Svensktoppen & Surströmming

Dagen har varit fullspäckad!
Jag har städat, tvättat och diskat. Jag har bakat och övat på gitarren inför examensdagen. Jag & M. har filat lite på vårt "tal" och farit runt här i stan och inhandlat en massa grejs. Det känns som att det mesta börjar komma i sin ordning nu, skönt! 

Ikväll har det blivit mys-pys med surströmming och trevligt sällskap!
Eve, vad jag kommer sakna dig! 


Nu ska jag sätta mig en stund och öva på redovisningen och hoppas på att man får göra bort den imorgon, vi har nämligen inte fått veta vilka som ska redovisa på tisdag eller på onsdag. Jobbigt läge!

Sen hoppas jag att man orkar ta sig ut på en motionsrunda i detta härliga väder, men än så länge ligger maten där den ligger! Ska försöka tagga till min pussis också, annars tar jag mig aldrig ut :P


Mors Dag

Idag skiner solen här i Umeå, underbart!
Men är det söndag så är det, idag har vi mestadels suttit inne å myst framför lite film och serie-tittande. Sen så blev vi bjudna på middag uppe på Ängen, mycket uppskattat! Tack för det J!

Nu ska jag sätta mig och lägga in det sista på redovisningen och finslipa lite på den. Nu är det verkligen slutspurten i plugget!

Stor KRAM till min älskade mamma på Mors Dag! ♥

Saturdaynight fever(?)

Varit hos min söta Evelina o hennes rara Djarnel ikväll.
Har bara haft så svårt att släppa loss, har varit en riktig "party-pooper" ikväll, förlåt för det!

Sitter hemma i lägenheten. Lite oberusad, ensam och full av funderingar. 
Vilken härlig kombination.


... i ett sista kapitel som jag har förälskat mig i...


Godnatt mina små kycklingar

Sista gången jag säger
 godnatt mina små kycklingar
till de rara här i huset.

Shit vad tiden har rusat iväg, nu återstår det bara en dag av denna 5veckors praktik. Men jag kan inte ha hamnat på ett bättre ställe. Jag har haft tak över huvudet och god mat, underbara människor i min närhet och fantastiskt stöd och kloka råd från personalen på kliniken!

Ikväll har jag varit på avskedsmiddag med mina gulliga klinik-kollegor. I övrigt har kvällen bestått av stök och bök med packningen, åker direkt efter jobbet imorrn. Då blir det att gasa med seaten till Umeå för en party-helg och uppladdning inför sista skolveckan!

Tack Mona, Amanda & Pollan!
Tack Vesterbergs och mor E!
Tack all personal på kliniken!
Tack Arvidsjaur!


Godermorgon

Godermorgon på er alla.
Idag ska jag följa med på uppsök, iväg på b.la äldreboenden och bedöma deras munhälsa. Igår var jag också iväg och jag måste säga att det värmer i hjärtat att se sådan omtänksam personal. De tar våra råd på fullaste allvar och är så duktiga på proteshygien och "vanlig" munhygien, jag är så imponerad!


1 ½ dag kvar nu!

T(årt)isdag

Idag var det sista dagen för söta rara praktikant J. Då min sista dag också närmar sig så bjöd vi på mumsiga avskedstårtor. J - jag önskar dig all lycka i framtiden och jag hoppas vi kommer att hålla kontakten framöver.


Ikväll har jag suttit med lite förberedelser inför the big day - examensdagen. Fjärilarna i magen börjar nu ansamla sig i stora armeér. Det är mycket att fixa och trixa med, men med M. vid min sida kan väl ingenting gå fel? :)

Har även hunnit fara ut på springtur med de nya skorna, underbar dämpning och frisk och härlig luft. Precis vad min hjärna behövde. Nu ska jag ta och kasta mig i duschen och sedan mysa lite med Mona, Amanda & lill-pollan ♥ 
Kommer sakna dem oerhört, de har gett mig så mycket under dessa fem veckor. Hur ska jag kunna tacka dem tillräckligt?!


