Att jag får in mina egna rutiner, mina egna tidsuppfattningar om olika behandlingar, att jag får det stöd och den hjälp jag behöver. Jag hoppas att jag kommer åka från Arvidsjaur med stärkt självförtroende och ett leende på läpparna!

Jag känner sådan oro och ovisshet över hur framtiden kommer att se ut. Det känns som om hälften av klassen redan har fått jobb och själv sitter jag här utan ett skrivet cv och utan ett riktigt svar för mig själv om jag ska gå ett tredje år eller ej. Så här spontant så känns det som om jag ska gå det, 1års extra kunskap är ju en stor fördel. Dessutom är det ju utformat så att det ska kunna gå att arbeta samtidigt, men att söka jobb är svårt när jag inte vet vad som "händer med mig" efter sommaren. Vars kommer jag att vara?

Många tankar svävar i huvudet. Jag vill bara ta en dag i taget och känna lugnet, jag vill inte stressa mig in i alla normer som finns om att skynda sig att skaffa en utbildning, få sig ett jobb, slå sig ner och bilda familj. Jag är 20 år, jag har hela livet framför mig. Jag måste skaffa mig minnen för livet. Att klämma in lite annat emellan dessa normer skull int va helt fel. Några semester-resor, några upptåg med kompisar, se några konserter, gå en step-kurs, bygga den där väderkvarnen med pappa (som vi pratat om i 10 år :)), rensa fisk i Norge.. Minnesvärda grejer!

Under min studieperiod har jag lagt mycket åt sidan, har satsat stenhårt på pluggandet. Har även lagt ner mycket tid på innebandyn, där jag lyckats ta stora kliv. Detta har gjort att jag har "valt bort" allt som har med det sk. studielivet att göra. Alla klassfester, alla grillningar, alla sittningar, alla upptåg. Känns tråkigt, de minnen jag kommer att ha med mig från studieåren kommer inte vara från några galna studentfester. Men minnen har jag ändå! Exempelvis alla timmar av tandstensskrapning i labb, tafatt i behandlingsbåsen, hoppandet på bänken, "Marina Mutans Millionar", alla dispyter med lärare och ledning, film-inspelningen... Ja, vi har kämpat oss igenom mycket de här åren och det har varit en tuff utbildning med höga krav.

Jag har heller inte varit hemma så ofta, och det gör ont. Men jag antar att det är så här det känns att växa upp. Man måste till slut släppa taget och bli en egen individ. Det känns iallafall skönt att bara ha vetskapen om att mamma, pappa & lilla Tina är där hemma och blir jätteglada när jag kommer hem <3

Att ja & Kitty sitter ensamma här hemma i lägenheten gör inte funderingarna mindre. Bara Kitty är som en stor bok med minnen. Under dessa 2år som jag har haft henne, så kan jag ibland ligga å tänka på allt vi varit med om sen hon var en liten kattunge. Det slår mig vad jag har vuxit som människa, både i tanke och handling. Jag har mognat, jag tänker mer realistiskt och har kloka värderingar. Tänk vad två år kan göra.Nu vill jag bara släppa alla funderingar om framtiden.
Jag vill njuta av varje dag och bli av med den enorma klumpen i magen.


Härliga fredag!

Lilla mammsen har nu lämnat den stora staden och har återvänt till kalla Hemavan. Lite ironiskt att vi fick tillbaka det varmare vädret och solen när hon for iväg... haha! Har inte unnat mig så mycket frisk luft i solen, har faktiskt gjort ett ryck på massa "småplugg" så man int behöv stressa upp sig alltför mycket när det väl närmar sig. Har börjat på patientredovisningarna som vi ska ha med tandläkarstudenterna, har börjat med Samhällsodontologin och sen har jag ju rensat upp i klinikpärmen så de ska vara ordning å reda! Visst är man flitig! :)

Kändes jobbigt att masa sig till skolan kl o8.oo för en timme. Men då tog jag mig iaf upp i tid och fick tillbaka tentorna som vi skrev förra fredagen, blev godkänd på bägge! Med lite råge dessutom, känns oerhört bra! Detta firades med en påse Ahlgrens Bilar framför "How I Met Your mother" i sängen med Pussis & Kittykatt. Lite tjuvstart på fredagsmyset!

