Uppladdning

Sitter hemma och laddar upp inför morgondagens löptävling.

Jag vet faktiskt inte vad mer jag ska skriva.
Förutom att två veckors ledighet bara har rusat iväg.

Håll tummarna för mig imorrn!


En jättemysig kväll!

Idag klev jag inte upp förrän efter tolv, snacka om härlig sovmorgon. Tog mig lite frukost och satte mig ute på altanen med en kopp kaffe tillsammans med mamma. Vi har haft härligt väder med värmande sol och jag har bara tagit dagen med ro. For och handlade på affärn inför kvällens fisketur, tog mig en löptur runt byn, tvättade av båten och myst med hund och katt.

Vi bestämde oss för att äta middag i samband med den planerade fisketuren, och vi fick med oss trevligt sällskap av J. Fisk fanns det massor av, det vakade och sprätte överallt. Men tyvärr så fick vi fara hemåt utan någon fisk, ingen som ville nappa på våra krokar. Tom i magarna var vi däremot inte, ikväll har jag nog ätit den lyxigaste middagen man kan äta när man sitter ute. En jättemysig kväll ♥




Hemma!

"Vad mycket du lärt dig på bara två veckor!"
Tänk vad glad man blir av lite skryt, en perfekt avslutning nu innan kliniken har sommarstängt i två veckor.

Efter jobbet packade jag in Kittykatt och väska in i Golfen och brummade iväg till svenska Sverige. Väl hemma väntade mumsiga biffar, potatis, sallad, "riktigt" kaffe och ett (två) efterlängtat (efterlängtade) vinglas, mys mys!
Härligt att vara hemma!


Nu när jag är över gränsen igen kan jag äntligen kommunicera via min fina blommiga telefon. Jag har inte behövt ladda den på över två veckor, det är tragiskt vad lite man använt sig av telefonen. Men ikväll fick jag iallafall ringa till Evelina för att få höra alla smarriga detaljer om förlovningen, och även för att bjuda dem hem till oss på Tärnamarknan. Men oturligt nog så krockade det, saknar min vinpimplarbrud!

Nu är det sängdags, jag laddar upp inför en lååång sovmorgon imorgon!

åter igen, i andra hand.


En tur med Turid

Har varit ute på tur hela kvällen tillsammans med Turid och lilla Vinni. Uppe på toppen väntade fantastiska vyer, en trevlig utflykt och mysigt sällskap :)



Vandringen tog då på, ligger helt utslagen på sängen med Kittykatten hopkurad nere vid mina fötter. Packning och städning får jag göra imorrn efter jobbet, jag orkar helt enkelt inte ta tag i sådant göra just nu. Sängen och Kitty lockar faktiskt lite mer. 

look trough my eyes
and you´ll se


Jag vet.

Idag har det varit lite mer ruljans på kliniken och tiden tickade fort iväg. Dagens höjdpunkt var jordgubbarna och vaniljflötet de bjöd på, mumsfilibabba vad gott! Det är sommar det, nu är det bara vädret som saknas.

Jag längtar tills min mentor kommer tillbaka från ferie så jag får börja komma igång med patientbehandlingarna. Jag har som börjat gruva mig lite inför att själv sitta som behandlare, men det är tryggt att veta att de andra bara är ett litet pling bort. I övrigt så känns det nu skönt när man börjar ha lite koll "bakom kulisserna". Det är mycket som ska fixas och göras iordning. Deras system är oerhört smart anordnat, men det gäller att man har läget under kontroll. 

När det väl är dags för behandlingarna så tror jag att det är väldigt viktigt att jag går in med inställningen att jag faktiskt är nyutexaminerad och detta är mitt första jobb inom yrket. Så jag kan omöjligt kunna allt, men jag vill ändå inte bli besviken på mig själv när jag väl kommer igång.

Men jag trivs på kliniken, alla är så trevliga och omtänksamma. Och det blir en hel del skrattande också. Jag har så svårt att förstå en av tandläkarna på jobbet, ibland hör jag verkligen inte vad det är han ska ha för nått. Så då står vi där och skrattar åt varandra och det slutar med att han följer med ut och pekar istället. Haha.. jaa..