Pluggar-kväll

Timmarna gick oerhört sakta idag, speciellt då jag kände att jag hade så mycket att ta tag i då jag komme hem. Min plan var att hinna baka, göra VFU-redovisningen, testa de nya löparskorna, fixa avskedspresenten samt ersättningskvittot. Det ingick däremot inte i min plan att power-napa typ en timme, då går det som det går! Löparskorna får ligga kvar i lådan och vänta en kväll till, valde att tillbringa kvällen med plugget och baket. Har iallafall fått lite ordning på redovisningen, lite smågrejer som inte är helt färdiga men innan veckan är slut så ska jag nog känna mig nöjd.

Nu ska jag luta omkull huvudet och kvällsprata med Amanda ♥¨
G´night


hÄlgen

Nära döden upplevelse i Älvsbyn.
Klarade mig med nöd och näppe levandes från Älvsbyn. Kl o2.oo på natten började det banka och sparka på lägenhetsdörren, jag var livrädd att de skulle ta sig in och typ våldta oss. Till slut gav de iallafall upp och jag & Eve kunde somna om igen, scary!!! Jag säger som Evelina - Älvsbyn en gång, men aldrig mer.

Frissör- och shoppingdags.
På lördan gasade jag vidare till Skellefteå där jag mötte upp Pussis på stan. Först blev det ett besök hos frissören som ville klippa mig korthårig då mitt hår är så nött och slitet. Men icket sa nicket, blev att toppa och tunna ut det lite gran, samt hårvårdsprodukter för liiite för många slantar. Kändes skönt att fräscha upp hårskallen, men jag saknar min långa hästsvans! 

Scandic Hotell.
Vi valde att lyxa till det, ska man övernatta i Skellefteå så ska man väl ändå övernatta med stil? Superfint hotell, supergod mat och supermysigt rum, vi har haft det så himla bra! Tack för överraskningen vid middagsbordet hunny, jag hoppas det blir av ♥

Det känns som om jag går på månen.
Idag så fortsatte vårt shoppade, både jag & pussis köpte hittade oss nya löparskor borta på Solbacken. Mina gamla har sedan länge gjort sitt och jag har nog aldrig längtat så här mycket efter att få fara ut och springa. Detta är första gången som jag kostat på mig ordentliga löparskor med dämpning, det känns som om jag går på månen med dem. 

Dagarna i Skellefteå kostade mig både hår och pengar,
men jag fick en otroligt mysig och minnesvärd helg





 


En kväll hos källar-barnet

Efter dagens arbetspass tog jag seaten och gasade till källar-barnet! ♥
Så nu är jag i Älvsbyn och har det supermysigt med vin, gott käk och roliga lekparkar. Det är kul att leva! :)




Sol, lyx, löpning!

Sol i mitt hjärta!
Dagens middag avnjöts med Mona & Amanda ute på altanen i gassande sol, det dominerande samtalsämnet var vita stränder och varma havsbad. Tänk om man skulle få ta sig iväg, underbart underbart!

Lyx!
Dagen har gått undan idag, jag har flängt hit och dit mellan olika rum och hjälpt till med det ena och det andra. Praktikant J fick träna att lägga bedövning på mig och som tack fick jag polering, flossing och D-lackning. Vilken lyx, jag tackar för det! Dessutom så fick kameran hänga med idag, så nu har jag dokumenterat lite av min tid här på kliniken i Arvidsjaur :)




Löpning och plugg
Ikväll har jag inte hunnit med så mycket annat än ett löp-pass. De 9km var betydligt tyngre denna gång då jag inte hade med mig Amanda på cykeln, men tack och lov så had jag kvar batteri i I-poden. Egentligen så borde jag ta ett ryck med VFU-redovisningen, men jag har som tappat suget. Dessutom så har jag fastnat här på bloggen och på facebook. Internet-elände säger jag bara...

1.5 dag kvar till en efterlängtad helg, men som vanligt vet jag aldrig vad jag har tänkt hitta på för helgbus. Det brukar lösa sig på torsdagskvällarna eller på fredag. Framförhållning, det är nått jag verkligen har!


Efter regn kommer solsken

Till skillnad från gårdagens sol och värme så väntade en regnskur av dess like när jag klev ut från kliniken. Men efter regn kommer solsken. I mitt fall så var detta solsken ett samtal från Interflora, ett blomsterbud väntade mig.
Tack så mycket min pussis ♥
 


Nu ska jag snart iväg för att hämta Amanda på skolan, sedan ska vi iväg till mor E för att äta middag :)

Sooool!

