Pappi!

"Jag vill bli omhändertagen av dig när jag hamnar på äldreboende."
En värmande kommentar från dagens examination! Det var ingenting att hispa upp sig över, kände mig säker och bekväm i det patientfall som jag fick, det var bara att tänka logiskt och ta det med ro. Nu är det påsklov!

Efter examinationen drog ja & Eve ner på stan å brände lite slantar. Har länge funderat på en skinnjacka och det var då inget att orda om då vi hittade en jacka på Ruth. Helt perfekt, och till bra pris! Hittade mig även ett par snygga vårbraller, dock lite dyrare. Men jag tycker nästan jag är värd att lyxa till det lite idag :)

Känns som om jag har lite att stå i innan morgondagens hemfärd, bäst jag sätter igång! Och sen väntar vi ju finbesök av söta lilla pappsen ikväll!

Vad nervöst det vart.

Ush, va nervös ja vart inför morgondagens examination. Har som känt mig relativt lugn inför den, men andras oro och nervositet har smittat av sig. Hoppas på en god natts sömn, vill vara fokuserad till tusen när det gäller! Håll tummarna för mig mellan 9-11!

Det fanns även gott om nervositet hemma hos Evelina & Daniel ikväll, skellefteborna satt hopkurna som nå rädda harar under hockeymatchen! Försökte sedan att själv kamma hem en seger i Yatzy, dock utan några större framsteg.....

Nu blir de nå go´fika, sedan är det banne mig sängen! Viktig dag imorrn!

Tisdag

Har just kommit hem efter fyra timmar på kliniksal.
Det var en hel del journalskrivande som väntade på mig, mycket som ska "avslutas" nu när utbildningen börjar lida mot sitt slut. Men nu är allt signerat, instrumenten är slipade och jag fick en patient inbokad till sista passet. Jag är redo för påsklov!


Angående ett besök på vårdcentralen så tror jag banne mig att jag fortsätter vara den envisa/hårda/tuffa lilla Dessan som jag är och vänta ut den här infektionen. Idag har varit bästa dagen, jag får i mig mat utan problem. Det tar däremot fortfarande emot att svälja, men det är lindrigt jämfört med hur helgen har varit så jag drar slutsatsen att de nu håller på att läka ihop!
Har just kommit hem till mysiga Kittykatt. Nu väntar lite diskande, städande och tvättande. Funny funny!


Näe...

Det lutar åt ytterligare ett besök på Vårdcentralen. 
Gårdagen var helt klart värst när det gällde att få i sig nått ätbart och eftersom sköterskan trodde att detta skulle läka ut redan innan helgen var slut så börjar jag bli lite orolig. Däremot svårt att avgöra om det har blivit bättre/sämre, jag tar ett beslut när jag vaknat imorrn då jag vet hur det känns.


Imorrn är jag egentligen ledig, men jag had tänkt mig en tur till skolan för att få bort lite diagnotisering samt signeringar. Känns bra att få det gjort innan man far iväg på påsklov. Sen får jag som sagt se om det blir något besök på vårdcentralen.
Har träningsförbud tills dess att infektionen har läkt ut, vilket gör mig oerhört göralös. Kvällens innebandyträning ersattes istället av yatzy hos Evelina, inget dåligt byte inte! Och jag säger bara en sak - Maria Montazami, vilken kvinna!

G´natt!


Think, think, think!

Jag har liksom hamnat i en sån där funderarsvacka......


Min söta Kittykatt!

Det börjar närma sig läggdags.
Men här sitter jag, hjälp vad man kan fasta framför denna skärm ibland! Kitty har lagt sig bredvid mig, jag älskar att hon vill vara mig nära. ♥



Här hjälpte hon till med kontorsarbetet på Hydro :)


Hon är verkligen min ögonsten, min söta lilla Kittykatt!

Nu ska vi koka oss lite vatten, hälla i några matskedar honung, ta en Strepsil och lägga huvudet på kudden. Men hur det sista kommer gå, de vette fasen. Ja bruk va så himla mörkrädd när ja ska somna ensam i denna lägenhet!

Dave Matthews Band - Funny The Way It Is


SPOON-champion!