Det blev en smarrig omelett till lunch och sedan for vi iväg på en liten tur på Ica Maxi. Väl hemma så möttes jag av en ännu glad överraskning, en korsordstidning i brevfacket! :P Jag som trodd att min prenumeration had gått ut, men tydligen så had ja ett nummer kvar. Nu kliar det riktigt mycket i fingrarna, ska kila iväg från datorn å lösa något kryss i samband med en kaffekopp och mumsig kaka!Härliga fredag!!

Mammsen

Jag har lilla mammsen på besök! :)
Hon är nere för tandhygienist-behandling på tandläkarhögskolan och bor då hos oss ett par dar <3 Vi har ätit god mat, myst framför tv:n, shoppat på stan och sen har det ju blivit lite OS. Men hon drog då med sig kallvere, ush å fy va de e kallt ute. Men hon va snäll som lämnade de värsta i Hemavan, 32 minusgrader och ingen ström :P

Vi fyndade då på stan. Komme tillbaka till lägenheten med 6st tröjor, total summa.... (trumvirvel) 200kr!

Har gode ont i fötterna, ja had då otur som fick ärva pappas fötter. Dom är knöliga, ömma och svullna... Jag ska vila upp dem ordentligt ikväll då de int blev nån träning.. Kanske jag t.om. kan charma till mig lite fotmassage framför kvällens OS-tittande.

Näe, nu lutar det åt en kaffekopp!

Jag saknar dig.

Blev lite småstressigt imorse, usb-kortet har jag lagt på ett sådant smart ställe att jag inte hittade det i all hast. Grabbade istället tag i ett gammalt usb som ja visste låg i skrivbordslådan, och trampade sedan iväg till skolan. Har just tittat igenom bilderna som låg på kortet. Hittade en Ladymapp. Jag kunde inte stoppa tårarna...

Jag saknar att ha dig vid min sida, Ladygumman. Du var mitt allt. [v]


Det gjorde så ont att se den här sista bilden.. Lady ville inte åka iväg till hundhimlen.

City VS Gullänget-Kroksta

Har lovat "Lisa" att rapportera om hur dagens match har gått, men de blir ingen rolig läsning...

Jag känner mig beviken, ledsen, arg, upprörd, uppgiven, förbannad, frustrerad, irriterad....

Hur kan vi tappa en 1-3 ledning och förlora med 4-9?
Pinsamt!

Innebandy-glädjen och motivationen är oerhört långt borta just nu. Nu måste vi hjälpa varandra de här sista matcherna som är kvar tjejer! Vi måste kämpa för laget!


Underbara lördag!

Fick en underbar start på dagen när ja väcktes av frukost på sängen av underbara pussis :)
Kylan kändes int alls nå lockande idag, men vi drog ner på stan en säng. Blev tyvärr inge storfynd för min del, vilket ja hade stora förhoppningar på. Garderoben måste ju förnyas inför den efterlängtade våren! Däremot fick jag återvända hem med min favvo-parfym å en fin klocka :)

Här hemma satte vi igång med pluggning direkt. Pussis har tenta på måndag å själv sitt ja me en hemtenta, samt förberedelse inför föreläsningen vi ska ha inför en högstadieklass. Tyvärr så kan ja int göra så mycket mer hemifrån, känns som om de komm å bli ett storryck på måndag så vi får öva in oss tillsammans å så jag får joxxa med min del på power-pointen. Jag har en oroande känsla inför föreläsningen...... Hoppas den försvinner!

Har några luckor på hemtentan, men innan kvällen är över ska den banne mig vara bortgjord! Rolig lördagkväll, yes I know! Nu ska ja dra en raggarsväng med dammsugaren sen blir de lax å pasta till middag, mums filibabba!

..::Bortamatch mot Gullänget-Kroksta imorrn!::..


Tentaångest

Guud va skönt de ska bli å göra bort de här dumma tentorna så man får göra efterlängtad heelg! Har int haft nå liv den här veckan... ! Total ångest å dåligt samvete så fort man har lämnat böckerna..

Fredag, here I come!

På söndag ska ja va kuung.


Very intressant lecture!

Förmiddagen har bestått av föreläsningar om olika forskningsprojekt inom odontologi. Ja trodd faktiskt att de skull bli rätt intressant och att föreläsningen skulle väcka lite tankar ch ideér.  Men ack så fel ja had... Långtråkigt och trist, samt framfört med dålig engelska. Kan int säga att man lyssnade många meningar... Satt istället å smygpluggade lite inför tentorna, smart drag att packa med sig tentaplugget!