Lillbone.
Efter dagens långa arbetspass möttes jag av strålande sol och härlig värme, love it! Blev smarrig firre till middag, jag har det väldigt bra här  ♥ Amanda bidrog till ett ytterligare skrattingivande citat då jag tappade en potatis i mjölkglaset som for över hela bordet. "Dessan ha blivi som en onge igen, lill-bone vårat."

Arvidsjaur runt.
Vi har laddat upp i två hela veckor inför långrundan, 9km runt hela Arvidsjaur. Vi kunde inte ha nå bättre tur med vädret, det var så himla härligt att vi övervägde att ta två varv. Eller så inte, hah. Måste erkänna att kroppen börjar redan säga att det kanske var lite väl häftigt att redan dra sig ut på lite längre turer. Men skam den som ger sig, i sommar blir jag farlig! Amanda ska ha stor cred, både för att jag tog mig ut och för den slutliga tiden!



Alldeles strax är det sängdags. Förhoppningsvis ska jag orka mig igenom lite journaler och lite korsordslösande innan John Blund kommer förbi. Sen så ska ju jag & Amanda Panda hinna med våra nattliga samtal, ett måste varje kväll! Lyckoönskningar till Mona inför morgondagens Umeå-tripp, och även lite lyckoönskningar till mig själv så jag får en bra och lyckad patientdag.

G´natt

:P

- var det du som sa att det blir svårare och svårare att bli smart?
- ja.
- det var ganska smart.


Lite helg-bilder!

Glömde sno med mig helgens bilder från pappas super-proffsiga kamera, men här får ni ett smakprov på vad vi hann med i Forsmark :)





Är nu tillbaka i Arvidsjaur. Jag & Amanda tog fram våra äventyrliga drifter och begav oss ut på farligt vatten :)


Puss ♥

Dessan isolerar

Isolering, isolering, isolering -hejja hejja!

Lillberget

Det har varit skönt med en patient-fri dag idag. Har istället varit i sterilen, assisterat min handledare och sett vad tandläkaren har haft för sig. Man lär sig otroligt mycket av att se när andra arbetar och sen är dom ju så himla hjälpsamma och trevliga.

Längtade hela dagen till middagen som skulle äga rum hos mor E. Blodpalt stod på menyn, ojoj så himmelens gott. Eller GODE gott ska jag kanske säga :) Hamnade sedan i ett rejält palt-koma då jag slocknade direkt på soffan, trots att typ hela deras släkt var inne i lägenheten. Men är man slut på, så är man.

Det blev en tur upp på Lillberget nu på kvällskvisten. Arvidsjaur har sin glans :)


Efter en halv arbetsdag imorrn så tar jag lill-goffen och brummar iväg hemåt.
Det blir gode skönt med långhelg.

Tannpleier

En sån där lite sämre dag idag.
Det hade fått gå lite bättre idag. Tyvärr så har jag inte förmågan att förtränga det dåliga och börja om på ny kula. I wish I had. Då är det skönt att ha underbara människor att komma hem till. Vet inte vad jag hade gjort om jag hade behövt vara alldeles ensam. Som stackars Evelina som sitter ensam i en källare, massa kramar till henne♥

Newbie.
Jag känner mig inte fullständigt förberedd inför det "riktiga arbetslivet". Tandsten/parod/information/patientkontakt/instruktion - det sitter som smäcken. Men jag hade gärna velat haft fler karies-patienter på skolan så man skulle ha känt sig säker med karies-sonden i handen. Men manifest karies under tandköttskanten i anslutning en fyllningsskarv, lingualt på en molar, är väl kanske inte det lättaste att sondera fram då man är en "nybörjare". Vilken tur att jag har en handledare som är så pedagogisk och underbar!