Imorse när jag vaknade var tårarna inte långt borta, halsen kändes som ett förvaringsrör för tennisbollar och att svälja var en omöjlighet.  Jag har klagat och gnällt över halsont hela veckan och efter ett besök på vårdcentralen konstaterades det att jag har halsinfektion. Smärtan kommer från virusblåsor som finns i halsen, jag kan alltså med all rätt gnälla lite till.

I rule the spoons!
Tack och lov så smittas det inte, så jag drog iväg på hockey/spelkväll hos Eve & Danne. Mycket trevligt!


Nu är det nog dags att hoppa ur pyjamasen.
Blir att ta sig en tur till Apoteket, sen ska jag bara ta det lugnt och vila upp mig.

Påskpyssel!

Ojoj, vilken härlig dag ja had igår :)
- promenad
- simning
- bastu
- våfflor
- påskpyssel

Tack Evelina för en supermysig våffeldag ♥

Innebandyträningen igårkväll gjorde mig definitivt inte klokare.
Men å andra sidan kan jag ju inte komma fram till något bra beslut förrän jag vet om jag får något jobb, och vars. Jag får lägga det på is en stund till, så löser det sig nog.

Idag började min dag med fint besök av fru Bergfors.
Min personliga OS-mösse-stickerska! Den är så fin, varm, härlig och mysig!
I love it! :)

Har nyss ätit blåbärspaj med vaniljglass och druckit en kopp kaffe och nu ska jag lägga mig på madrassen och läsa ut det sista på min bok. Åh, vad det är skönt att vara ledig!


Vaktar skolmailen

Tycker att jag borde få lite vuxenpoäng idag.
Klev upp åtta imorse än fast jag inte börjar skolan förrän ett. Har städat upp lite här hemma, det behövdes verkligen. Madrassen har jag däremot inte gått upp med, det är så gudomligt att ligga på den framför tv:n. Den får ligga tills "någon annan" bär upp den ;) 


Jag vaktar skolmailen.
Men än så länge har inkorgen inte visat något mail från fröken handledare. Vi gjorde ett försök att skriva om introduktionen igår, men det var svårt. Vi gjorde väl int om den alltför mycket, bytte plats på några stycken hit och dit och hoppas på det bästa! Det är precis som när man löser korsord. Tycker man att något passar, så går det inte att tänka i andra banor. Det är oerhört svårt att hitta brister i sitt eget skrivande! Skulle vara skönt att få höra att den nu duger och att vi kan skicka in den slutliga rapporten.
I övrigt så rullar livet på rätt bra här i stan.
Vi har väldigt lite i skolan just nu. Efter 3 stressiga och intensiva terminer har vi nu rätt mycket fritid och mycket sovmorgnar, vilket uppskattas! Bör väl däremot ha i åtanke att all denna fritid och timmars sömn har jag att tacka Evelina för. Vi har verkligen utnyttjat vår tid till rapportskrivandet väl, vilket gjorde att vi rätt snabbt kände oss "klara".

Innebandyn känns lite motig.
Det ser mörkt ut att kunna få något jobb här i stan, vilket gör att jag troligtvis måste lämna mitt innebandylag, även möjligheten att få spela i en division högre. Men ett jobb måste jag ha, och förhoppningsvis kan jag fortsätta att utvecklas inom innebandyn ändå!
Snart påsklov!
Ett rejält lov tillochmed! Kommer att vara ledig mellan 1-12 april. Då ska jag hem och njuta av förhoppningsvis ett strålande väder, skoterturer och tid med min familj. Men innan dess ska rapporten vara inlämnad, samhällsodontologin ska redovisas och en examination i ett patientfall ska avklaras. 

Nu har vi fått mail från fröken handledare!
Dags att ta tag i rapportskrivandet igen, hejsvejs!


B-uppsats & äventyr!

Jag och Evelina har suttit med B-uppsatsen hela dagen!
Vi har gjort riktigt stora framsteg, men vi fick oss även ett rejält bakslag - den där satans introduktionen...... Nu måst vi alltså tillbaka till det oändliga svarta och djupa havet av artiklar, vilket känns oerhört motiverande och inspirerande! Att handledaren åker bort (ännu en gång) gör att vi dessutom måste skicka in vårt slutliga utkast imorrn. Men ärligt talat så har vi känt oss färdiga ett bra tag, det är mest handledaren som vi har väntat på :P Introduktionen kommer vi klara galant!


