Stora planer men "liten verkstad"

 

Jag lyckades med att ta mig isäng mycket tidigt igår, men somnade gjorde jag lik förbannat inte förrän klockan var ett. Sover alltför dåligt på nätterna och är alltför trött om dagarna. Inatt drömde jag att jag sov i typ en militärlokal, massa våningsängar i ett allför litet rum, och vi som låg där var alla jätterädda och gömde oss under täcket. När "de onda människorna" kom in i rummet höll jag andan och låg stilla stilla. Jag ska hålla er uppdaterade om någon fortsättning på den drömmen kommer.

Dagen på jobbet har gått i ett, varit precis enligt tidsschemat men ändå haft en stressande känsla hela dagen. Många funderationer dök upp i huvudet och jag stångades med en känsla av att det är så mycket jag inte kan (som jag egentligen borde kunna?) Hoppas på att få svar på det mesta imorgon.

När jag kom hem var jag så trött att ögonen sved och jag la mig för att sova någon timme, men någon riktig sömn fick jag inte då jag halvt om halvt vaknade av älgkliven ovanför mig och telefonen som ringde ute i hallen. Orkade inte bry mig och jag konstaterade -gud vad jag är asocial.Kokade mig massa makaroner till middag, måste ju ladda inför kvällens innebandy. Blev glad när jag idag fick besked om att det skulle börja redan ikväll. Jag blev så glad att jag gjorde Marcolio-dansen inne i sterilen.

stora planer, men "liten verkstad"

 

 


Jarlsberg !

Jävla dyr garderob alltså

Helgen har egentligen bara bestått av diverse fix, konstant. Dataskrivbordet och den nya datahörnan tog den mesta tiden av lördagen och när jag hade hämtat min pizza och hyrt en film slängde jag mig på soffan med ett glas vin. Planen var att lägga sig relativt tidigt med lite bokläsning, är faktiskt inne på bok nr tre efter semestern. (saaay whaaat?)

"heia, möt oss på onkel oscar om ett minutt!"
Smset fick mig att hoppa ut ur myskläderna och in i partykläderna, vi skulle på ramona och shaka loss. Efter att vi betalat för inträde och garderob, dansat en dans lockade onkel oscar för den tredje och det slutade med att vi hängde där tills krogen stängde. Så kan det gå, tror det är första och sista gången jag betalat så mycket för att få hänga in min jacka. Men jag hade det trevligt och tackar mig själv för att jag tog mig ut. Jag behöver komma ut :)

Då man är ute väldigt länge i norge (eller beroende hur man ser på det -man går ut väldigt sent) la jag inte huvudet på kudden förrän kl var halv fem. Jag var alltså inte uppe med tuppen imorse. Men jag har ändå hunnit med en massa nyttigt idag -tog mig en liten powerwalk / joggingtur upp på mofjellet och sedan har jag suttit nedsjunken i diverse pärmar och papper och rensat, rensat, rensat.

Time out var för övrigt för jävla bra ikväll, det är gott att få skratta lite.
Nu blir det serietittade från sängen, min nya datahörna blev ju alldeles utmärkt.
nighty nighty


Dataskrivbordet, del II

Tog tjuren vid hornen, eller rättare sagt insektsnyckeln i handen, och tog mig an avdemonteringen av dataskrivbordet. Sedan samlade jag ihop alla tusen delarna och la dem prydligt under trappen som leder till mitt nya krypin. Datahörnan ska nu omvandlas till en plats att sitta och äta. Köksbordet befinner sig tyvärr i Forsmark och vem vet när jag får det hit :/ Det kommer bli första gången på över ett år som jag kommer ha ett ställe att kunna sitta och äta ordentligt. Ett bord att kunna duka på, inför kaffebesök som annars har fått sitta som fiskekrokar och ostbågar.

Men vars tusan skulle jag placera datorn och datahögtalarna?
Då åker man till Jysk och köper en liten mini-data-bord-hutsch som även fungerar som nattuksbord. Så min dataplats finns i sovrummet, vilket är perfekt då jag älskar se lite serier innan jag säger godnatt till mig själv och katterna.

Bara jag nu får hit matbordet så är jag mer än nöjd!!!

så här ser min hand ut efter en hel dags skruvande. (blir härligt med handsprit imorgon)

Fredagsmys med Råttatoi

Jag har kommit fram till en förskräcklig sak angående dataskrivbordet...