Tannpleier.
Det går som halvdåligt med jobbsökandet och ångesten stiger varje dag. Vars kommer jag hamna, hur kommer mitt liv att se ut? Det är endast en enda klinik som hitills har hört av sig. Pengarna lockar, men språket känns sisådär.
Mange takk for hyggelig henvendelse og søknad om ansettelse  ved vår klinikk.
Ja,vi kan trenge en tannpleier og jeg kunne godt tenke meg å diskutere dette med deg!
Har du anledning til å komme for et møte?

Dessi-bus!
Då ångesten över min framtid har ökat så har driften att göra någonting spännande av mitt liv stigit i höjden -jag har sökt till WipeOut! Vilken grej det skulle vara om jag verkligen tar mig med, men jag tror chansen är liten då det "aldrig varit så många som hitills har sökt".

Nu är det banne mig sängdags! G´natt från mig.

...

Det är aldrig för sent att få minnen för livet.

:)


Bingo i Aborrträsk

Bingo i Aborrträsk.
Igår så valde hela onghögen att följa med till Aborrträsk för att spela bingo, kan ju säga att medelåldern sänktes ganska drastiskt med vår närvaro, men kul had vi! Amanda kammade hem 300kr och Johan 100kr, resten av oss blev tyvärr vinstlösa. De had int vari så dumt å ta hem stor-potten på 9tusen kr, de had sutti finfint!

Utgång i Arvidsjaur.
Ikväll blir det debut-utgång här i byn, dessutom så är ju Linn & Jenny här också så nu stundar en trevlig helg med massa folk och förfriskelser. Vad det är underbart med helg! Just nu så har alla dragit iväg på affären för att inhandla lite smått och gott, själv stannade jag hemma. Jag har världens huvudvärk idag, så jädra typiskt... Ska försöka power-napa bort den nu tänkte jag.. 

"Jag vet att jag döljer en sanning, att väntan inte leder nånstans.
Jag vet att jag måste ta steget...."


Man ville ibland till Kina.

Hej hallå dagboken.
Idag har jag träffat en tandhygienist som blev färdigutbildad förra året. Nästan alla som man träffar är inte nöjd med utbildningen, hon sa att de hade klagat, klagat och klagat. Vår klass har också klagat, klagat och klagat. Och mycket av klagomålen har varit konstruktiv kritik, vi kanske var för "snälla" helt enkelt... De här två åren har varit de jobbigaste i mitt liv, och det finns inga ord som kan beskriva hur skönt det är att man snart är färdigutbildad. Om jag fick göra nånting annorlunda i mitt liv, så skulle det vara just den där skolan... Det har varit så stressigt, intensivt och krävande. Men vilken utbildning är inte det? - tänker ni nu.. Det finns nog ingen ubildning som är "lätt", men jag lovar er -mycket kan förbättras på den instutionen. Ibland ville man bara sjunka genom jorden och komma ut i Kina. Men vi har klarat det, med huvudet högt. Och jag är så oerhört stolt över alla i min klass - vi är värda guldmedaljer allihopa! 



Hipp hipp hurra!
När Mona har slutat jobba så ska vi fara till 55-åringen på kalas, en mysig avslutning på denna torsdag! Sen är det bara en halv dag tills man får göra helg. Tack gode gud för det! Jag har varit helt slut på denna vecka, jag fattar egentligen inte hur jag lyckades ta mig upp från madrassen igår för att göra ett löp-pass. Ibland är jag envis :)

Nu ska jag hänga upp lite tvätt och sedan ta och fundera lite över livet. Jag tänker bra när jag hänger tvätt.


Dö gäddhäng, dö...

Fissurförsegla (?)
Blev en lite längre dag idag, har just fått mig nå mat i magen och slängt mig här på min kära lilla madrass med datorn i knät. Vad skönt det är att få kvälla! Patientbehandlingarna har gått bra, tandsten har skrapats bort och karies har upptäckts. Var jättetaggad på att få göra fissurförsegling, "fissurförsegla 27" stod det i tidboken. Men till min förvåning och besvikelse så var den redan fissurförseglad, även de andra kindtänderna. Så kan det gå! Förhoppningsvis så är morgondagens fissurförseglingar ogjorda :)

Gäddhänget.
Sprang ner på läkarmottagningen under rasten för att kolla upp mina ögon - gäddhänget och svullnaden. Tydligen så är det en eftersläng efter halsinfektionen jag hade just innan påsk.. Läkaren trodde att halsinfektionen hade varit körtelfeber istället då den hade suttit i så länge och att mina ögonbesvär hade börjat några dagar efter tillfrisknandet. Eller. Så är det så att jag är på väg att bli allergisk mot någonting. Så gäddhänget och svullnaden ska jag bara vänta ut, vilket kan ta flera månader... Jippie.