Vi har sökt jobb! "För tusan, vi gör det!"
Hjärtat åkte upp i halsgropen när vi fick ett svar på mailen redan efter drygt en halvtimma, men det var "bara" en bekräftelse på att de hade registrerat våra ansökningar. Det blir nog inte förrän om en månad som vi kommer att få någon respons, men tiden går ju snabbt! Hitills så har jag själv sökt på 9 kliniker och ingen har hört av sig, visst vore det "king" om jag & Evelina lyckas hamna på samma klinik!


Har just kommit hem från träning med div 1.
Efter en hel dag framför datorn så var det riktigt skönt att få fara å springa av sig lite. Nu har jag däremot en massa att ta tag i, blir inge slötittande framför tv:n inte. Inte förrän Maria Montazami gör entré i tv-rutan iallafall. Vet dock inte i vilken ände som jag ska börja, att gå å duscha borde väl kanske vara en bra början?

Ciao.


Jag & Evelina tog med oss Kitty ut på äventyr  ♥  


Ett ljus för dig.

Då har man just vinkat hejdå till syster yster & erotica bowser, gud vad helgen har gått fort! Har iallafall haft de supertrevligt och supermysigt, roligt att dom ville komma på besök ♥

I fredags blev det fest här hemma, en massa skratt å massa spelande - visst, pictunary, spoon, alias och Nintento 64! De kunde ju int bli nå annat än bra! :)

Igår gick vi runt på stan å på kvällen var det dags för 20-årskalas för Lilla Snigel. Oändligt många drinkar, ja-nej-spelet, singstar och lopp-görande! :D

Idag blev det en tur till  Nydalasjön där vi satte oss å njöt av den värmande solen, kaffe å kakor :) Och tacos till middag, mumma!

Summa kardemumma - en underbar helg! [v]
- bilder kommer senare!

                                           Ikväll ska jag tända ett ljus för Inge. 
                                 Många tankar går till honom, och även till farbror Kalle. 
                                                                      ♥ 
                                  


Beslutsångest

Det är konstigt att det känns som om man int har nånting att ha på sig även fast de knappt går att stänga igen garderoben för att den är så överfull..... :P Men snart kommer Evelina hit, då ska det väl bli ordning på torpet! 

Senare ikväll väntar vi finbesök ända från Härnösand, blir en supermysig helg med massa äventyr! Kör försiktigt syster yster & erotica bowser ♥

Ser fram emot en riktigt trevlig kväll!
Nu ska ja återgå till att försöka välja kläder samtidigt som stereon spelar Counting Crows :)

...

Saker och ting går inte så bra just nu....




unhappy.


Havrekakor, chokladbollar, kaffe och trevligt sällskap!

Oj oj, idag har jag verkligen varit effektiv!
Har sorterat in en massa papper i olika pärmar, nu är det ordning och reda! Har dessutom bakat både havrekakor och chokladbollar, måste ju ha nått att bjuda på till helgen :) Sen har jag dammtorkat, diskat, dammsugit, städat upp i garderoben och Kitty har fått pälsen borstad och klorna klippta!

Sen så har jag & Matilda suttit å brainstormat inför examensdagen, vad som ska fixas/köpas/bokas etc. Även pratat om allt som vi varit med om under de här två åren på utbildningen. Tanken är att vi ska formulera ett välkomst-tal som täcker det mesta av vad dessa två år har inneburit; roliga händelser, minnen, känslor, tabbar, upplevelser. Ush, vad tårarna kommer vara nära då den dagen väl kommer!

Har även dammat av gitarren!
Ida tänker sjunga en sång under vår cermoni och vill att jag ska kompa henne, hoppas bara att gamla takter sitter i! 

Näe, nu ska jag börja med maten. Det blir amerikanska pannkakor, fluffiga och supergoda! :)

Evelina - du är min hjälte!

Technologic

Den här låten har nitats fast i mitt huvud!