Har just kommit hem från en löptur uppe på berget. Tungt, kämpigt och motigt. Men jag tog mig ut och då är jag nöjd. Laisaliden-loppet närmar sig, vette tusan om formen kommer räcka men jag ska nog ge det ett försök iallafall. Det loppet är verkligen en bragd att ha klarat av, iallfall i mina skor :)


Nu blir det att kasta in en klädhög i tvättmaskinen, kasta sig i duschen och busa/mysa med Kittykatten. Sedan måste jag klura ut fiffiga ställen att hänga upp tvätten på.



väntan leder ingenstans


Evelina ♥ Djarniel

Mitt kollage har hållit mig sysselsatt hela kvällen, vilket jobb! Flyttade runt korten av och an, klippte, flyttade om dem igen, insåg att jag nog hade klippt för mycket, flyttade då om dem så att de skulle passa ihop, la till några fler kort, klippte och flyttade om dem. När jag tillslut var nöjd och höll upp ramen framför mig så rasade alla kort ihop -hade glömt att tejpa. Men nu hänger det på väggen :)

Jag höll på att sätta maten i halsen då jag överraskades av en glad nyhet. Jag kan knappt vänta tills jag kommer till Sverige så jag kan ringa Evelina och be henne om alla detaljer, hon & Djarniel har förlovat sig! GRATTIS ♥



mina vänners lycka är min lycka.




Främmande!

Ikväll fick jag besök av söta mammi och söta pappi! ♥
Kaffe och havrekakor serverades på vardagsrumsgolvet, mys mys!


De hade packat med sig ett vitrinskåp, en dammsugare och en tvättmaskin till lilla mig. Super super super! Vitrinskåpet passar perfekt här inne i rummet :) Jag har lite grejer kvar att fixa, men "Rom byggdes ju inte på en dag" -kloka ord från pappi

- Det bästa skulle ju vara att ha mörka gardiner.
- Ja, men svarta kan du väl ha.
- Det är väl mörkt?
- Jaa...               :)


Även Prodi, T. & Epoxy har varit förbi, vad roligt att ni tänkte på mig och kom förbi! Det uppskattar jag, tack för omtanken sötisar!

Nu när mitt främmande har åkt iväg känns det lite extra ensamt,
jag blev visst lite bortskämd ikväll!
Älskar er mamma och pappa♥


Det är roligare om man är två.

Idag hoppade jag in i bikinin, tog min picknickfilt under armen och slog mig sedan till ro på en stor sten längs efter älven. Härliga underbara sommar!




Däremot så lessnade jag rätt fort på att ligga i solen alldeles ensam, allt är så mycket roligare om man åtminstonde är två. När jag hade busat med Kittykatten en stund så snörde jag på mig löparskorna och sprang uppför berget. Där satte jag mig på bänken och tittade ut över utsikten och förvånades sedan över hur länge jag satt där uppe. I believe I have found my thinkingspot.


det man inte vårdar, kommer till slut att blekna bort.

Big no no.

Vaknade utvilad men med en enorm träningsvärk vid halv elva imorse. Traskade mig då ut på en liten promenad för att mjuka upp musklerna, men framförallt för att köpa mig nå kaffe.

Det har regnat hela dagen, så förutom den korta vandringen bort på coop så har jag hållit mig inomhus. Hade egentligen lust att gå på stan, men jag beslöt mig för att låta bli då det garanterat skulle ha resulterat med onödiga utgifter.
Big no no.

Dagen har ärligt talat varit lång och seg, men jag har gjort ett tappert försök till att underhålla mig själv. Har dessutom fått mig väldigt många skratt åt söta lilla Kitty då vi busat med den röda garnbollen, min söta lilla solstråle!



Det är bara skit på alla norska tv-kanaler och tv4 visar bara detta eländiga fotbollsvm.. Kitty har däckat på fönsterbrädan efter allt busande och jag har som inte riktigt något att pyssla med. Vilken tur att det snart är läggdags ;)


all we ever do is say goodbye


Dritgod bløtekake och dritjobbig løpning!

Denna fredag har varit en bra avslutning på min första arbetsvecka.
M & J bjöd b.la på en riktigt festlig tårta, jag är så imponerad över dekorationen!


Har just kommit hem efter den jobbigaste uppförslöpningen ever!
Löpspåret här på Selfors var precis som det såg ut, en enda gigantisk uppförsbacke. Mina ben skakade och darrade värre än vad de gjorde efter Laisaliden-loppet. Men gud vad det var värt mödan, en fantastisk utsikt över Mo väntade på mig uppe på toppen.



Slutsats.
Det kommer bli både jobbigt och ensamt ibland, det kommer garanterat att komma dagar som kommer att kännas som en enda gigantisk uppförsbacke. Men man kan inte bromsa sig ur den där uppförsbacken, man ska bara trava på och njuta av vad som finns där uppe på toppen.