Här har vi en entuastisk lyssnare :)Dagens plus! Dom bjöd på kaffe å en go´macka!
Efter den enormt intressanta förmiddagen knatade ja & Evelina hem till mig å gjorde ett liitet ryck med pluggningen. Däremot lessnade vi rätt fort, Kitty med för den delen! Haha! :) De komm å kännas så himla bra att få de här tentorna bortgjorda och jag hoppas så innerligt att man har tur med vilka frågor som kommer dyka upp på fredagmorgon.

Jag har hispat upp mig så himla mycket inför de här tentorna. Ja vill verkligen klara dem under första försöket då man int får fara ut på sin praktik om man inte har klarat av dem. Jobbigt läge! Så ja tänkte att de är bäst att klara av dem på första försöket så slipp man gruva sig senare!

Men ja tror att ja måst lugna ner mig lite, känna lugnet en stund å låta allt sjunka in. Jag blir ju galen om ja int gör nå annat än att bara sitta me huvudet nerdränkt i alla böcker å papper!

Evelina fyller TANT :D

Idag så kan man säga att det är tre dagar i en:
- Fettisdag
- Evelinas 23-åriga födelsedag
- Studentsportardagen

Vilket alltså betyder: semlor + tårta + ledig dag!
Me liiiike :)


Nydalasjön

Nydalasjön är fantastiskt fin.
Den är perfekt för promenad, perfekt för löpning, perfekt för funderingar å tankar.
På alla hjärtans dag var det dessutom perfekt väder, perfekt sällskap och perfekt "baksida"! :)
"Jag har inte pluggat idag, Evelina" ;)

City VS Thoréngruppen

Var uppe med tuppen för att hinna vakna till i lugn o ro inför dagens match. Lite kaffe på morgonkvisten är aldrig fel :) Möttes dessutom av klarblå himmel å sol när ja började min promenad mot IKSU, kunde man få ett bättre tecken?

Det blev vinst med 3-2! BRA TJEJER! Nära ögat, och onödigt spännande när tredje perioden började lida mot sitt slut. Men i slutändan stod vi som segrare!

Några ljusglimtar:
Vårt boxplay. Vi släppte in ett enkelt mål under första omgången, men i resterande så lyckades vi stå upp. Att klara sig i underläge under 2 minuter, bara det känns som en seger. "Ollar´na" ska ha stor cred!
Mackans straffläggning. Klockren dragning åt höger för att sedan lägga in bollen på backhand! Jag lyfter på hatten för dig :)
Mitt frilägesmål. Har sabbat alltför många frilägen under säsongen och har haft enorma problem. Jag blir som förlamad och vet inte vad jag ska göra. Lyckades bryta en pass vid mittlinjen och ojoj vad jag hann tänka många tankar fram till målvakten! Ska jag dra höger? Vänster? Bara lasta in? Friläges-träningen i tisdags med Marie & Pierre gav resultat, höger kryss! Man tackar!

Däremot så känner jag att motivationen börjar tryta. Har hamnat i en liten "innebandy-svacka" där självförtroendet har sjunkit till botten under en stor stor sten. Jag behöver få tillbaka glädjen samt inspirationen...

Har iaf gjort ett ryck med pluggningen idag. Börjar känna att jag har relativt bra koll på ortodontin nu, däremot så "sparar" jag tänderna till senare. Typiskt mig. Blir nått för svårt så struntar jag i det! Inte en av mina bästa egenskaper..

Slöser lite på OS, skidskyttet. Blir det nån medalj mån tro? 
Ska snart göra mig iordning för sängen, läsa igenom min sammanfattning å förhoppningsvis få en god natts sömn. Hoppas på lika fint väder imorrn, då ska ja unna mig en promenad i det fina vädret!


Dessan ineffektiv & Dessan tränare!

Jaa.. vars ska jag börja?
Ja ha vari väldigt ineffektiv med pluggningen idag. Det har gått helt åt skogen, jag fatta int vars den här dagen ha tagi vägen?! En perfekt pluggardag, inga föreläsningar utan bara en sån där dag att vara hemma å plugga på allt. Men icket. Jag antar att man ska ha sina såna dagar också. Ja skull ha haft någon vid min sida med pekpinne, glasögon på näsan å hård knut i nacken. Då had de nog blivit fart på mig! Jag får trösta mig med att jag faktiskt har en hel vecka på mig att få in dessa två kurser i skallen, dessutom att vi har haft en gudomlig föreläsare på ortodontin. Så lite sitter faktiskt redan i hårddisken, förhoppningsvis :)

Sen så har jag ju varit på äventyr med Söder-Cilla! Träning med flickor -97. Måste säga att jag var lite nervös innan.. "Jag? Tränare? Njaa...." Men de gick bra, roligt när man kan bidra med något och faktiskt hjälpa. Cilla, tusen tack för förtroendeuppdraget å alla värmande ord! Jag älskar att ha människor omkring mig som tror på mig! 

