Måndagg

Det går som dåligt inför Norge-flytten för mig.
Ska bege mig till Mo någon dag här i veckan för att fixa lite grejer; kontonummer, betalningskort, inregistrering och framförallt -jaga lägenhet. Lägenhetssökandet har ju varit ett evigt jitter för mig, det ligger endast 11st ute nu, varav hälften endast är ett rum. De flesta som jag ringt på var redan uthyrda, förutom en som M har kollat in åt mig. Annonsen sa att den skulle vara koselig. M sa att den var sunkig.

Rösta på syster yster!
Så tyvärr så kan jag inte följa syster yster till Kramfors där hon ska sjunga i semifinal. Ring 099-555 04 och rösta fram henne in på Svensktoppen! Samtalet kostar 1.50 kr och man kan rösta fram till onsdag.
G´luck Anki! ♥

Frissering och mördarrunda.
Idag har jag typ sovit bort hela dagen.. I övrigt har jag och mamma varit hos morfar och hälsat på, vi hade handlat åt honom och sen frisserade jag skägget. Han blir så glad och nöjd varje gång :) Sen har jag varit ute på baksidan med både Tina och Kitty, njutit av solen och rensat altanplattorna från ogräs. Tog mig an min mördarrunda också, och idag gjorde den verkligen rätt för sitt namn. Fy f...

Nu sitter jag inne på mitt rum och funderar över hur allt ska kunna ordna sig innan nästa måndag.. Men livet är ju som en brustablett -det löser sig! Får bara hoppas att denna brustablett är lätt-löst.... :P Ska rensa upp lite i mitt stökiga rum nu, jag får ju herrbesök ikväll ♥


Kreta

Vi hade lite otur med vädret, men vi har haft det alldeles underbart på Kreta ♥
• sol och bad i gigantiska vågor
• mysiga promenader längs oliv- och apelsinlundar
• vandring uppför bergen med obeskrivlig utsikt
• souvenir-shopping
• fantastiskt god mat på mysiga tavernor
• och gratis raki (kretiskt brännvin)

tack för en underbar semester pussis!


Midsommarhelgen har jag spenderat i ett blåsigt, kallt och regnigt Forsmark, men badtunnan och sällskapet värmde :) Nu är jag & Kitty i Hemavan. Vi har så himla mycket att stå i inför flytten till Mo, så vi tjuvade iväg hit upp i förväg..
/Dessi

förtvivlad

Burr burr!

Nu är det inte länge kvar innan avfärd!
Väskan är nu nästintill färdigpackad och resfebern har jag fått, allt är som det ska! Imorrn far jag till Storuman för att sedan tidigt på torsdagmorgon flyga till Arlanda, sweeeeeeeeeeeet!!

Kan ju säga att det känns ofattbart härligt, speciellt då jag under kvällens promenad med Tina var tvungen att sätta på mig långkalsonger, pannband och halsduk- burr burr!

Ska fixa det sista med packningen ikväll, pappa sitter och gör iordning en kamera som jag ska få ha med mig. Sen ska han operera örat mitt också :P

Blev så oerhört lättad av beskedet att storumans flygplats INTE är drabbad av strejken, tack oh tack!

Är det måndag, så är det.

Att göra:
• Ringa till norska tullverket √                      
• Fixa vidimeringen √                                  
• Betala legitimationen √                              
• Sända iväg alla papper till socialstyrelsen √ 
• Springa min mördarrunda √                      
• Handla inför middan √                              
• Tvätta √
• Promenera med Tina √                                                  
• Renbädda √ 
• Börja packa inför Kreta-resan                 
• Prata med M.
• Kolla lägenheter
• Packa ihop inför flytten

Nu har jag för övrigt både pin- och pukkod nedskriven och min gamla Siemens i bruk, TACK H!


Du behöver ett Sony Ericsson-batteri

Jag får tamme mig sinne på telefonen.
Tänkte att jag skulle försöka återuppliva telefonen med hjälp av att starta om den, då pin-koden ska vara här hemma nånstans. Skulle sätta den på laddning under tiden jag letade så den inte skulle dö helt för mig, och då kommer detta upp på displayen: "Du kan inte ladda denna telefon, du behöver ett Sony Ericsson-batteri." DET ÄR JU FÖR FASEN ETT SONY ERICSSON BATTERI I MIN SONY ERICSSON TELEFON!! 

Har nu dammat av min rosa lilla Siemens och bytt sim-kort. Däremot så hittar jag ju inte den förbannade pin-koden, jag känner att snart flyger jag uppi taket. Allt hopp ligger nu hos snälle H som kanske kunde fixa fram koden. Snälla, åh snälla...