...som jag ägnade massa tid till att skruva isär (även min far) och numrera alla bitar för att sedan lasta in tusen bitar i den lilla opeln som jag då hade. Körde den sedan från forsmark till mo i rana för att i tusen bitar bära in den i ett förråd hos en kollega. När jag sedan fick flytta in så for jag till min arbetskollega och lastade in de tusen bitarna i audin för att sedan ta de tusen bitarna in i den nya lägenheten.

Jag & Jenny (framförallt Jenny) ägnade sedan två timmar åt att få ihop alla bitar på rätt plats. Och när det sedan var färdigmonterat insåg vi att det var alltför stort så vi ägnade sedan tid åt att avmontera hälften av skrivbordet. Den hälften bar jag ut i audin och fraktade hem till Hemavan..

Nu sitter jag här och tänker -jag vill / kan inte ha det här dataskrivbordet. Det är stort och otympligt och jag har kommit fram till att jag hellre prioriterar en plats att sitta och äta på än ett dataskrivbord. Och komplettera med en liten bokhylla för förvaring av pärmar och böcker. Det som känns mest jobbigt är allt besvär jag lagt ned för att få det hit -BLÄ!


Nu sitter jag och har fredagsmys med mig själv och katterna framför Råttatoi..

Fotballkamp

Dessi Messi levererade två mål på gårdagens fotbollsmatch!
-vad händer? jag brukar ju aldrig göra mål!

Kanske det var middagen (två paket kakor och mjölk)? Eller var den privata hejjarklacken på läktaren? Det förblir en gåta, men hoppas på repris nästa torsdag. Förutom att jag då inte ska somna direkt efter jobbet och hålla på att "försova" mig fram till matchstart kl 20. Då ska jag äta ordentlig middag och ladda med hög volym, sådär som jag brukar göra :)

på tisdag börjar kanske gubb-bandyn!!!!

Inga jävla krokodiltårar

Första dagen på jobbet efter semestern avklarad, tre man kort pga sjukdom men dagen flöt på som rinnande vatten. Varmt välkommen säger jag till vår nya kollega, en tannhelsesekretär :)

Förutom att jag har skrivit kontrakt med hyresvärden och snabbt ätit en bit mat så har jag städat konstant i fyra timmar, blev helt chockad när jag såg på klockan! Men med stereo blir allt roligt. Vill ju det ska vara skinande rent, mysigt och trevligt inför övernattningsbesöket som anländer imorgon -syster yster med väninna.

Syster Yster har faktiskt aldrig hälsat på mig här i Norge, jag undrar hur jag ska få tid att visa allt för henne bara över en kväll -jag får helt enkelt ta en speedversion av Mo i Rana.

Nu tror jag det får bli en liten promenad i småregnet, bara för att få gå av mig lite. Sedan tror jag det blir sängen direkt, tillsammans med boken och ett kvällsavsnitt av american dad.

lev o må!

"det är omanligt att gråta. har du någonsin fått pepparspray i ögonen? -det är MANLIGA tårar! inga jävla krokodiltårar" -mammas nya kille


-godnatt-

känt mig ensam och eländig hela dagen
grät en skvätt innan jag insåg det bara är att torka tårarna och bita ihop

nu lägger jag mig och ser american dad
-godnatt-


Vintersug

Fick ett oerhört stort sug efter vinter. Då man får pälsa på sig ytterkläder, mössa och vantar för att sedan gå ut i en knastrande snö och bitande kyla. Sen är det ingen nackdel alls att när vintern närmar sig så drar alla inomhusaktiviteter igång, då har jag många kvällar i veckan räddade av dans, fotboll och innebandy. Snälla vintern, skynda dig!

Idag är jag väldigt rastlös. Har tvättat tre maskiner med kläder, det är ju iofs inte någon speciell onödig syssla. Sen har jag i princip läst en bok hela dagen.. Vill så väldigt gärna bara lägga mig och se tv, men den har ju typ gått sönder!!! Sen vill jag få upp stången i dörrkarmen, få fast brandvarnaren, få fast kökslampan och se till att enkäterna till bilförsäkringen kommer iväg. Och ja, få hit den där madrassen som säkert har anlänt till jysk..

Det är bara att fastställa -jag behöver en manlig vaktmästare i detta hushåll!!