Jag är så trött och slö..
Ska banne mig försöka ta mig i kragen och snöra på mig löparskorna ändå, men det känns för tillfället som ett omöjligt uppdrag..

Saknar min Kittykatt!!


Syster yster på blogg.se!

Ni har väl inte missat att man hittar syster yster på blogg.se!
www.larssonangelicaa.blogg.se


Sant-sams!

Desireé + röntgen + dator = sams!
Idag så valde både dator och röntgenapparat att samarbeta med mig, jippie jippie! Patientbehandlingarna gick bra, journalskrivningen hann jag med och mitt alginatavtryck blev perfekt!! Betydligt skönare att gå från kliniken med en bra magkänsla till skillnad från i fredags... 

Desireé + Amanda = sant!
Jag & Amanda Panda fick middag hos mor E och sen for vi runt och raggade med lill-goffen här i Arvidsjaur, lyssnade på musik och pratade lite strunt. Vi har även varit väldigt hurtiga, en löptur har vi också hunnit med! Nu väntar en varm härlig dusch och sedan är det massage-dags, jag å Amanda är ju alltså bara perfekta för varandra :)

hur ska det gå...

Klant-Dessan

Åååååh, neeej!
Råkade slå av telefonen och pin-koden har jag i lägenheten, drygt 30 mil bort. Typiskt klantiga mig! Ni når mig nu genom telepati och genom Monas nummer ett litet tag framöver.

Nalle Puh.
Fick mig iallafall ett gott skratt då jag loggade in på min Spotify idag. Ett helt album med Nalle Puh-låtar var inlagt på en spel-lista. Nu tror jag allt att det är nå busiga pojkar som vart framme å trixat med min Spotify... :P

"Gode"

De är gode mycke snö i Arvidsjaur. Jag & Pollan blev jäkligt blöt efter vår promenad, till största delen så berodd det på en bil som skvätta ner oss. Det såg ut som om Polly had stått i duschen och det bara droppade från mitt hår när jag komme in igen. Välkommen våren säger jag bara!

           Idag                                        Igår


Idag åt jag & Mona pizza hos mor E och nu sitter vi i soffan å har gode mysigt framför en film. Har varit en lugn dag idag, får väl se om man kanske drar sig på badet imorrn. Om nu Johan följer med som liv-vakt, annars kanske man hittar på något annat :)

Säg ingenting till mig - Melissa Horn


Valborgafton i november

En dålig dag...
Min fredag började allt annat än bra igår. Datasystemet krånglade, röntgenprogrammet hakade sig och de gick som halverst med behandlingarna. Ville bara sätta mig och gråta där ett tag.

Beslutsångest.
När ja komme hem till Mona kände ja som int för nånting, samtidigt som ja hade oerhört mycket ångest över helgen. Skulle jag köra hem, till stensele eller till umeå? Men pappsen gjorde valet lätt för mig, jag skull int ut på nå vägar i detta väder med sommardäcken. Så det blev att stanna kvar här hos Mona och bara känna lugnet, vilket kändes riktigt skönt!

God mat och trevligt sällskap!
Mona gjorde supergod middag som vi åt tillsammans med "lille-bror" och mor E, hoppas jag lyckas charma till mig receptet! Sen raggade hon upp lite sällskap åt mig så jag svidade om och drog till Ida & Johan för att hänga med på lite festligheter här i byn. Trevligt, trevligt!

Snö, snö, snö!
Det blev en lång och behövlig sovmorgon idag. Jag hade hoppats att ja skull lyckas sova bort svullnaden och gäddhänget runt ögonen, men icket sa nicke. 
Näe, nu är det dags att slänga på sig nå kläder och välkomna denna snöiga dag! Det snöar hur mycket som helst, ser precis ut som om det är november!


RSS 2.0