Det här var ju kul! Jävla satans skiiit!
Det blev iaf ett rätt stort ryck borta i Forsmark idag, vi har nu lagt golvet i hallen färdigt. Jag har sånt där lim överallt, blir imponerad över att jag har så mycket i håret, skillat! Ingen var väl egentligen så speciellt taggad på att ta sig an tapetseringen i köket, men till slut var det mammsen & Anki som tog det på sitt ansvar. Var tvungen att skratta lite åt syster yster som först utbrast "Det här var ju kul!" vilket sedan följdes av fina svordomsvisor. 

Mammsen blir kvar där borta tills imorrn, hon skulle städa och greja. Hade tänkt stanna med henne, men jag ville som att Kitty skulle få komma sig hem plus att jag har en hel del som väntar mig imorgon.

Näe... nu ska jag gå och vakta telefonen, sedan ska jag kasta mig i duschen!
/Dess


Telefonjävel

En Sony Ericsson i koma.
Efter att pappa hade slutat jobbet igår så packade vi bilar och släpvagn och drog till Forsmark. På kvällen när vi satt kring köksbordet och umgicks fick min telefon fick cp-damp och slutade fungera. J**la skit... Har inte pin-koden i huvudet, men så fort jag kommer hem till Hemavan ska jag testa slå av den och sedan slå på den igen. Hejja hejja min blommiga fina telefon som jag inte har betalat färdigt än..

Det går framåt.
Här i huset går renoveringen framåt, det kommer bli supermysigt när allt är färdigt! Vi har just smällt i oss supergod middag som mammsen har kockat ihop i det nya köket. Nu har alla gått för att ta sig en powernap innan vi fortsätter, förutom mamma som tog tag i disken.

Idag har vi dessutom haft superfint väder så jag drog på mig löpar-skorna för att springa storrundan här i byn. Det var varmt och kvavt, fanns nästan ingen syre alls efter skogsvägen, men härligt var det!

Bort stressen/ångesten/oron. Bort.
Jag & Kitty ska nu ta och lägga oss på vår madrass och slappna av lite. De senaste dagarna har varit fyllda med papper hit och dit, lägenhetssökande och allt annat som måste ordnas. Om bara Mo hade legat i Sverige hade allt varit så mycket enklare, det är inte lite som måste fixas inför flytt till Norge har jag märkt. Jag hoppas att allt kommer att lösa sig snart, jag vill inte sitta och ha ångest/oro över allt som ska fixas. Speciellt inte nu inför semesterveckan i Kreta.
Då vill jag ju bara njuta :)


Hybel

Gud vad länge till jag får sova, tänkte jag när jag vaknade till vid åtta imorse. Försökte somna om igen, men alla "måsten" bara snurrade i huvudet så jag stegade upp och började min dag.

• Rensade undan kläder. (vilket tog typ hela förmiddagen)
• Letade lägenhet.
• Frisserade morfar. (han blev sååå glad:)
• Promenerat med Tina.
• Letade lägenhet.
• Försökt ordna så jag får ner resterande grejer från Umeå.
• Kollade upp ansökningen för legitimationen. (jag vet hur vi ska göra nu evelina!)
• Letade lägenhet.
• Skrivit ut arbeitsavtalet.
• Sprungit min mördar-runda.

Lägenhets-sökandet har gått halvdåligt, jag är alldeles snurrig i huvudet av allt letande. Igår fick jag höra att det både är dåligt om/och dyrt med lägenheter, speciellt om man vill bo centralt. Vilket vore en stor fördel, då jag inte kommer att kunna ha tillgång till bil där. Sant, som det var sagt. Det är dåligt om dem, och de som finns.. Ja, de kostar därefter.

Trodde där ett tag att jag hade hittat drömstället -ett loft på 40kvm för 4tusen/mån INKL. ström/internet/tv, perfekt! Men när jag äntligen fick tag i han som rådde om det fick jag höra att han redan hade hyrt ut det. Tycker faktiskt att han kan ta bort annonsen så han inte krossar fler drömmar...

Hittade ett till ställe i ungefär samma prisklass, fast då var inte ström/internet/tv inkluderat i hyran. Men det låg bra till, inte alls långt gångavstånd in till jobbet. Däremot så blev det nitlott där också, då de inte tillåter djur i lägenheten.
Kitty-katten vill jag ha med mig ♥

Ska fortsätta mitt sökande under morgondagen, jag hoppas verkligen att jag hittar nått till mig & Kittykatt.

7dagar kvar till sol, bad, värme och myys!


Tannpleier Desireé

Jag har fått jobb!
Arbetsintervjun gick bra och resulterade med 1 års vikariat som tannpleier i Mo i Rana. De verkar vara så mån om att man ska trivas och ha det bra samt att man ska få utvecklas, det här kommer verkligen att bli ett lärorikt år! Men jag måste säga att det är väldigt mycket som snurrar i mitt huvud just nu- bostad, bank, transport, fack, registrering, tredje året.... Men innan min anställning börjar så ska förhoppningsvis alla bitar ha fallit på plats, spännande!!