..

redo för servering!

luck chuck

Fem minuter efter att jag klivit upp ur sängen ringde telefonen och jag skulle gå utanför lägenheten och ta emot en nyckel. Gud vad tjusig jag kände mig när jag mötte nyckelmannen. Jag kände att han säkert tänkte "ska verkligen hon ha ansvar för nyckeln?"

Lika vacker som när jag tog emot nyckeln, lika vacker var jag när jag sedan drog ut på byn för att hitta mig kläder att ha. Kom hem med både finbyxa och vit överdel, men har nu två alternativ. Och håret!! OMG.

Tänkte att en sak i taget brukar ju vara en bra plan, så jag har börjat med frukost och en stor kaffekopp. Sedan en tripp till lokalen med fullpackad skuff. Nu ska jag måla naglarna. Och sedan pröva ut kläder och fundera ut frissyr. Kanske jag skulle tagit mig en powernap också..

man skulle vart bästis med killarna i fab 5..


full fräs

Idag har de vart full fräs hela dagen.
Först ett besök hos kiropraktorn -aow aow. Sedan en tripp till födelsedagsbarnet alj med blommor och några brända cd-skivor. Hem till datorn för lite fix inför ett projekt jag håller på med. Möte på lokalen för servitriserna. Bort till Selfors för provning av byxor -för långa. Körde bort till Åga där jag fick låna en vit överdel, fick dessutom middag på köpet! Mötte upp bruden för diverse projekt och fix fram till 22.oo Dusch. Provning av kläder -SUCK.

Nu -sängen.

 


radhusdisco

Då jag alltid har varit ett stort fan av christer i p3 så var det inte svårt för mig att avgöra vilken bok jag skulle inhandla mig när jag hade bestämt mig för att jag iallafall skulle läsa en bok under ledigheten - radhusdisco, skriven av en av programmledarna i christer. Läste ut den för någon dag sedan och jag kan varmt rekommendera den!


Nu sitter jag här vid köksbordet i Forsmark med lite vemod i hjärtat, dags att börja packa ihop mina saker och bege mig mot verkligheten igen. Tre veckor har gått fort, alldeles för fort. Men om jag ska se det från den ljusa sidan -så har jag ju iallafall läst en bok.

Här i Forsmark har jag bara stormyst med djuren. Tina och jag har gått många fina skogspromenader, både i solsken och i regn. Och inte att förglömma -tina har suttit x antal minuter här i slänten och spanat / jagat. Jag har varit extremt duktig gällande knämotionen, både promenader och joggingturer.
Har även fångat mig en fin liten harr med kastspöt som resulterade i en fin liten middag. Jag har målat mina golvlister vita och ytterligare funderationer angående rummet har tagit form i huvdet. Singer-bordet ska för övrigt ut därifrån, jag skallar det bara...


inte vilken dag som helst

grattis på din dag
/desireé, tina, kitty & madikken


tina 5år

vi är i forsmark och myser -jag, tina, kitty & madikken.
firar lilla tinis som fyller fem år idag
ciao bella
Gomorron gomorron!

Har sovit på saken och nu har jag nog en plan, en bra plan :)
Men nu först blir det att smälta frukosten för att sedan dra ut på knämotion i ett soligt augustiväder.
Jag vet, frukost kl ett?? Men så går man då man sover till efter tolv.

/dessii


blä

vill typ sätta mig i bilen och köra till storuman och vara hos jenny i helgen.
samtidigt som jag känner att jag har ju just kört hit till mo med katter och borde kanske stanna här i helgen för lite knärehabilitering. i tillägg så gör ett glas rosévin till kvällens avsnitt av vänner att det kommer ju hur som helst absolut inte på fråga. hade även varit kul att va i sorsele på lördagkvällen, träffa lite gamla goda vänner. få sig lite kramar och höra "hej dessan, vad kul att se dig!"

men jag har iallafall bestämt mig för ett par dagar i forsmark senare i veckan, lite lugn och ro i paradiset. jag och mina små kissekatter.

herregud vad jag känner mig som ett psykfall då jag sitter och känner mig ensam men har liksom valt det själv. kanske blir det att brumma iväg på nya äventyr redan imorgon? stackars katter :(

tänker att jag liksom borde ta tag i det här. kanske gå ut på byn och möta lite folk istället för att sitta här och häcka vid datorn. men att gå ut på någon pub helt ensam, utan sällskap, nääe alltså...