Grattis Mamma Mysko! ♥

Hipp hipp hurra hurra hurra!
Mamma Mysko, hoppas du får en kanondag utan några dumdirdum-missöden :)

Idag är jag ledig på förmiddagen, behöver int va på skolan förrän 13.oo. En behövlig paus! Eller paus och paus, jag har faktiskt varit väldig effektiv nu på morgonen!
- tvättat
- renbäddat sängen
- diskat
- bokat in patienter
- lite styrka

Just nu väntar jag bara in tvättmaskinen så ja ha nå klea å ta på mig. Sen så ska ja sätta mig ner med Excel igen, det går framåt! Hoppas bara Evelina tycker att det ser vettigt ut :)

Gårdagen bestod av blandade känslor:
Medlidande. En kamrat kände sig nertryckt och uppgiven på kliniksal. Kände mig så hjälplös.. Även fast jag upplevt samma känsla, av samma lärare.
Stress. Praktiken är nära och vi har bara några få klinikpass kvar. Ingen har hört av sig angående mina jobbansökningar heller, jag har inte långt till panik!
Lättnad. Patientredovisningarna gick galant och är nu avklarade. Endast en patientredovisning återstår - praktikfallet.
Tacksamhet. Vi har fått hjälp med Excel, projektrapporten nu ett snäpp närmare till att vara färdig!
Uppgivenhet. Dagen tog ett oväntat slut, kände mig förvirrad, snopen, lurad. "Varför trodde ja ens på det här? Det var för bra för att vara sant."

Idag går mina tankar, tack och lov, i en annan bana. Jag känner mig motiverad och aldrig i h*l*e*e att jag ska ge upp!

En härlig och minnesvärd skotertur!

Gårdagens skotertur gick till Tärnaby fram å tillbaka.
Underbart väder med värmande soool!



Det blev en minnesvärd hemresa! Jag skulle böja mig ned å sänka värmen på handvärmarna då ja tyckt att de vart lite föör varmt. Då slog det gnistor i handsken och de bara glödde överallt!
R.I.P pappas skoter-handsk-värmare!


Nu är jag iaf tillbaka i storstan, här har mycket av snön töat bort. Asfalten är framme och kråkor kraxar. Det ser ut som om de kommer bli en fantastiskt fin dag! Har varit ute en sväng med Kitty i koppel, men hon ville int va ute nå länge. Hon gick i rask takt tillbaka till dörren och har nu lagt sig på fönsterbrädan för att ta igen sig efter äventyret!

Strax ska jag iväg på skolan för att förbereda morgondagens patientredovisningar med mina samarbets-tandläkare. Kommer kännas skönt när morgondagen är bortgjord, då återstår en lugn och skön vecka. Bortsett från projektrapport-skrivandet, men nu har vi förhoppningsvis bara slutspurten kvar! 

Skoter!

Ska iväg nu å hjälpa morfar me nå grejer, fixa till flaggstången å handla lite.
Sedan ska vi ut å skotra! Det är klarblå himmel och solen skiner, kommer bli en underbar avslutning på helgen här hemma :) Önskar dock att denna eviga nackspärr vill ge med sig, får hoppas på att den går att skotra bort ;)

Skoter, skoter, skoter, skoter :D

Brödbak & kurragömma

Mammsen & jag (mest mamma) har bakat långpannebrööööd!
Mums, mums, mums! De smakar precis som jag minns det :)
Vi har t.om. gjort två laddningar så ja ska kunna ta me mig nå påsar tillbaka till stan, jippie!

Sen har ja & Tina tagit oss en promenad till morfar.
Hjälpte honom med diskhögen och med räkningarna, läste tidningen och surrade om allt möjligt. När ja berättade om taket som rasat på vårt cykelskjul berättade han om den gången ett lagårdstak rasade ner på några kor.

"Men he va ju såna där biff-kor så de klara ju trycke."
Biff-kor, haha!

Väl hemma vände vi upp och ner på hela huset, Kitty fanns ingenstans. Efter ett oändligt letande hitta vi hon... Under täcket i min säng, mitt framför näsan :) Nu had ja tänkt titta igenom lite samhällsodontologi å kika lite på patientredovisningarna. Vette tusan om ja ska isa göra nå mer skola i helgen efter det!

