kvistar och palt


sovmorgon

Det känns oerhört dumt att nu ha spenderat två nätter på "soffan" som jag gladeligen inte skulle behöva sova längre på. Men jag kan inte hjälpa det. Jag har väldiga besvär med att somna och ser på tv till sent om nätterna. Vaknade vid sjutiden igårmorse, stängde av tvn och gick in till sovrummet. Och inatt såg jag på tv till två tre innan jag la mig "på riktigt". Resultatet blev att jag inte klev upp förrän klockan var två idag. Yeej.

Har bara stirrat in i tv, dator eller väggen idag. Så jag kan säga att jag verkligen längtar till besöket av fröken T som kommer senare ikväll.


recognition

.i went to the doctor and guess what he told me.


sick it

im starting to get worried.
Det är någonting som inte stämmer. Sjuk blir man alltid. Men ända sen januari har jag smått varit sjuk gång på gång på gång. Egentligen aldrig känt mig helt pigg. Spelar ingen roll om jag sover till sex, åtta, tio eller tolv -jag är trött och slapp och har ofta huvudvärk och en trött känsla i kroppen. Jag vill inte gnälla, jag vill själv tro att jag är en hard-ass som tål mycket. Men nu börjar jag tvivla, jag är nog trots allt ingen superman.

Blev hemmadag för mig idag. Fortfarande en hemsk känsla i kroppen och magen trubblar, däremot ingen feber. Vet inte vad som varit värst -samvetet över att jag inte varit på jobb eller att jag faktiskt är sjuk.

Det blir alltså ingen fotbollsmatch på mig ikväll, men det är ingenting som jag går omkring och deppar över. Blir trött bara av tanken att springa omkring på planen.


Inte lätt att vara sjuk i Norge

Idag har jag haft en tung och febrig dag. Höll ut i det längsta laget och gav inte efter förrän klockan var tre, då for jag hemåt och smällde av på soffan. Illamående och magtrubbel har hållt mig sysselsatt ikväll, huff huff huff. Jag har däremot väldigt svårt att känna ro i kroppen, svårt att faktiskt acceptera att jag är sjuk. Jag behövs på jobbet. Jag har full dag imorgon och vi behöver den personal vi har. Samtidigt som jag känner att jag kommer nog inte klara en till febrig dag. Men samtidigt tänker jag -höll jag ut idag kan jag hålla ut imorgon. Ne fy. Det är inte lätt att vara sjuk i Norge. Jag har en moral som ger mig dåligt samvete utav dess like och jag har svårt att bedöma om jag är tillräckligt sjuk för att vara hemma. Ska sova riktigt gott inatt och sedan ta ett beslut imorgonbitti.


Tvivlar förövrigt inte en sekund på att jag kommer att sova utomordentligt gott inatt, jag har äntligen fått min säng på plats. Heder och tusen tack till turid & rune som skämmer bort mig med all tänkbar hjälp, de är som några actionhjältar -de fixar allt! Hädanefter ska jag hålla mig undan från jysk, det har bara varit trubbel trubbel trubbel. Kassörskan gav mig ett madrassöverdrag som plåster på såren och det säger jag väl tack för. Men jag kan inte hålla med om att ett överdrag slätar ut den förlängda väntetiden på 1mnd bara för att de var lite efterklok... Madikken har iallafall redan gjort sig hemmastad i den nya sängplatsen så jag ska snart göra henne sällskap :)

madikken myser i mitt rum i forsmark :)


Igårkväll sorterade jag upp bland alla mina cd-skivor. Satte in rätt skivor i rätt fodral, kastade de repiga och lyssnade och namngav de som såg tomma ut. Blev ett projekt som tog en hel kväll. Blev ett projekt som väckte många känslor och många minnen. Hade skivor sen fyra-fem år tillbaka så det var oundvikligt att minnesbilder och känslor dök upp. Det är finurligt det där sambandet mellan musik och känslor, vilket förövrigt var ett projektarbete jag gjorde i gymnasiet. Heavy stuff, yes indeed..somethings missing.