Innan jag beger mig mot sovrummet så had ja tänkt ta ett sista ryck med pluggningen. Läsa igenom mina sammanfattningar så att ja kan somna med gott samvete! Men av någon konstig anledning så kan ja int få morgondagens match ur huvudet.... Snälla, en stor seger vill vi ha! Matchstart 10.oo - IKSU!!! TAGGA!

Poca! Match-nagellacket är påstruket!!

Näe, pluggning var det ja!


Pluuuugg!

3:orna i uk kommer väl före 3:orna i ök? Var det distalt om ök3:or och mesialt om uk3:or som det fanns primatluckor? Drar man bort en mjölktrea så att en ektopisk permanent 3:a ska hamna på rätt plats? I uk kommer 6:or, 1:or, 2:or, 3:or, 4:or, 5:or och 7:or. I ök kommer 6:or, 1:or, 2:or, 4:or, 5:or, 3:or och 7:or. Ålder? 
Hallå... Jag får inte till det här!

Låttips

Ett låt-tips från erotica bowser som har gått rakt in i mitt hjärta.

"Jag ska säga det i micken!"

Många tankar svävar omkring i huvudet.
Sova sova säng säng säng!

tack jenny inte tall :)

Motivation, ja tack!

Jag är så skolless.
Har ingen motivation, vars ska jag hitta mig nå sånt?
Känns som om det är massa saker på en gång, små grejer här å där som hänger i luften likt oroande moln överom huvudet. Näe, nu blir det en massa kaffe å ett sista ryck innan kvällens träning!

Då var det måndag igen.

Helgen har varit supermysig, men den har gått alldeles för snabbt. Till stor del så har den bestått av film; tre filmer har vi avverkat! The Haunting, Gamer & Panoromal Activity. Dessutom så har vi betat av Media Markt, Obs, Subway, Strömpilen & Ica Maxi. Hälsat på kusin Simon & kusin Emelie. Skrattat åt Kittys incidens och lyssnat på hennes opera i duschen. Vi hann med rätt mycket! Det har varit jättemysigt att ha syster yster & erotica här, nu väntar vi bara på ett gyllene tillfälle att fara å hälsa på dem i Härnösand :)

Matchen vill jag bara glömma. Vi var 40sekunder ifrån att va de enda lag i hela serien som har tagit poäng från Dalen TVÅ gånger. När det var 40sekunder kvar gjorde dom 3-4. Jag har aldrig varit så besviken hela mitt liv. Aldrig har det hänt att ja slängt mig på sängen efter en match å gråtit. Till stor del så vet jag vad gråten berodde på, ord som inte skulle ha blivit sagda under gårdagen gjorde att det blev ett antal individuella misstag. Min motivation börjar svikta.

Nåväl, ny dag nya tag! Man mår inte bra över att älta saker, men de kommer ta tid innan ja smälter denna förlust! Nu ska jag ta tag i lite skolarbete, har massa grejer att ta tag i och vet inte alls hur ja ska lägga upp det. Bäst att ta en sak i taget, eller göra lite på allt. Huvudsaken är att jag får nånting gjort!

Det tjuter hela tiden upptaget när ja försöker ringa mammsen. 
Vem pratar du med maaammaaaa?

Maaaat!

Snart blir det tandorikyckling, ris & mangosås tillsammans me pussis, syster yster & erotica bowser :)

Kaaoos

Gud, jag vet inte vars jag ska börja. Eller vad jag ska ta itu med först. Har papper överallt, de råder kaos här på köksbordet. Även i mitt huvud. Ja & Evelina ha int fått nå svar från handledarn, vi had ju tänkt träffa hon idag å bolla lite ideér. Känns surt när hela dagen är till för att jobba med projektet och då får man ingen respons. Tänkte iaf att ja skull göra ett ryck å grubbla lite till å skriva ner lite mer funderingar. Även börja med pedodontin och ododologin som vi snart ska tenta av.