Home sweet home!

Nu ska ja & lilla Kitty strax börja bege oss till
bussen som ska ta oss heeeeeem! [v]

Efter en 6.5 timmes resa får vi kliva av just där denna bild är tagen :)



Bra jobbat!

Timmarna har bara rusat iväg idag!
o6.2o ringde alarmet, tidig morgon! Gick ändå förvånansvärt bra att ta sig upp, ja kanske har lite morgonsmänniska i mig ändå. Men efter patientbehandlingar, ett möte, förberedelse inför patientredovisningar och en jakt efter passande utbildningsmaterial till vårt projekt, så började det svida lite i ögonlocken. Det var ett bra val av mig & Evelina att kvälla!

Vi har fått åsikter från vår handledare.
"Vilket stort arbete ni har hunnit med, bra jobbat!" Glädjande och sporrande ord, en motivations-spark här och där kommer att behövas lite nu och då! Att ha fått tillbaka vårt dokument med överstrykningar och kommentarer kommer vara till väldigt stor hjälp, det känns som vi har läst och läst så att vi blivit alldeles ordblinda. Det gör det svårt att själva se några brister eller få ett sammanhang i den egna texten. Bra att få lite feedback och saker att fundera över! Vi ska göra ett ryck imorrn och få till det som behöver ändras :)

Igår var jag på träning med div I.
Kändes betydligt bättre än sist. Den här gången kände jag igen några av övningarna, hade fått mig några namn på en del ansikten och sen så var det mycket spel. Passade mig bra! Det blir lätt att man tappar suget efter en mängd olika övningar då man bara varit rädd att göra bort sig. Skönt att få fara å springa av sig då vi inte har några träningar med div II denna vecka!

Sitter bara å slöar framför datorn.
Tänkte passa på och ha en riktigt lugn kväll, vila hjärnan lite - små hjärnor behöver mycket vila. Senare ikväll drar vi på bio; Shutter Island! Blir supermysigt, det är alldeles för sällan som jag tar mig iväg på bio :)

Curruculum Vitae

En liten blykeps fick jag stå ut med under gårdagen, men i de stora hela så mådd ja finemang me tanke på hur längesen de va ja intog såna mängder med alkohol ;) Min bakis-söndag var t.om. väldigt effektiv, jag satt å filade på mitt CV större delen av eftermiddagen/kvällen. Det finns så många olika sätt att skriva CV på, men ja tror att ja lyckades få till ett CV som är väl strukturerat, genomtänkt och innehåller det viktigaste..
- Min profil (inkl. ett foto)
- Mina utbildningar
- Mina arbetserfarenheter
- Mina referenser
- Mina arbetsbetyg
- Avklarade kurser på Umeå Universitet
- Gymnasiebetyg

Blev en himla massa kopierande å papper låg överallt. Min super-duper-skrivare ska ha mycket cred! :)



Sedan så förundras jag över underhållet här på Lisseberg. Men det är ju som sagt lätt att va efterklok. Vem hade egentligen en tanke på att man faktiskt borde skotta av snön från taken på cykelskjulen?



Det är så att man nästan skrattar. Vilken tur ja had min cykel i cykelhuset, det taket är då för de första avskottat och står rätt upp och ned, som ett hus ska göra. Har en aning om att ja int riktigt had tyckt att de va lika roligt om ja hade haft min cykel under skjulet jag med, men nu får jag glädjas åt den sanna glädjen - skadeglädjen.

Ska sätta mig lite med projektrapporten nu medan jag inväntar Evelina. Förhoppningsvis får vi iväg ett utkast till handledaren idag och får till diskussionsdelen samt etiska överväganden. Sen ska vi väl hinna me nå kaffe också :)

Party party :)

Efter gårdagens match så tog ja & Poca oss en tur på Djurmagasinet för att inhandla massa leksaker till kittykatten. Snacka om att hon blev lycklig över att se min lilla presentpåse när ja komme hem! Bästa leksaken är ju tyvärr drygt 40mil bort, så ja tänkt att ja skull skämma bort henne med massa roligheter :)



 
Sedan brummade jag hem, packade upp väskan och packade om den igen med förfriskelser, smink, platt/locktång å kläder. Partydags!