(lisa -i did it!)


dessi sementerar

nej, nej, nej! Det låter som om min dator ska dö vilken sekund som helst, min magkänsla säger att det är fläkten som lever om, hmm. Någon datakunnig människa borde se över den, bara för att se så allt är ok. Sen vill jag snabbt som tusan få mig en sån där extern hårddisk så jag kan rädda allt som räddas kan inför ett framtida datahaveri.

Sementerade två stycken kronor i fronten idag, provisoriskt. Och sen var jag med på provisorium, både alukappa och ion. Hujj hujj hujj, det är nästan så jag snart blir lite små-mallig!

Tog mig upp för att duscha imorse (hör och häpna!), men när jag kom hem från jobbet idag kändes det att jag hade varit vaken och igång sedan sex imorse. Jag ska ju iofs inte klaga när det är sisådär tiotusen älgjägare som klev upp tidigare, men ändå. Så jag tog mig först en powernap innan jag bestämde mig för att göra lite nytta. 

Snörde på mig löparskorna och testade knät uppför trapporna i hoppbacken. Sedan har jag tvättat två maskiner och eldat på som tusan för att de ska kunna torka plus rensat garderoben. Efter det har jag inte gjort särskilt mycket för världen, suttit och halvsovit framför Disney Channel -gud vad vuxet.

Nu ligger jag här i sängen och har ångest över allt och ingenting, men framförallt över den här j*vla hårskallen.

i know it was me who called it over but i still wish you fought me untill your dying days
dont let me get away


.

Har varit en liten tur på Gruben och dansat swing där jag fick ett kärt kärt återseende av min goda vän M, gillas skarpt! Nu ligger jag i sängen med dator & Madikken och börjar tänka att jag nog grävt mig själv en riktigt stor grop då jag väljer att duscha imorgon istället för ikväll. Jag kan inte direkt säga att jag har varit någon stjärna på att ta mig upp i tid den senaste tiden. wish me big luck.

Var hemma i helgen. Försökte mig på en storrensning i flickrummet och jag måste säga att det gick riktigt bra. I tillägg så fick jag en hel massa kläder av mammas väninna, har knappt provat hälften så man kan säga att jag har veckokvällarna räddade av diverse klädprovning.

Jag och pappa tog oss en roadtrip via ängesdalsvägen till forsmark och sedan hem. Lite djurspaning och diverse fix i forsmark, vilket resulterade med att jag nu har ett köksbord här i lägenheten. Som jag dessutom har målat underredet på, jag är så duktig med färg och pensel numera så ni kan inte ana.

Hälsade på morfar på lördagen. Han var så glad att jag skulle komma att han hade gjort tårta till mig, söta lilla morfar. Tyckte han verkade pigg och glad och det gjorde mig varm i hjärtat. Så det tog extra hårt när han idag blev ivägskickad till sjukan. Och vidareskickad till lasarettet nu ikväll.     tänker på dig morfar ♥..jag är så patetisk..


Ojski Pojski

Kom faktiskt på en orsak till varför jag drömde den krigsinspirerade drömmen. Häromdagen sorterade jag upp bland mina smycken och hittade min id-bricka. Jag började fundera över hur det skulle vara att leva under krigsomständigheter och skänkte (herregud, stavas det så?) en tanke till dem som gör det. Sedan flög tankarna bort till wolverine och hans id-bricka, kanske min id-bricka var upphovet till min dröm. På tal om drömmar så berättade pappa att han hade drömt att jag hade stöld-kupper här i Norge på nätterna, undrar vad som var hans upphov till den drömmen?

Igår på arbetet gjorde jag både fyllningsdebut och cerec-debut. För er som är insatta i ämnet så fick jag observera arbetsgången i inlay och putsade sedan till den. Sedan så la jag och putsade en palatinal och en subgingival buccal fyllning i överkäksfronten. Jag kliver uppåt på min tandhygienist-stege :)

Idag har jag haft en hängig och hemsk dag, trött i kropp och huvud men dagen har flutit på. Dum som jag är så var jag med i fotbollsmatchen som jag nu i efterhand gärna hade skippat (förlust med 0-6). Nu ska jag läsa lite i min bok och sedan är det natta.

"godmorning sun, i am the earth"

RSS 2.0