.

desireé + kitty & madikken
kitty & madikken tog jag med mig nu när jag imorse åkte tillbaka hit till norge. åh det är så skönt att ha dem i min närhet igen!! de var först väldigt skeptiska till det nya stället, men nu ligger kitty i och tvättar sig medan madikken sitter o spanar ut genom fönstret, och klätterträdet har de hunnit inviga också :)

knät
hade tid hos kiropraktor för knät idag igen, vilken monsterbehandling. fy FN vad det smärtade när han gick över med den där elektriska saken.. hagjdhu! behandling en vecka till och sedan ett uppehåll innan beslut om röntgen tas. men det är frustrerande att det smärtar när jag motionerar än fast jag inte alls tar ut mig särskilt mycket. jag vill ju kunna ha fungerande knän när både fotboll och innebandy drar igång. han rekommenderade för övrigt mycket cykling den här veckan, hmm.....

försäkring
har fått ett hälsoschema jag ska fylla i och skicka till försäkringsbolaget angående bilförsäkring. totalt SJU sidor med frågor och de ska verkligen ha reda på allt! tog mig lång tid att fylla i det där schemat, speciellt att ta reda på vilka mediciner jag har gått på de senaste året. efter årsskiftet har det ju tyvärr blivit x antal olika preparat. vilken tur jag är duktig på att spara papper.


annars har jag väl inte så mycket mer för mig idag. har en enorm äcklig klump i magen och varför vet jag egentligen inte. stress, panik, oro, ångest.... jag kan verkligen inte det här med semester....


vad ska jag göra i helgen?!

man lyssnar och kommer sedan på sig själv med att le :)


Kiropraktor

Vart hos kiropraktor nu för fjärde gången på en vecka, känner mig mer som en i 80års åldern än 20..

knät.
troligen en miniskskada då det klickar i knät, vilket det inte alls borde göra. utöver detta har jag löparknä och en liten inflammation i knäleden. behandlingen ges via elektriska stötar, och ja.. det känns! får även läxa i att motionera, motivationshöjande.

höger överarm.
fick en kraftig muskelbristning för över 1år sen som jag liksom bara har blundat för. det är ärrvävnad längs muskeln som nu gör att den känns alltför kort -töjning och stretchning två ggr / dag för att förhindra den blir kortare.

nacke / skuldra.
stram muskulatur med mängder av knutar. när han hittar den stora baki nacken, känns det som om han trycker rakt in i huvudet, det ilar som eld i hela mitt huvud. sist blev jag så yr, så trött och hade huvudvärk hela dagen. känns som om jag kan förvänta mig en likadan dag idag....

jag ska börja tänka på framtiden, få in aktiviteter där jag även rör överkroppen och inte bara tränar styrka. allt för att få upp rörlighet och lösa upp det strama. det blir med andra ord massa skate på mig i vinter!


Sen har jag vart på jysk för att kolla om min säng hade kommit, och det hade den. Men ingen madrass följde med och det skulle ta två veckor att få en madrass. Åååh, varför kunde de inte informera om det samtidigt som jag beställde själva sängramen? Jaja.. Ska försöka få hjälp att få hit sängramen idag och sedan låna mig en tillfällig madrass jag kan ha under tiden jag väntar på den "riktiga".

trondheim

en trio till trondheim
vackert stad.munkholmen.
utsikten från balkongen.


utsikten från tornet.


trapplöpning uppför hoppbacken.


shopping från 10.00-21.15

(jag var så sliten att jag hade blåmärken över revbenen efter att ha hängt så mycket på ikea-vagnen)

domkyrkan.Finns mycket mer att visa, men då pappas kamera tyvärr åkte i backen och gick sönder så är detta det enda jag har för tillfället. Får bilder från tone & rita senare i veckan och en ny kamera ska pappa få (tack och lov för reseförsäkring!)

tack tjejer för trevliga dagar! :))))

flytthjälp från sweden

Vill lyfta på hatten för käre Jenny som kom hit för att styra upp i allt flyttkaos och nu trivs jag finfint här inne i det nya krypinnet. jag hade verkligen inte åstadkommit allt detta själv, tack älskade vän! Det enda som saknas nu är att få bort de möbler jag inte längre ska ha och sen sängen jag har beställt. Ni anar inte hur fantastiskt det kommer bli att ha ett sovrum, och en säng! "om du nu kommer att göra klämmackor tre gånger om dagen, 5ggr i veckan,
så kommer jag o tar järnet av dig"


RSS 2.0