Destination: Evelina!! :)
Kvällen hos Evelina var precis vad jag behövde; en efterlängtad utekväll med trevligt sällskap, massa skratt, alias-spelande, lite buggande och förfriskelser! Vi hamnade på krogen krogen, showade på scenen, drack tequila å sedan blev de varma mackor innan jag promenerade hem till Lisseberg, å ja tror banne mig ja somnade direkt ja la huvudet på kudden. Tack för en superkväll :)

City VS Hörnefors

Det blev en härlig å stor vinst med 2-6! Vi gamm-tackor från gamla div II fick lira tillsammans i en femma, kan ju int annat än säga att de var svinkul. Dessutom fick vi producera, 4mål under första halvan! Dock tråkigt att vi int fick en hel match på oss, vi spelade nämligen på fyra kedjor å delade upp så att två femmor spelade under varsin halva av matchen. Vi ville bara ut på planen igen :)

En stor eloge till Eken som va riktigt het igår, 4mål!! Hädanefter får hon aldrig mer spela med knäskydd. Verkar vara en bra taktik. Lyfter även på hatten för Poca, det värmde att se henne leverera tre snygga assist under gårdagen!

Nu väntar ett långt och tråkigt uppehåll fram tills september då säsongen drar igång igen. Men vars jag hamnar och vad jag vill... Ja, det är en bra fråga!

Ost på ost!

Har haft en perfekt avslutning på denna fredag!
For å kastade nå käglor med Poca, riktigt roligt!! Sist ja spela va förra hösten, så man kan säga att de va på tiden att ja tog mig iväg igen. Bowling är däremot nog int riktigt min sport, åkte på storstryk faktiskt. Detta följdes av ett besök på Frasses, mummsiga strips å en stor cola. De satt fin fint! Perfekt uppladdning inför morgondagens match. Lite ost på ost å ägg på ägg!

Poca - the turtle!



[v]
Pappa - tänker på dig nu
Desireé - vad gör du då för nått? :)
Pappa - river golv


Fredag

Klarblå himmel, strålande sol och mild temperatur. Underbart väder!
Men tyvärr så sitter denna Dessan alldeles uppgiven å försöker få ihop en riktigt bra introduktion till den fördömda projektrapporten. Ska strax skjutsa iväg pussis till bussen, sedan ska ja hämta upp Evelina. Då ska det gnuggas geni-knölar!


Da!

Jag vill till Ryssland, äta kaviar och dricka vodka.
Det ser liksom så elegant och roingivande ut.



City VS Ö-vik

Förlust med 3-6.

.Over and out.

Roliga bokklubben i Stensele!

En riktigt glad överraskning låg å väntade på mig när ja komme hem från skolan idag! :) Tack "Lisa" för att du förgyller mina dagar med värmande sms, gratulerande telefonsamtal, och roliga gåvor! Ditt stöd och din omtanke är så oerhört tacksamt, jag älskar att vara omringad bland människor som bryr sig [v]



Det är en ny vecka, vilket innebär nya tag! Kändes lite motigt att ta tag i patientbehandlingarna igen efter två veckors uppehåll, det har känts som ett litet lov faktiskt, man ha int behövt ha någon koll på tidböcker, journaler, signeringar etc. Men dagens utvecklingssamtal gav mig en kick, tänk vad mycket beröm och positiv kritik kan göra. Ja kommer att sova himla gott inatt!

Jag & Evelina har tagit oss i kragen och försöker göra ett enormt ryck med projektarbetet. Men denna oändliga sökan efter artiklar på PubMed gör ju att man bara vill ge upp efter fem minuter. Evelina ville t.om. hänga sig med sjalen, vilken tur vi är två st. så vi kan rycka upp varann när de känns tungt. Så nu är det artikelläsning på hög nivå som gäller, vilken tur att vi har en belöning att se framemot på lördag!

Nu blir det som sagt lite artikelläsning, fram tills ja ska iväg på träning. Match imorrnkväll mot Ö-vik, blir riktigt spännande... Gud, va ja vill att vi åker därifrån med en vinst! Poca - se till att va med!

RSS 2.0