Trevlig helg! ♥


Kanonväder

Det är kanonväder här idag, ikväll värmer solen precis som om det vore mitt på dagen. Har just kommit tillbaka till lilla lägenheten efter en oerhört varm och kvav löptur, men gud så härligt att jag tog mig ut. Har saknat mina super-skor. Sprang runt kring några gator här på Selfors för att göra mig bekant med området, sedan tänkte jag att jag skulle försöka hitta mig till det omtalade löpelyset (elljusspåret). Vilken inte var tvärgjort, men motion fick jag. Det är inte nådiga uppförsbackar härikring måste jag säga och elljusspåret såg ut som en gigantisk brant slalombacke. Jag garanterar att detta spår kommer att bli min "nya" mördarrunda. Sen måste jag vara ärlig och säga att de hade den sämsta motions-slinge-skylten jag någonsin skådat. Det var en bild över de olika stigar och rundor som fanns, men de stod inte några distanser överhuvudtaget. Jag måste ta och fråga på jobbet imorrn, så man inte beger sig ut kring spåret efter någon 3mils slinga.

Kitty sov som en ängel hela natten. Hade det inte varit för att jag klantat mig och rev upp muskelbristningen just innan läggdags hade även jag sovit som en stock. Istället låg jag och försökte tänka bort dunkandet och smärtan i armen. Pappa -jag ska köpa dig en ny linementburk.

Idag har det varit full fart på kliniken. Fram till lunch var vi underbemannade men det har bara gått bra för oss. Är stolt över att jag lyckades med röntgenbilderna, här tar man endast två stycken bitewing. Då måste man få med både stora och små kindtänder på en och samma bild, inte lätt att få med hela sista tanden då. Men övning ger färdighet :)

Nu ska jag stretcha, hoppa in i duschen och busa musten ur Kittykatt.
Kram till er alla


Välkomstgåva

Duktiga jag promenerade till jobbet idag igen, men mina fötter tar något mycke stryk att gå så långt i tygskor samt att sedan springa omkring i mina dåliga foppatofflor. Men en i personalen skvallrade om att man får pengar att köpa sig ett par ordentliga inneskor för, jippie!

Det är hjärtskärande att lämna Kitty ensammen hela dagarna, när hon är van att ha någon hemma hos sig hela tiden. Hon saknar nog mammsen och Tina! Hon har iallafall slutat att gömma sig under täcket varje gång det låter i huset eller när jag kliver upp och grejar, nu sitter hon i fönstret och vinkar hejdå på morgonen :) När jag får mig lön så ska jag köpa henne en superduper leksak som hon kan leka med här hemma på dagarna.


Jag bor i ett väldigt fint och lugnt område. Detta är en bild på utsikten man har när man går över bron. Jag bor på första gatan närmast älven, men på andra sidan gatan så att säga. Har inte varit och promenerat här omkring på området än, men jag ska ta mig en tur och inspektera det snart. Kanske man hittar sig något mysigt tillhåll efter älven.


Idag var det en väldigt seg dag, klockan gick så otroligt sakta. Sen blir man ju så otroligt mycket tröttare när man inte riktigt har någonting att uppehålla sig med. Men de säger att jag är väldigt flink och det är jag glad över. Fick mig en välkomstgåva av chefen -en pickningväska. Perfekt! Den innehöll massa sånt som jag ännu inte har här i lägenheten, så nu har jag mig egna tallrikar, bestick och en skärbräda. Kanoners :)


Det första jag gjorde när jag komme hem var att bädda ut bäddmadrassen. Sen la jag och Kitty oss och sov i dryga timmen, väl behövligt kan jag ju säga. Sov mycket bättre på madrassen inatt, men Kittykatten var däremot väldigt busig och höll mig vaken många timmar. Men jag kan inet klandra henne, det är klart att hon vill busa då hon varit ensammen på dagarna.

Lite makaroner, tonfisk, majs och oliver blev vår smarriga middag. Och sen lite kaffe på det. Hittade mig ingen kaffepress här på Coop men snälle J. på jobbet hade tydligen två stycken så jag fick en av henne för en billig peng.

Jag & Kitty har inte något speciellt planerat för kvällen. Det blir lite busande så hon kanske är tröttare inatt, lite diskande, eventuellt någon promenad här på området och sedan filmtittande. Chefen har en hel filmhylla där vi i personalen får låna filmer, massa filmer som jag inte har sett. Ikväll blir det Oh brother, were art thou. Tycker mig känna igen titeln men nå mer vet jag inte om filmen, förutom att "Ler du ikke og koser deg under denne filmen er du alvorlig syk!"

Plingeling plingeling!

Tack snoozern.
Näe, alltså jag sover inte riktigt bra på den här madrassen.. Jag säger tack oh tack för "snoozern", annars had ja försovi mig idag. Bestämde mig för att promenera till kliniken för att vakna till, härligt med frisk luft på morgonskvisten. Får hoppas att jag lyckas göra det till en vana att promenera. 