Intervjun var inte förrän på eftermiddagen, vilket gjorde att jag & mammsen såg en chans - shopping! Hittade mig en väldigt fin klänning och det jag framförallt var ute efter, en bikini. Det slutade med att jag åkte hem med två stycken! :P

Det är väl inte bikini-väder än, tänker ni nu. Men det är det i Grekland!
Jag & Pussis åker till Kreta nästa torsdag och blir borta i en vecka, helt fantastiskt UNDERBART! Och väldigt behövligt, jag ska bara koppla av och njuuuta. ♥

Nu är det dags att lägga huvudet på kudden, dagen har varit väldigt givande men även tröttsam. Har mycket att ta tag i imorrn!


Snart hemfärd

Idag har vi hunnit en massa på vår att-göra-lista.
Alarmet ringde 7.oo, då var de bara att he sig upp för att kasta in tvätt i maskinerna. Efter det har det varit full rulle hela dagen- hit och dit, av och an!
Men jag klagar inte, det är ett roligt "göra" :)

Nu är lägenheten proppad med bagar, väskor och kassar. Jag kan inte förstå att vi (för det mesta jag) har så himla mycket grejer. Jag får nästan ångest när jag tänker på hur mycket städning och rensning som väntar på mig när jag kommer hem. Men det ska bli skönt att få komma hem, få rå om mammsen, pappsen & lilla Tina lite gran. 

Imorrn ska jag stanna till i Forsmark och ta mig en tjuvtitt inni huset. Mamma & pappa har ju varit där och grejat flera dagar nu, ska bli så himla roligt att få se! Har ju fått mig lite resultat-bilder över telefonen, det ser så fint och mysigt ut! 

Så imorrn blir det alltså att lasta Golfen proppfull och sedan gasa iväg upp till Hemavan ♥

Nydala runt

Det krävdes 4st stora ICA Maxi papp-kassar med kläder och en tygbag med skor för att tömma min garderob. Och eftersom garderoben hemma i Hemavan också är full så har jag en svag aning om att jag kommer att måsta rensa en massa då jag kommer hem. Suck.

Jag tog mig en cykeltur ned på stan också, men hittade däremot inte vad jag letade efter, jag hoppas att jag och mammsen hittar nånting i norska Norge istället.

Kockade ihop spaghetti & köttfärssås till middag - farmors köttfärssås!

Vi har även hunnit vara hurtiga och tagit oss en löptur runt Nydalasjön, mina nya skor går som raketer! :) Just nu sitter jag i min mysiga härliga morgonrock och ska smälla i mig en kvälls-cider!


Sundag

Solen skiner - lovely!
Väntar på att solen ska komma "ända runt hörnet" och nå vår balkong så jag kan sätta mig där med en kopp kaffe och lösa lite kryss. Under tiden har jag massa att pjollra med, ska börja packa ihop de grejer som jag ska ha med mig uppöver. Jag blev oerhört förvånad över skol-högen som jag planerat att ha med mig. Det blev en hel kartong med skolböcker samt en stor tyg-bag med pärmar och mappar - vad mycket kunskap jag tar med mig härifrån!

Dessutom så måste jag på nått sätt få med mig hela garderoben med kläder.. Tricky!

Kitty är så kelsjuk och go, jag är så glad att hon är tillbaka! ♥


Jag rakar mig bara till speciella högtider

Jag har tagit yrkesexamen som tandhygienist!
Tillsammans med M. höll jag i själva cermonin, vi var "gode" nervösa innan vi skulle köra igång. Tal å sånt är väl int riktigt min grej, men vi hade klurat ihop en rätt fyndig dikt som fick summera våra två år. Blev även gitarrspelande och sång, vilket fick stora delar av klassen att fälla en tår eller två. Svårt att spela när man blir darrhänt av alla känslor, kommer sakna er!


Mammsen, pappsen & syster yster reste hit över dagen för att spendera denna dag med mig ♥  Min far var orakad och oklippt - "Jag rakar mig bara till speciella högtider", hoho! Dessutom så kom kusin vitaminerna över på middag, jag hade en helt underbar examensdag!


Tack pussis, mamma/pappa, syster yster, Stenvalls & Lisa´s för de fina examenspresenterna!

Förutom examen så är det mycket annat på gång just nu.
 
Grattis syster yster till en plats på SVENSKTOPPEN! ♥

Henne kan ni höra här:
http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=65&date=2010-06-03&sida=2

(Tryck på sändningstiden 7.30-8.00, cirka 7.40 in i sändningen)

En arbetsintervju i Mo i Rana är också inbokad, om ca. 4dagar kommer jag ha ett besked över hur mitt liv kommer att se ut den närmsta tiden - både vemodigt och spännande!

Massa annat roligt är på gång nu också, håll er uppdaterade! :)

RSS 2.0