Lägenheten är iallafall städad, nu skiner den som aldrig förr! Har t.om. dammtorkat alla lister och kontaktuttag, duktiga mig! :P Tvättid kl 16 också, sen är allt klarttt inför helgens besök. Erotica Bowser ville inte sitta hemma å hänga tandköttet, så han å syster yster kommer imorrn :) Snacka om att dom lyckas tajma in "rätt helg". Sist dom kom på innebandymatch spelade vi mot Dalen, borta. Nu blir det Dalen hemma!


Ingen träning ikväll, känns lite jobbigt att bara ha två träningar med laget innan denna viktiga match. Men har vi lyckats stå upp mot dem förut, nog banne mig ska vi lyckas igen! Vi är det enda lag i hela serien som har tagit poäng av Dalen, visst skulle de va kul å få vinna över dem nu på söndag!

Näe, nu ska ja se om ja kan få någon struktur på denna dag!

Hur man får träningsvärk efter 1minut

Till min stora besvikelse så had restaurang Ängen bara öppet till kl tre igår. Blev att promenera upp till Mariehem istället, men de va då int fy skam. Mat som mat :P Väl hemma så blev de bara myspys framför tv:n, å sen så bakade jag chokladmuffins också!

Mammsen promenerade med mig till skolan imorse, även fast hennes buss int gick förrän tio. Men hon had ju korsordet att roa sig med under tiden :) Skickade me henne en fikapåse så hon skull ha nått å mummsa på under bussresan, de ta ju ett tag att åka ända upp till Hemavan. 

Gick superbra på klinik, båda patienterna blev färdigbehandlade å ja kan gå vidare på listan. Dessutom så möttes jag av en glad nyhet, Arvidsjaur har tackat ja till att ta emot mig på praktik. Så nu blir de att terra Mona & Cool Rider under fem veckor i april, tackar tackar för sovplatsen! :) Farbror Barbro & Mamma Mysko tog också emot mig med öppna armar, lilla My tyckte de skull va jättekul att ja skull sova över hos henne igen. Så de tog emot lite att ringa å meddela att ja int skull bli där under praktiken. Men ja hoppas på fler sleep-overs, vi har ju en dumdirdum-möte att styra upp, ja & Mamma Mysko!

Ja & Evelina har gjort ett stort ryck på projektarbetet. Vi har varit väldigt effektiva, känns som om vi ha fått lite struktur på alla tankar och planer iaf! Får se om handledaren håller med :P Evelina & Danne stannade på middag också, trevligt trevligt! 

Batteriet till Golfen ska laddas. Har dock problem med att få loss batteriet, men vi får lite fler verktyg imorrn att jobba med! En bilbatteri-laddare har vi fått låna av en bekant här på Liljansberget, smidigt! Det slår mig att allt händer när jag har bilen och när pappsen är 40 mil bort. Inte smidigt.

Fick en fixidé om att ja skull rengöra spisplattorna och efter frekvent gnuggande i en minut så brände det i armarna nå så inni förbannat! Har fått träningsvärk i underarmarna, på insidan! Eller undersidan, eller va man nu ska säga, får hoppas att skotten sitter ikväll ändå :P Ska bli skönt att komma igång med träningen igen efter denna förkylning. Har dock kvar lite rassel i halsen å hosta, men nu ha ja int ro å vila nå mer!

/Dessi


En bronspokal & Årets Miss

Sitter just nu i skrivrummet på 6tr i skolan. Har guidat mammsen till tandläkarn å när hon är färdig så ska vi fara å käka på Ängen, mums! Är mysigt att ha mammsen på besök, första gången hon kommer å ska vara kvar över natten. Så nu har hon fått se lägenheten å allt va man ha joxxat med där inne :) Kitty blev något förvånad över att se mamma där, hon tyckt väl att hon va på fel ställe och att hon skull ha haft Tinis med sig!

Helgen har varit superkul! En bronspokal samt "Årets Miss" fick jag med mig hem i väskan. En utmärkelse som man kanske int ska va så stolt över, men ja måst ju faktiskt erkänna att de va en rätt ordentlig miss. "Motiveringen lyder; man kan bara inte missa därifrån! Hon vet nog själv vem jag talar om, nr 99 i Diversus. Dessan!" Då är jag mer stolt över tredjeplatsen, bra jobbat Diversus! :D

Tack Anja för att du ville hänga på, jag hoppas på många fler innebandyminnen tillsammans med dig. Vi har ju en rätt bra grund att stå på iaf :P Och tack till farbror barbro & lilla my som komm å hejjade! <3

Näe, nu ska ja kila ut å se om mammsen är färdig så vi får fara å äta maaat!


RSS 2.0