Plingeling!
Dan gick lite fortare idag, då jag haft lite mer arbetsuppgifter. Jag gillar "pling-systemet", det kommer jag ha oerhört stor användning för då jag själv har patient. Jag gillar även arbetskläderna, även fast det bara är vanliga klinikkläder så är de lite tjusigare än de vi hade på skolan och på praktiken.


Adressändring.dum
La mig direkt framför tv:n då jag komme hem, med Kittykatten tättintill mig. Blev då en liten powernap, varför sover man så gott på dagarna säg? Vi har just ätit middag och sitter framför tv och dator och latar oss. Det var så synd att korten jag framkallade inte hade hunnit komma innan jag åkte hit, då hade jag haft något att pyssla med. Hade ju tänkt göra ett fint kollage från Kreta-resan :) 

På tal om post, så har jag väldigt stort bekymmer med att göra en adressändring. Adressändring.se godtar inte mina uppgifter över nätet och jag tar mig inte heller fram till dem via telefonen. Är det någon som vet vad som kan vara felet?

Hade liksom varit bra om Kitty kunde spela kort känner jag :)


Dag 1 på klinikk

Första dagen på nya jobbet, har bara gått bra. För det mesta har jag bara "sett och lärt", men magkänslan är bra. Alla är jättetrevliga med mig och vill att jag ska trivas. Längtar tills man kommer igång på riktigt då man vet vars saker och ting ska vara, vad de har för namn på allting och då man kan rutinerna.

Klockan är nu 19.oo, men jag har alldeles just landat här hemma. Fick först skjuts hem av en arbetskamrat som stannade på besök en tvärt, gick sedan för att handla. Sen var det dags för träff med min hyresvärd för att försöka föra över hyrespengar till kontot, men det gick inte att föra över pengar mellan våra banker så då promenerade vi till postbanken. Där kunde jag inte ta ut pengar med mitt kontokort, då promenerade vi till minibank istället. Men sen fick vi promenera hemåt igen och då var det dags för mat till hungriga mig!

Jag trodde det bara var en klyscha att man alltid sover dåligt första natten på ett nytt ställe, men ack vad jag fick uppleva detta inatt. Låg och vred och vände på mig tusen varv och inte vart de nå många timmars djupsömn inte.. Hoppas på fler sömntimmar inatt. 

Jag & Kitty sitter framför tv:n och tar igen oss lite. Jag är glad att jag fick de flesta saker på plats innan hon anlände, tror att hon liksom kände sig hemma rätt snabbt då hon såg sitt klätterträd, sin låda och hennes säng -även fast hon alltid sover med mig i sängen :) Vi trivs som rätt bra här inne, trots det lilla utrymmet. Men vi behöver ju inte så mycket, bara Kitty har ett golv att springa runt och leka på.

Nu ska jag stänga ögonlocken en sväng innan mina hyresvärdar kommer, de ska installera nått (vad det nu hette) så jag kan styra värmen här inne.

Saknar att inte kunna ringa eller skriva sms som jag vill... Räkningarna kommer isf att bli skyhöga och just nu är jag helt helt pank, hade inte en tanke på att beloppet jag skulle betala blev högre i norsk valuta.. Jag hoppas iallafall att ni alla har det bra, och att ni kanske skänker någon tanke till mig då och då ♥


Pheww..

Pheew!
Dagarna har rusat iväg, men då har mycket hunnits med också! Har varit två svängar till Mo och nu är det bara för mig att anlända i lugn och ro på söndagkväll i en koselig liten lägenhet.

Är helt slut på, jag & pussis har verkligen varit duktiga. Hade inte klarat det utan dig pussis ♥


Har även lyckats dra på mig en rejäl muskelbristning i armen, ont som satan... Men jag hoppas det är på bättringsvägen och att jag får mig en god natts sömn då smärtan gjort att jag inte fått mig många timmars sömn de senaste nätterna.

Mitt i all flytt och allting så väntar ju Storumandagarna här närsmast. Blir tyvärr att bryta traditionen och skippa Marknadsmilen, med stort vemod. Jag vill inte riskera att riva upp muskelbristningen ytterligare, då jag börjar jobba på måndag. Och eftersom jag ska köra ända till Mo på söndag så måste det bli en lugn kväll på lördan, vilket betyder att jag tar igen den lugna kvällen på fredagkväll istället. Vilket i sin tur betyder att det är lönlöst att springa Marknadsmilen bakis. Igen.. Haha. Vad jag svammlar!

Bäst att kvälla!!!

Love yoy sis ♥


RSS 2.0